Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Težava V Bios-U

bios težave Procesor : Core 2 Duo E6550 2 bios ne dela

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 18

#1 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 27 junij 2014 - 18:57

Pozdravljeni!

Kupil si bom novi računalnik in starega bom uporabil za server za spletno stran

Ampak nastal je problem ,da v BIOSU tipkovnica ne dela (dela za kakšne 1,5s/lučka na tipkovnica prižgana potem pa se vgasne) in zaradi tega nemorem overclockati Procesorja in naložiti Windows Server (ker se ne spoznam na Linux Server :P)

Mam bios verzije P1.20

Moj PC:

Procesor : Core 2 Duo E6550 2.33 Ghz

Grafična : Nvidia GT 210 , prej je bila ena GTS 9800

Ram : 2GB DDR2

Disk : Maxtor 300GB

Matična: ConRoe 1333-D667

Windows 7 x64 bit

Prosim za pomoč da mi bo tipkovnica v BIOS-u spet delal kot nekoč :P

Hvala

#2 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 27 junij 2014 - 21:02

usb tipkovnica ali ps2 tipkovnica? test z drugo tipkovnico?? je prej delovala?

#3 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 27 junij 2014 - 21:08

Prejšna tipkovnica ni delovala ( USB) in ta nova tudi ne.
Samo ko sem mel neko staro je šlo
Vse to se je začelo po novi grafični

Usb mam

#4 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav

Objavljeno 27 junij 2014 - 21:12

ergo, torej uporabi staro. ali pa nastavi (kar bo težko, če ne dela) usb naprave, da so aktivne v biosu (legacy usb device enabled)

#5 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 27 junij 2014 - 21:15

Stara je crkjena / tipke ven padale. Samo kje se nastavi ta Usb legacy mode? V kerem zavihku v Biosih?

Saj mi gre v BIOS nastavitke ko hitro stisnem F2 samo Safe mode pa to mi ne gre izbrat

#6 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav

Objavljeno 27 junij 2014 - 21:20

na pamet pa ne morem vedeti, kje se to nahaja, saj ima vsak proizvajalec drugačne menije. verjetno je kje pod advanced...
še vedno...od nekje dobi tipkovnico, saj se valjajo povsod (kolegi...?)

in, zakaj pa bi moral frizirati procesor? server potrebuje drugačne zahteve od procesorja kot pa navadna mašina...

#7 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 27 junij 2014 - 21:22

Ker bom še mel zaj nekaj časa ta comp pa ga bom overclockal

#8 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Airsoft

Objavljeno 30 junij 2014 - 12:41

Malo rama za serever...bi vseeno na tvojem mestu raje upostil sanjanje o windows serverju in namestil kak ubuntu/centos za server.

#9 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 30 junij 2014 - 17:08

Saj že se učim CentOS na Oraclr Virtual pozabo ime

#10 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 30 junij 2014 - 20:04

VirtualBox. :P

#11 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1.446 objav

Objavljeno 01 julij 2014 - 20:59

Malo rama za serever...bi vseeno na tvojem mestu raje upostil sanjanje o windows serverju in namestil kak ubuntu/centos za server.

Meni so takšni odgovori vedno hecni.. Češ: Pusti Windows server, pejd raje na ubuntu/centos/linux neki..

Zakaj že?

Dej utemelj zakaj bi se mu izplačalo, če že ima dostop do Win Serv (predvidoma MSDN AA)? Upravljanje Win Server OSja je neprimerno enostavnejše in manj tečno kot katerikoli linux-based server OS, ki sem ga preizkusil.

Resurce-ov pa tudi ne požre toliko več, navsezadnje je dosti stvari odstranjenih, kateri odžirajo pomnilnik v navadnih Win OS.

Sem imel kakšni dve leti domači serverček z Win Serv, pa je bila to kišta s P4 in 1GB DDR pomnilnika in je spodobno delovalo. Malo se je ustavljalo pri streamanju videa, a je načeloma stvar zelo lepo delovala, vse skupaj pa je bilo postavljeno in pripravljeno v dobri urici.

Pred tem sem poskušal z linux-based stvarmi, pa nikoli ni delovalo kot bi moralo.

@Blazneznan, v kolikor nihče od poznancev nima stare tipkovnice na PS/2 priklop, jih drugače dobiš na bolhi za drobiž, ponekod jih celo delijo zastonj, sicer te pa v računalniški trgovini pride okoli 5€, kar je majhen vložek v kolikor misliš večkrat dostopat do BIOSa, kar bo med OC-janjem procesorja najbrž dostikrat in boš večkrat moral resetirati BIOS nastavitve.

Po drugi strani imaš pa dandanes nekaj software-skih rešitev za OCjanje in glede na to, da ne boš pogosto ugašal strežnika, pa da ti BIOS nagaja, je mogoče smiselno uporabit software.

#12 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 02 julij 2014 - 15:05

Jaz sem tudi uporabljal Windows Server, in nisem imel nikoli problemov vse kar sem uporabljal na tem rač. sem nastavil v manj kot 1h. Za linux sem pa porabil 3h za iskanje programa, kateri je delal na Linux in še 3h, da sem ga usposobil full enostavno  :wall:  In od takrat me ne vidiš več na Linux-u :bleh:

Imam Linux na enem starejšem rač., ampak ga ne uporabljam..., ker sem kupil server 100/100 Mb/s in i5 za 12€, in mi je sedaj vseeno ali zmanjka elektrika ali... :bleh:

#13 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 02 julij 2014 - 20:15

Meni so takšni odgovori vedno hecni.. Češ: Pusti Windows server, pejd raje na ubuntu/centos/linux neki..

Zakaj že?

Dej utemelj zakaj bi se mu izplačalo, če že ima dostop do Win Serv (predvidoma MSDN AA)? Upravljanje Win Server OSja je neprimerno enostavnejše in manj tečno kot katerikoli linux-based server OS, ki sem ga preizkusil.

Resurce-ov pa tudi ne požre toliko več, navsezadnje je dosti stvari odstranjenih, kateri odžirajo pomnilnik v navadnih Win OS.

Sem imel kakšni dve leti domači serverček z Win Serv, pa je bila to kišta s P4 in 1GB DDR pomnilnika in je spodobno delovalo. Malo se je ustavljalo pri streamanju videa, a je načeloma stvar zelo lepo delovala, vse skupaj pa je bilo postavljeno in pripravljeno v dobri urici.

Pred tem sem poskušal z linux-based stvarmi, pa nikoli ni delovalo kot bi moralo.

@Blazneznan, v kolikor nihče od poznancev nima stare tipkovnice na PS/2 priklop, jih drugače dobiš na bolhi za drobiž, ponekod jih celo delijo zastonj, sicer te pa v računalniški trgovini pride okoli 5€, kar je majhen vložek v kolikor misliš večkrat dostopat do BIOSa, kar bo med OC-janjem procesorja najbrž dostikrat in boš večkrat moral resetirati BIOS nastavitve.

Po drugi strani imaš pa dandanes nekaj software-skih rešitev za OCjanje in glede na to, da ne boš pogosto ugašal strežnika, pa da ti BIOS nagaja, je mogoče smiselno uporabit software.

Win install bo popapcal cca. 500-100MB rama, brez cesar drugega. IIS je pozresen in nadlezen, precej tezji za konfiguracijo kaksnih zapletenejsih stvari,

Linux na drugi strani ob cisti instalaciji z zagnanim sshd bo pozrl 200-300MB rama.

Zdaj ce nimas pojma kako dejansko postaviti linux server, se ne pomeni da ni delovalo kot bi moralo zato ker je zanic, ampak zato ker pac ne ves. ;)

Za kaj resnejsega WinServer na tem procesorju z 2GB rama nikakor ne bo dovolj, zal, pa si Win fan boyi se tako zatiskate oci.

Me prav zanima kater program si iskal 3 ure in porabil 3 ure da si usposobil, ocitno ti je spletni iskalnik tuja zadeva.

Pa da se razume, veliko sem delal z Win serverjem. Ampak se zdaj mi ni jasno, kako lahko napacno skonfiguriran WEB SERVER zrusi celoten OPERACIJSKI SISTEM. Zadevi, ki bi po vsej logiki morali biti se tako loceni, ampak ne, Win ima to nekako tesno povezano, kdo bi vedel zakaj.

Ker sem po pomoti vkljucil SSL na svojem virtual appu v IIS in pozabil hudica izkljucit v default virtual appu, se je zadeva sesula. Sesula tako hudo da se je na daljavo ni dalo vec spraviti k zivljenju, tudi obisk streznika ni obrodil sadov, zato je sledil popolen RE-INSTALL, pazi to, PRODUCTION serverja. Da ne omenim da je sama namestitev trajala tam par uric, potem se vso updejtanje in konfiguriranje vsega tega "enostavnega" materiala in tako sem izgubil 4 dni, zaradi napacno nastavljenega SSL-a v WEB STREZNIKU.

Se gremo skoz Linux? Ceprav tak scenarij na Linuxu ni mozen, napacno konfiguriran web streznik bo v najslabsem primeru ostal ugasnjen in ga ne bo mozno zagnati, skok v konfiguracijo, popravis tezavo in BAM. This sh*t works!

Da ne omenim installacije, ki je presneto lazja kot na windows, kakor tudi hitrejsa. Instalacija primer na CentOS:

installiras OS, k vecjemu je samo naprej, samo particioniranje je vec ali manj avtomatizirano, izbira paketov, ampak for the sake of this writing, recimo da je samo barebone.

Po installaciji nastavis password za uporabnika root, in sledi reboot

Masina se zazene, se prijavis kot root, in:

yum update (posodobis zbirko paketov)

yum upgrade (posodobis vse namescene pakete na zadnje verzije)

Namestitev web serverja in PHP:

yum install httpd php php-mysql php-common mysql-server

Zadeva je installirana:

service mysqld start && service httpd start (zagon)

Da bo pa zadeva se zagnana po rebootu:

chkconfig mysqld on && chkconfig httpd on

In konec, maksimalno 2 uri in lahko ze hostas svojo spletno stran ali aplikacijo.

In se enkrat se ne ponavljam, ce vidva nimata ocitnega pojma in ne vidita dalje od M$, se ne pomeni da je vse ostalo sranje in da se drugi cesa tega ne bi smeli nauciti, mogoce pa je kdo pametnejsi oz. vescejsi v teh zadevah in se bo zlahka naucil. ;)

#14 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1.446 objav

Objavljeno 02 julij 2014 - 23:12

Evo vidiš, TO je pa že post, kot se spodobi, utemeljitev na mestu. :)

EDIT: ne spomnem se točno kaj mi je takrat nagajalo, ni bila stvar običajnega webhostinga, pač pa nekaj drugega... Za web hosting tudi vem da sem IIS izklopil ter namestil apache.

Žal se pa res ne spomnem kaj je bilo toliko moteče in nisem mogel spraviti v pogon, kot sem si želel. Je pa res, da so časi šli naprej, dokumentacija je veliko boljša, userbase tudi obširnejši in ponavljajoče problematike vse več (in tudi več je je odpravljene)

Sem pa mnenja, da za domačo uporabo, kolikor je napisal, da pričakuje prometa ni važno za kaj izmed tega se odloči.

#15 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 02 julij 2014 - 23:47

Za pravi server je itak Linux na prvem mestu ampak, če ne bo to neka huda spletna stran in, če ne pozna še Linux lahko brezproblema uporablja tudi Windows Server in ko bo želel... bo šel na Linux. Tudi, če naloži Linux ne bo dobil formule iz omenjenega sistema :)

Za linux se moraš navadit, ker ni lih enostaven sistem..., da bi kliknil .exe in še 3x next :D

Sedaj pa, da imaš na serverju 10 spletnih strani... tam bo razlika v porabi itd. ampak za eno spletno stran ne bo tako velike razlike, da mora obvezno uporabi Linux lahko tudi Windows Server in ko bo želel lahko naloži Linux.

Se to tebi zdi enostavno? Sedaj vsaj dobiš že navodila, ampak kadar sem jaz iskal je bilo tega malo... za Windows pa klikneš .exe in še 3x next in v 1 min že program dela :wave:

http://ubuntuforums....ead.php?t=28378

#16 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 03 julij 2014 - 08:34

Hvala vsi za odgovore
Bom kar šel na CentOS
Drugače pa za tipkovnico, v nastavitve lahko pridem ce pravočasno pritisnem F2
samo potem napiše Pressbany key to reboot tam se zalomi
Sem na počitnicah tak da ne morem vsako uro pogledat odgovore
Hvala

#17 xfirestorm

xfirestorm

/dev/null

• Moderators
  • 3.783 objav

Objavljeno 03 julij 2014 - 12:21

Za pravi server je itak Linux na prvem mestu ampak, če ne bo to neka huda spletna stran in, če ne pozna še Linux lahko brezproblema uporablja tudi Windows Server in ko bo želel... bo šel na Linux. Tudi, če naloži Linux ne bo dobil formule iz omenjenega sistema :)

Za linux se moraš navadit, ker ni lih enostaven sistem..., da bi kliknil .exe in še 3x next :D

Sedaj pa, da imaš na serverju 10 spletnih strani... tam bo razlika v porabi itd. ampak za eno spletno stran ne bo tako velike razlike, da mora obvezno uporabi Linux lahko tudi Windows Server in ko bo želel lahko naloži Linux.

Se to tebi zdi enostavno? Sedaj vsaj dobiš že navodila, ampak kadar sem jaz iskal je bilo tega malo... za Windows pa klikneš .exe in še 3x next in v 1 min že program dela :wave:

http://ubuntuforums....ead.php?t=28378

Z Linuxom se ukvarjam ze precej dolgo, tako da vem kako je ko pomoci ni "pri roki", je bilo veliko neprespanih noci z MANpage pred nosom in studiranjem. ;)

#18 DaMachk

DaMachk

Gospod s kravato

• Members
  • 1.446 objav

Objavljeno 03 julij 2014 - 14:07

Ti verjamem, si s svojim argumentom lepo nakazal to, je pa pač tako, da glede na to da je prvi strežnik in večina stvari deluje s parimi kliki in da že ima dostop do njega, pravima da je win serv tudi OK izbira. Nisva rekla najboljša, rekla sva sprejemljiva. Sploh glede na to, da najbrž nima izkušenj.

Ampak mislim da smo malo zašli s teme :)

#19 blazneznan

blazneznan

Sufler

• Members
  • 154 objav

Objavljeno 03 julij 2014 - 15:04

Hvala vsem za reply
Bom šel kar na Windows Server ko pa bodo težave pa na CentOS

Podobne teme s ključnimi besedami: bios, težave, Procesor : Core 2 Duo E6550 2, bios ne dela

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov