Skoči na vsebino

IPB



Slika

Izdelovanje Spletnih Strani S Html In Css Za Začetnike


Odgovorov v temi: 31

#21 klop

klop

    Iznajdljivec

  • Members
  • 954 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Elektronika in računalništvo

Objavljeno 23 julij 2012 - 10:44

Pozdravljeni,

naletel sem še na eno težavo. Težava se pojavi pri brskalniku internet explorer. Saj mi gumb obarva z modro ( okvir gumba je modra ) jaz pa bi si želel da bi bila tak kot ga prikazuje firefox brez okvirja. Še slikca za lažjo predstavo v čem govorim.


gumb.gif

Hvala za pomoč in lep pozdrav

#22 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 24 julij 2012 - 08:05

Najlažje bo da narediš gumb brez napisa, zajameš screenshot izrežeš gumb in gumbu dodeliš naslednje CSS pravila:
border:0;
background-color:transparent;
background-image:url('pot/do/slike/gumba.png');

Tako bo potem na vseh brskalnikih enak.

#23 klop

klop

    Iznajdljivec

  • Members
  • 954 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Elektronika in računalništvo

Objavljeno 24 julij 2012 - 09:11

Hvala, že deluje :D

#24 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 24 julij 2012 - 09:16

Aja, fajn bi še blo da bi zraven dodal še hover in active efekte.

#25 klop

klop

    Iznajdljivec

  • Members
  • 954 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Elektronika in računalništvo

Objavljeno 25 julij 2012 - 23:30

Pozdravljen, imaš prav, tukaj bi mi prav tako prišla prav pomoč. Bi prosil, če bi mi lahko povedal kako bi to naredil. Vem da moram narediti še eno sliko samo ne vem pa kako jo vključim tako ko bo miška šla čez gumb itd.

Hvala

#26 Nejc

Nejc

    Gospod s kravato

  • Moderators
  • 1 058 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Krško

Objavljeno 26 julij 2012 - 00:16

Pozdravljen, imaš prav, tukaj bi mi prav tako prišla prav pomoč. Bi prosil, če bi mi lahko povedal kako bi to naredil. Vem da moram narediti še eno sliko samo ne vem pa kako jo vključim tako ko bo miška šla čez gumb itd.

Hvala


V CSS datoteki nastaviš stil za gumb:hover in gumb:active - poglej tole

#27 klop

klop

    Iznajdljivec

  • Members
  • 954 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Elektronika in računalništvo

Objavljeno 26 julij 2012 - 11:05

hvala, tudi to že lepo deluje :)

#28 rbanks050

rbanks050

    nOObie

  • Members
  • 1 objav

Objavljeno 08 februar 2013 - 17:41

To legenda tko se dela še mal pa bo vsak sam znal narest use  ;)

 

 

Edit: Ne citirat celega prvega posta, stvar je precej predolga, če bi vsak to naredil bi na miški čist obrabil kolešček za scrollanje. Lp, xfire



#29 itanadj

itanadj

    nOObie

  • Members
  • 3 objav

Objavljeno 25 februar 2014 - 14:43

hvala FreakDizajn, komaj smislen clanek na to temo ;)

#30 rambek

rambek

    nOObie

  • Members
  • 23 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 08 junij 2014 - 12:14

ima kdo zapiske za obrazložitev css in html tabele ?



#31 FreakDizajn

FreakDizajn

    Iznajdljivec

  • Members
  • 950 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 15 junij 2014 - 21:04

ima kdo zapiske za obrazložitev css in html tabele ?

Tu imaš, http://www.w3schools...s/css_table.asp



#32 xfirestorm

xfirestorm

    /dev/null

  • Moderators
  • 3 783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 24 junij 2014 - 15:02

Za bozjo voljo ne uporabljat tabel na spletni strani, razen za prikaz tabelaricnih podatkov...tabele niso namenjene za oblikovanje strani. -.-





Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov