Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Napaka Ob Formatiranju

Odgovorov v temi: 4

#1 maticnova

maticnova

Raziskovalec

• Members
  • 52 objav

Objavljeno 17 januar 2012 - 14:59

Pozdravljeni,

imam problem pri formatiranju računalnika. Ob boot-u s CD-jem Win XP, mi vedno javi neko napako.
Trenutno je le ta: file ftdisk.sys caused an unexpected error (32768).
Vendar mi ob vsakem boot-u javi drugo napako - vedno se ustavi na različnih točkah. Probal sem tudi s tremi različnimi CD-ji, pa brez uspeha.
Formatirati mi ga je uspelo s CD-jem Gparted, ki je za urejanje particij, vendar še vseeno ne morem naložit novega Windowsa. Probal sem tudi s CD-jem Win 7, vendar mi takoj javi error, da imam premalo rama in sem zopet na začetku.

Na tujih forumih sem bral, da je eden od razlogov lahko pokvarjeni rami. Kaj menite?
Vesel in hvaležen bom vsake pomoči.

#2 Lilil

Lilil

//Virusni mojster//

• Members
  • 564 objav

Objavljeno 17 januar 2012 - 15:10

Kolk Ram-a pa imaš? Stestiraj svoj Ram z Memtest-om.
Sem imel podobno težavo, pa so bili rami fuč.

LP

#3 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1.446 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 22 januar 2012 - 17:52

Tud j bi stavil na RAMe.

#4 maticnova

maticnova

Raziskovalec

• Members
  • 52 objav

Objavljeno 22 januar 2012 - 18:26

Težava je bila v disku.

#5 Tobija T327

Tobija T327

nOObie

• Members
  • 15 objav

Objavljeno 15 junij 2017 - 16:12

Poskusi z kakšnim drugim cd-jem drugih windowsov samo formatirat disk, nato pa prekinit inštalacijo. Poskusi tudi z MS-DOSom. Uporaba dosa je malo bolj zapletena (vse skupaj izgleda kot celozaslonski ukazni poziv), vendar ponavadi deluje. Načeloma lahko z dosom formatiraš samo do 2 gb. Ko to narediš, Probaj inštalirat s tem da najprej iz neporabljenega prostora formatiraš novo particijo, tista 2 gb zbrišeš in razširiš čez novo particijo (po namestitvi). Verjetno je samo kakšen del diska okvarjen.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov