←  RN nagradna tekmovanja

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Predlogi Za Nova Pravila Pri Glasovanju

mprox-ova slika mprox 22 jan 2012

Kar se tiče pravičnosti s strani glasovanja je predlog o izboru komisije še najboljša ideja. Sodeloval bi lahko vsak, tudi novi uporabnik, pri glasovanju pa ne bi prišlo do zlorabe. Mislim pa, da bi bilo potrebnih več kot samo trije, kateri bi bili odgovorni za glasovanje. 5 ali 6 članov (vključno z moderatorji) bi glasovalo za naj izdelek za "zaprtimi vrati" :D Je pa res, da bi se aktivnost zmanjšala. Tukaj bi lahko recimo kakšna "huda" (omenjena) nagrada prišla v poštev.
Sam sem se nehal udeleževati grafičnih tekmovanj zaradi neurejenega glasovanja (takoj vidiš kakšno smetišče postane tema z uporabniki, ki imajo 1 prispevek) in pa mogoče malo premalo zanimivih tematik. Tudi časa primanjkuje, vendar, če bi se splačalo, bi se vedno našel čas.
Odgovori

FreakDizajn-ova slika FreakDizajn 22 jan 2012

Kar se tiče pravičnosti s strani glasovanja je predlog o izboru komisije še najboljša ideja. Sodeloval bi lahko vsak, tudi novi uporabnik, pri glasovanju pa ne bi prišlo do zlorabe. Mislim pa, da bi bilo potrebnih več kot samo trije, kateri bi bili odgovorni za glasovanje. 5 ali 6 članov (vključno z moderatorji) bi glasovalo za naj izdelek za "zaprtimi vrati" :mrgreen: Je pa res, da bi se aktivnost zmanjšala. Tukaj bi lahko recimo kakšna "huda" (omenjena) nagrada prišla v poštev.
Sam sem se nehal udeleževati grafičnih tekmovanj zaradi neurejenega glasovanja (takoj vidiš kakšno smetišče postane tema z uporabniki, ki imajo 1 prispevek) in pa mogoče malo premalo zanimivih tematik. Tudi časa primanjkuje, vendar, če bi se splačalo, bi se vedno našel čas.

Bravo. Se strinjam :D
Odgovori

abruzii™-ova slika abruzii™ 23 jan 2012

Kaj pravite na naslednji predlog:

1. Glasovanje na forumu (omejitev 30-50 postov, brez časovne omejitve registracije na Rn forumu)

Zmagovalec glasovanja prejme 3 točke, drugi 2 točke in tretji 1 točko.
............................................................................
2. Glasujejo moderatorji ali komisija

3. Glasovanje na FB

Skupaj se seštejejo glasovi in dobimo zmagovalca.
Odgovori

mprox-ova slika mprox 23 jan 2012

Hm. Ne vem ali je druga točka sploh potrebna, če že obstaja prva? Jaz pravim, da naj bo ali prva ali druga.
O tretji pa raje sploh ne bom razmišljal, ker FB glasovanje sploh ni glasovanje ampak nekaj čisto tretjega.
Odgovori

abruzii™-ova slika abruzii™ 23 jan 2012

Hm. Ne vem ali je druga točka sploh potrebna, če že obstaja prva? Jaz pravim, da naj bo ali prva ali druga.
O tretji pa raje sploh ne bom razmišljal, ker FB glasovanje sploh ni glasovanje ampak nekaj čisto tretjega.

1. da bi lahko tudi članiRN/tekmovalci lahko glasovali (bilo bi nepošteno, da izgubijo to možnost)
2. poznavalci in predvsem pravični ocenjevalci
3. FB - jah, o poštenosti tukaj nebi; kar se pa same reklame tiče je pa najboljša izbira
Odgovori

StarLisjak-ova slika StarLisjak 23 jan 2012

Sam sem za komisijo v kateri bi bili pravi poznavalci grafičnih programov,ki vedo tudi kaj pametnega v njih ustvarit,taki pa bi potem bili tudi najbolj merodajni in pravični ocenjevalci. :D
Odgovori

FreakDizajn-ova slika FreakDizajn 23 jan 2012

2. Glasujejo moderatorji ali komisija Najboljše :D
Odgovori

fitipaldi-ova slika fitipaldi 23 jan 2012

Raje se odrečem moderatorstvu, kot, da moram to ocenjevati.

Še vedno sem za stara pravila s to spremembo, da lahko sodelujejo vsi, ocenjujejo pa samo RN člani z določenim statusom.

Kaj pa ima FB z RN člani pa ne vem.. :D
Odgovori

narocnine-ova slika narocnine 24 jan 2012

Raje se odrečem moderatorstvu, kot, da moram to ocenjevati.

Še vedno sem za stara pravila s to spremembo, da lahko sodelujejo vsi, ocenjujejo pa samo RN člani z določenim statusom.

Kaj pa ima FB z RN člani pa ne vem.. :D

Glede na to da ste moderatorji, imate neki znanja o računalništvu sem prepričan da znate dobro ocenit tudi slike tekmovalcev oz podat konkretne menje, ocene, predlioge.

Torej mi smo dali predlog kako bi potekamo ocenjevanje. Zdaj pa če vama ne paše tak sisetem, pa prosim če data vidva konkretne predloge kako kaj. Ne pa da sam jamrata kaj ne. :mrgreen:
Odgovori

xfirestorm-ova slika xfirestorm 24 jan 2012

Torej mi smo dali predlog kako bi potekamo ocenjevanje. Zdaj pa če vama ne paše tak sisetem, pa prosim če data vidva konkretne predloge kako kaj. Ne pa da sam jamrata kaj ne. :D

Ne vem kako vi vidite stvari v uredništvu, ampak jaz vidim 2 strani predlogov, pa jih nihče ni pokomentiral iz uredništva ali vsaj podal mnenja glede na naše predloge.

Pravtako tudi ne vem, zakaj bi moral recimo fitipaldi, glasovati za slike in grafične izdelke če ga to sploh ne zanima, pa je kljub temu moderator? Kolikor poznam njega, se človek zelo dobro znajde okrog strojne opreme računalništva itd. in če vi raje izgubite dobrega moderatorja, ki se spozna na neke dotične zadeve, samo zato da bi uspelo neko tekmovanje, potem pa tudi jaz raje odstopim od položaja moderatorja, pa naj potem forum izgubi še tisti kanček aktivnosti ki jo trenutno prispevamo mi moderatorji.

No pa da še podam svoje mnenje glede na vaš predlog:
30-50 postov se nabije kar hitro, ok, ampak bomo moderatorji brisali vse brezvezne pripombe, navajanje nečesa kar je že bilo navedeno, odpiranje starih tem, oz. vsega kar ni v skladu z pravili, v vsaki temi ki jih bo to prineslo.
Glasovanje moderatorjev za moje ni obvezno, če se bo pa sestavljala komisija, pa je v njej lahko bilokdo, moderator gor ali dol, z tem da je komisija jasno in glasno navedena vsem na očeh in ta komisija potem ne more glasovati kot uporabnik z 30-50 postov.

Sem pa striktno proti FB glasovanju, ker vsi dobro vemo kaj se dogaja na FB. Torej največ glasov bo dobil ta kateri bo nagnjavil največ prijateljev da naj galsujejo zanj.

Poleg tega, kaj boste pa storili ko bosta po takem sistemu dva tekmovalca prejela enako število glasov?

In seveda, tekmovanje mora ostati anonimno, dokler niso znani rezultati, dokler tekmovanja ni konec je edini ki lahko ve kater tekmovalec ima kater izdelek to abruzii(oz. vodja tekmovanja), da se izognemo temu da je kdo favoriziran in nevem kakšnim bučam še vse.
Odgovori

fitipaldi-ova slika fitipaldi 24 jan 2012

Glede na to da ste moderatorji, imate neki znanja o računalništvu sem prepričan da znate dobro ocenit tudi slike tekmovalcev oz podat konkretne menje, ocene, predlioge.

Nimam ne volje, ne znanja še manj pa časa za to ocenjevanje.

Torej mi smo dali predlog kako bi potekamo ocenjevanje. Zdaj pa če vama ne paše tak sisetem, pa prosim če data vidva konkretne predloge kako kaj. Ne pa da sam jamrata kaj ne.

Jah, kdo vam je kriv, če ste nesposobni prebrat več kot vrstico zadnjega posta. :D To opažam, da je konstantna težava uredništva.*

*Dajte razumeti to konstruktivno.
Odgovori

Klemen-ova slika Klemen 24 jan 2012

ni čudno da je forum v k*rcu če se še moderatorji in uredniki ne razumejo :D
Odgovori

MoOoG-ova slika MoOoG 12 maj 2012

Vsekakor se mi ne zdi pošteno, da glasujejo tisti, ki so novi na forumu. Zato sem tudi nehal tekmovati, ko sem videl kaj se je dogajalo nekaj tekmovanj nazaj (se že ne spomnim koliko). Ne gre se mi toliko za tisto nagrado, da bom po cel dan skakal okoli in prosil ljudi, če glasujejo za mene ali pa se registriral z drugih računalnikov in celo sam glasoval ter računal kdo je moja konkurenca, ampak neka pravila pa morajo biti. Uuuauu, res pošteno. Zakaj bi se potem sploh udeleževal tekmovanja?
Odgovori

cocacola899h-ova slika cocacola899h 25 avg 2021

The information you share is of interest to many people, including me. Thanks for sharing this valuable information with us.

among us

Odgovori

Hitri odgovor