Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Povezava Tiskalnika Brezžično

tiskalnik brezžično

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 9

#1 muniht

muniht

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 18 julij 2013 - 11:17

Pozdravljeni,

Potrebujem pomoč. Imam tiskalnik, ki podpira wireless povezavo in rad bi ga povezal z laptopom, ki ima internetno povezavo preko kabla.

Ali je mogoče na kakšen način povezati tiskalnik in laptop brezžično.

hp officejet 8100

hp probook 4530/Win7

#2 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Spol:Moški
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 19 julij 2013 - 09:19

Zdravo

Zdownloadaj driverje na prenosniku (tukaj je povezava). Izberi kateri operacijski sistem imaš in potem te v inštalaciji vpraša, ali želiš imeti preko kabla ali preko wirelessa.

#3 muniht

muniht

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 19 julij 2013 - 13:29

Zdravo

Zdownloadaj driverje na prenosniku (tukaj je povezava). Izberi kateri operacijski sistem imaš in potem te v inštalaciji vpraša, ali želiš imeti preko kabla ali preko wirelessa.

Moj router ni brezžični, kot sem omenil gre internet preko kabla do laptopa. Ali printer oddaja wifi, ki ga potem lahko ulovim na laptopu.

#4 FreakDizajn

FreakDizajn

Iznajdljivec

• Members
  • 950 objav
  • Interesi:Imam rad adrenalinske športe, ko sem doma oblikujem, ob petkih pa rad hodimo ven na žurke;)

Objavljeno 20 julij 2013 - 22:31

Saj printer ne gre preko routerja. Ampak ima v "sebi" wireless. Tako se ti povežeš nanj. Printer povezava + prenosnik.  Barvni brizgalni tiskalnik HP Officejet Pro 8100 ponuja izredno hiter izpis do 20 strani/min črnobelo in do 16 strani/min barvno, v ločljivosti do 4800 x 1200 dpi, nizke stroške tiskanja in možnost brezžične WiFi povezave.

#5 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 21 julij 2013 - 06:29

Dvomim, da tiskalnik deluje na tak način. Običajno sta PC in tiskalnik naprave, ki se lahko povežeta na brezžično mrežo, sama po sebi pa nista AP (access point). Za omenjeni tiskalnik težko rečem ali to drži ali ne.

Boš pa verjetno potreboval router (usmerjevalnik), na katerega boš tvoj tiskalnik priklopil brezžično, tvoj PC pa preko kabla ali tudi brezžično. Tako bosta v isti mreži in ti bo tiskanje na tak način delovalo...

#6 muniht

muniht

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 23 julij 2013 - 07:11

Tudi jazmislim, da sam printer ne oddaja Wifi. Recimo na seznamu brezžičnih omrežij ga ne najdem.

Čeprav pa sem nekje na internetu zasledil, da ta printer ima možnost AP. Ne vem...... :wall:

Torej še enkrat bi prosil za pomoč. ker sedaj res ne vem ali naj pustim vse skupaj v isti sobi in mi je printer v napoti, ali je kakšna možnost da ga brezžično povežem v drugo sobo.

#7 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 23 julij 2013 - 09:07

Kot kaže tukaj: http://h20000.www2.h...ectID=c02882582

potrebuješ še usmerjevalnik (router)...

Te naprave sicer niso tako drage, da ne bi mogel usposobiti zadeve...

#8 muniht

muniht

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 23 julij 2013 - 10:56

Ali je možno na moj žični router dodati kakšen wifi usb ali kaj podobnega.

Še najraje pa bi imel možnost da se wifi vklopi samo ob uporabi printanja, drugače pa preko kabla.

Ker ne maram brezžičnih signalov doma.

#9 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav

Objavljeno 23 julij 2013 - 14:18

Če usmerjevalnik ne omogoča brezžičnega potem ni mogoče.

Običajno imajo usmerjevalniki tipko s katero se lahko konfigurira, da ob pritisku vklopiš/izklopiš Wifi omrežje ali kaj drugega...

#10 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 29 julij 2013 - 14:45

Rešitev na tvojo težavo je program Connectify http://www.connectify.me/

Laptop spremeniš v AP in tiskalnik se bo lahko povezal nanj. V laptop pa moraš imeti vklopljen kabel (kar praviš da že imaš).

Je pa to po moje edini način, ne da bi kupoval dodaten AP.

Če pa boš kupil AP tvoj laptop tudi ne bo več potreboval kabla.

Podobne teme s ključnimi besedami: tiskalnik, brezžično

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov