Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Router V Domeno?

router domena internet

Odgovorov v temi: 9

#1 Palček

Palček

Gospod s kravato

• Members
  • 1.164 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 26 september 2012 - 10:54

Da na kratko opišem problem, za katerega iščem enostavnejšo rešitev.

Delam v podjetju, kjer uporabljam svoj računalnik (Win 7). Za povezavo z internetom uporabljam brezžično omrežje, kateremu se dnevno spreminja geslo za dostop oz. me vsakič ko zaženem Firefox me spletni obrazec vpraša za username in pass (ta se spreminja dnevno, zato moram vsakič posebej klicati na IT, da mi ga povejo).

V ITju so mi že uredili nov username in pass na moje ime, ki pa ga lahko uporabljam samo, če bi imel službeni računalnik žično povezan v omrežje.

Vprašanje: Če bi kupil router in ga vklopil v mrežo podjetja, bi se ta lahko na kakšen način logiral z mojim user in pass in bi tako lahko preko wirelessa nato dostopal do interneta?

BTW: Sem že vprašal v IT, pa se nikomur ne da kaj dosti pretegnit na to temo.. Nisem pa v podjetju edini s tovrstnim problemom.

Hvala za kakšno idejo...

#2 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 26 september 2012 - 13:30

Pozdravljen!

Kakšen obrazec se ti odpre v Firefoxu točno?
Kakšno upor. ime in geslo? Windows Domain username in password?

Na brezžičnem omrežju ne moreš dostopati do interneta, razen če vpišeš to dnevno geslo?

Po tem kolikor razumem sta brezžično omrežje in ožičeno omrežje dve ločeni omrežji, ne samo fizično, ampak tudi logično. Kar bi potem moralo zadostovati da ti priklopiš na to žico en svoj brezžični router in to bi moralo biti to. Ampak z tem vplivaš na varnost v vaših omrežjih, ker predvidevam da imate tako poštimano zaradi varnosti.

LP

#3 Palček

Palček

Gospod s kravato

• Members
  • 1.164 objav

Objavljeno 27 september 2012 - 06:36

No takole je.
Zjutraj se povežem v brezžično omrežje, ki ne zahteva gesla.
Ko odprem Firefox, se mi odpre takšnale stran (četudi je nastavljen Google kot homepage).

http://shrani.si/f/a/BO/20KFavB5/1/login.png

Uporabniško ime je vedno enako, za geslo pa vsak dan kličem po telefonu, da mi ga povejo.

POtem internet lepo normalno deluje (seveda z nekaj zaprtimi porti itd, ampak OK.

#4 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 27 september 2012 - 10:04

Aha, prijava v radius server.
Če pa računalnik vržeš na kabel pa ni potrebe po nobenem geslu verjetno?

#5 Palček

Palček

Gospod s kravato

• Members
  • 1.164 objav

Objavljeno 28 september 2012 - 06:44

Če računalnik priklopim preko sodelavčevega kabla in odprem Firefoxa, ni nobene povezave in ne morem brskati po spletu. Tudi za geslo me ne vpraša.

#6 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 28 september 2012 - 08:29

Aha, torej se moraš prvo prijaviti v domeno verjetno? Vpisati upor. ime in geslo ko se prijavljaš v Windows?

#7 Palček

Palček

Gospod s kravato

• Members
  • 1.164 objav

Objavljeno 28 september 2012 - 08:57

Da, sodelavci, ki imajo službene računalnike se morajo najprej prijaviti z user in pass, nato pa lahko nemoteno delajo in dostopajo do interneta.

Jaz na svojem računalniku nisem prijavljen v domeno (čeprav imam kreiran user in pass), zato me zanima, če bi se 'namesto mene' lahko prijavil router.

#8 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 28 september 2012 - 09:05

Ne, router tega ne more storiti, tako da tudi če bi obesil router gor, bi moral še se vedno ti z računalnikom prijaviti v domeno.

#9 Palček

Palček

Gospod s kravato

• Members
  • 1.164 objav

Objavljeno 28 september 2012 - 09:38

Hvala za pomoč. Me prav zanima, komu bo prej dop... Meni ker moram vsak dan klicat ali njim, ki mi morajo vsak dan povedat geslo. :)

#10 martinno

martinno

Iznajdljivec

• Members
  • 922 objav
  • Interesi::)

Objavljeno 07 oktober 2012 - 09:54

Reci jim naj ti naredijo eno uporabniško ime v domeni in se boš z tem uporabniškim imenom priklapljal kot ostali.

Dodaj odgovor

Podobne teme s ključnimi besedami: router, domena, internet

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov