Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Upočasnjeno Delovanje Računalnika(Interneta)

delovanje hitrost internet počasno

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 5

#1 Opazovalec Ikariam

Opazovalec Ikariam

nOObie

• Members
  • 3 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 13 avgust 2013 - 16:51

Imam zelo zmogljivo internetno povezavo, ampak v zadnjem času je računalnik začel počasneje delovati.

Za primer, včasih sem lahko gledal več stream-ov hkrati na najvišji ločljivosti, sedaj pa, če hočem gledati brez 'štekanja', lahko gledam le 1 stream, pa še tega ne na najvišji ločljivosti. Hitrosti interneta med tem nisem nič spreminjal, torej mora biti težava v računalniku.

Vsakršen nasvet, kako lahko pospešim delovanje računalnika, bi bil zelo dobrodošel. Hvala vnaprej za odgovore.

#2 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 13 avgust 2013 - 17:48

Na tvojem mestu, bi najprej preveril za kašnimi virusi in ostalo "nesnago". Potem bi z programom kot je CCleaner malo "spucal" računalnik ter recimo dal da popravi register. Če nebi bilo nič boljše...

- Ali je to kar naenkrat začelo slabo delati, ali je postopoma?

- A si kaj nameščal, preden si zaznal spremembe?

Daj, še zagotovo poglej na speedtest  kakšno hitrost interneta ti tam kaže. 

#3 Murdoc

Murdoc

Pomagač

• Members
  • 490 objav

Objavljeno 13 avgust 2013 - 21:06

Če imaš IPTV izklopi vse televizorske kumunikatorje (oz. kaj pač je), izklopi razne torrent programe, nato pa preveri hitrost na speedtestu. Če je hitriost povezave kot mora bit, potem je napaka enostavno na strani web pagea.

Z registrom pa se jaz nebi igral, bo prej kaj narobe kot prav.

#4 Opazovalec Ikariam

Opazovalec Ikariam

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 13 avgust 2013 - 23:13

Sem že počistil viruse in vse kar se je dalo najdet. Ne vem, če to kaj pomaga pri tej stvari, ampak sem tudi defragmentiral računalnik, počistil disk in zbrisal vse neprotrebne stvari na računalniku. Nič boljše kot prej.

-začelo se je z občasnim lagiranjem, sedaj je vse pogostejše

-ne, nič nisem namestil, preden sem opazil težave

Sem preveril hitrost povezave, in je vse kot mora biti. Nisem pa prepričan, da je web page kriv, ker ostalim dela normalno.

In pa tudi recimo kakšne igre, ki so povezane z internetom, mi delajo slabše, ne samo internetne strani same.

Če to kaj spremeni stvar, gre se za prenosni računalnik. Opazil sem tudi, da se veliko prej začenja pregrevati oz. postane bolj vroč kot pred časom. Računalnik mi je tudi javil, da je baterija v 'poor' stanju. Ne vem če to kaj vpliva na delovanje. Imam ga pa vedno v napajanju, tako da ni morebiten eco mode kriv zaradi varčevanja z energijo.

#5 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 14 avgust 2013 - 06:53

Če ga imaš na bateriji izključi varčevanje, ker lahko to povzroči, da komponente ne delujejo z najboljšo zmogljivostjo.

Seveda svetujem, da PC odpreš in preveriš ali so hladilne poti proste ali je mogoče to razlog pregrevanja.

Preveri tudi ali imaš najnovejši flash predvajalnik in posodobljene brskalnike. V Flashu in brskalnikih lahko tudi izbrišeš predpomnilnik/cache. V Flashu tudi preveri velikost predpomnenja in ga mogoče povečaj.

P.S. Kolikšno hitrost imaš naročeno?

#6 Opazovalec Ikariam

Opazovalec Ikariam

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 14 avgust 2013 - 10:10

Varčevanje je izključeno, pravtako je nastavljeno, da deluje z največjo zmogljivostjo.

V redu, bom preveril to.

Imam najnovejši flash in brskalnike. Sem preveril na večih brskalnikih, ampak ne vpliva na delovanje, na vseh deluje enako.

Imam 10mb/s

Podobne teme s ključnimi besedami: delovanje, hitrost, internet, počasno

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov