Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Corsair H80I Za Fx 6100 Ali 6350

1 odgovor na temo

#1 rkajtn

rkajtn

Raziskovalec

• Members
  • 96 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:mb

Objavljeno 22 junij 2014 - 15:50

Lp.Torej doma imam trenutno fx6100 procesor amd fx.Moznost imam ga zamenjati za 6350 fx amd.Narocil sem ze corsair h80i.Zdaj pa me zanima kateri procesor naj obdrzim in kaksne bojo kaj temperature z tem vodnim hlajenjem.Prosim za mnenja takih ki imaste izkusnje z temi procesorji in vodnimi hlajenji.Trenutno imam drugi cooler namescen na fx 6100 in sem zelo zadovoljen z tem procesorjem.Za moje potrebe je predober tudi nove igre lahko igram na full.

lp robi

#2 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 24 junij 2014 - 14:33

H80 bo cist dovolj za hlajenje samo procesorja.

Sam si lastim FX6300 in custom liquid cooling loop z 240 radiatorjem in v tem loopu imam zraven se hd7850. Pod polno obremenitvijo obeh komponent so temperature relativno nizke.

Graficna se ogreje na priblizno 60 stopinj, maksimalno 65 ob vrocih dneh testiranja.

CPU se normalno ustali okrog 50 stopinj, maksimalno do 55 stopinj, ko je v sobi dokaj vrocina.

V kolikor je pod polno obremenitvijo samo CPU, se temperatura ostali cca 47-48.

Glede na to, da je H80 samo 120 radiator, ampak ima namescen HSP ventilator bi lahko pricakoval priblizno iste temperature, saj ni dodatne komponente(GPU) ki bi dodatno ogrevala tekocino.

Vsekakor pa pred namestitvijo dobro ocisti tako procesor kot tudi vodni blok, po moznosti z 70+% alkoholom in dodaj malo termalne paste.

Edit: to so temperature ko so vse frekvence na stock. Overclock, stabilen, z trenutno maticno plosco sem prisel do 4300MHz in temperature procesorja se zacenjajo priblizevati 60 stopinj. Vec nisem moral iztrziti, trenutno, ker plosca ne ponuja fine-tuninga za voltazo, imam samo opcijo auto, podrhanjenost(enako kot auto), ali pa burn-my-cpu. Med igranjem iger pa seveda nikoli ne bos dosegel teh temperatur v normalnih pogojih.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov