ABC NAVIJANJA
Ustvaril
Veget
, nov 16 2003 08:23
Odgovorov v temi: 440
Objavljeno 12 november 2006 - 09:19
Frogowc, to bi moralo pomagat: http://downloads.gur...oad.php?det=815 :ok:
Objavljeno 03 januar 2007 - 21:58
Torej računalnik imam navit za 20%(iz 3,0ghz na 3,6ghz). :ok:
Problem pa nastane pri večjih frekvencah. :zvizg: Namreč v BIOS-u vse normalno nastavim na frekvenco npr. 3750mhz, vendar računalnik ne pride več v Windowse.
Obstajajo kakšne nastavitve ali kaj podobnega, da bi bilo mogoče priti v Windowse z bolj navitim procesorjem? :zvizg:
Hvala za informacije. :ok:
Problem pa nastane pri večjih frekvencah. :zvizg: Namreč v BIOS-u vse normalno nastavim na frekvenco npr. 3750mhz, vendar računalnik ne pride več v Windowse.
Obstajajo kakšne nastavitve ali kaj podobnega, da bi bilo mogoče priti v Windowse z bolj navitim procesorjem? :zvizg:
Hvala za informacije. :ok:
Objavljeno 03 januar 2007 - 22:27
pentium1, odvisno od komponent, ki jih uporabljaš...
Kot prvo preveri temperature, če so previsoke - če niso, poizkušaj zvišati voltaže na vseh komponentah, kjer lahko (CPU, Northbridge, RAM, FSB Termination, ...). Ker se bodo komponente zaradi zvišane voltaže bolj grele že PREJ poskrbi za dobro hlajenje...
V kolikor dvig voltaže ne pomaga, si najbrž končal z navijanjem - razen če nabaviš boljše komponente (ciljam predvsem na ploščo in RAM)...
Recimo meni se Core 2 Duo E6400 (stock: 2.13 GHz) normalno zboota pri FSB 429 Mhz (3435 MHz CPU), pri 430 pa se obesi pri bootanju Windowsev...
Napiši katere komponente imaš, pa bomo videli, kaj se da iztisniti iz PCja :ok:
Kot prvo preveri temperature, če so previsoke - če niso, poizkušaj zvišati voltaže na vseh komponentah, kjer lahko (CPU, Northbridge, RAM, FSB Termination, ...). Ker se bodo komponente zaradi zvišane voltaže bolj grele že PREJ poskrbi za dobro hlajenje...
V kolikor dvig voltaže ne pomaga, si najbrž končal z navijanjem - razen če nabaviš boljše komponente (ciljam predvsem na ploščo in RAM)...
Recimo meni se Core 2 Duo E6400 (stock: 2.13 GHz) normalno zboota pri FSB 429 Mhz (3435 MHz CPU), pri 430 pa se obesi pri bootanju Windowsev...
Napiši katere komponente imaš, pa bomo videli, kaj se da iztisniti iz PCja :ok:
Objavljeno 05 januar 2007 - 13:52
publikum, hvala da si mi tako razložil. :ok: Temperature niso previsoke ker v load procesor ne gre čez 50 stopinj Celzija, plošče pa nikoli nisem videl nad 45 stopinj Celzija.
Računalnik pa imam sedaj tak:
-Intel Pentium 3,0ghz Northwood jedro, 512kb Cache
-Osnovna plošča MSI 865PE Neo2-P
-Rami Geil Dual Channel Kit 2x512mb
-Grafična Club 3D X800RX
Če pa rabiš še kaj, pa samo povej.
Računalnik pa imam sedaj tak:
-Intel Pentium 3,0ghz Northwood jedro, 512kb Cache
-Osnovna plošča MSI 865PE Neo2-P
-Rami Geil Dual Channel Kit 2x512mb
-Grafična Club 3D X800RX
Če pa rabiš še kaj, pa samo povej.
Objavljeno 06 januar 2007 - 16:23
meni je uspelo moj stari racunalnik intel cleron 1000mhz naviti do 1450mhz.
zdaj pa imam en problem. Ker se mal prevec navil sm moral resetirati bios z baterijo. Kako sedaj obnoviti bios?
To se ni tak problem, najbol me zanima zakaj mi sedaj ne dela zvok. Imam integrirano zvočno ki sedaj ne dela. Ob vsakem vzigu racun. se slisi zvok ki je zelo hrščeč, nato pa ga sploh ni.
Hvala za vašo pomoč
lp
zdaj pa imam en problem. Ker se mal prevec navil sm moral resetirati bios z baterijo. Kako sedaj obnoviti bios?
To se ni tak problem, najbol me zanima zakaj mi sedaj ne dela zvok. Imam integrirano zvočno ki sedaj ne dela. Ob vsakem vzigu racun. se slisi zvok ki je zelo hrščeč, nato pa ga sploh ni.
Hvala za vašo pomoč
lp
Objavljeno 13 januar 2007 - 12:32
Frekvenco sem dal na privzeto ampak zvoka še vedno ni.
Ob zagon se sliši zelo popačeno potem pa nič več. Misli da je nekaj narobe z driverji pa jih ne najdem na netu. Imam integrirano zvočno.
CHIPSET: INTEL 815 CHIPSET FAMILY
MEMORY CONTROLLER: 82815EG/82815EP
I/O CONTROLLER: 82801BA (ICH2)
Ob zagon se sliši zelo popačeno potem pa nič več. Misli da je nekaj narobe z driverji pa jih ne najdem na netu. Imam integrirano zvočno.
CHIPSET: INTEL 815 CHIPSET FAMILY
MEMORY CONTROLLER: 82815EG/82815EP
I/O CONTROLLER: 82801BA (ICH2)
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov