Zdravo.
Imam eno kar zanimivo vprašanje. Moja Quantium tablica ima precej solidno baterijo, zato se polni precej časa. Polni pa se lahko z priloženim polnilcem ALI na microUSB, kar je zaradi manjših amperov seveda počasneje, tako, da jo načeloma polnim z polnilcem in vhodom za AC,....
Danes, ko sem ugotovil, da sem jo po pomoti pustil prižgano in bi jo rabil čimhitreje napolnjeno sem razmišljal, kaj bi se zgodilo, če jo priklopim na polnilec in HKRATI na microUSB vhod, katerega polnilec bi si sposodil ob pametnega telefona.
Je možno, da bi se tablica posledično napolnila hitereje?????
-Pomislil sem tudi, da bi preobremenil baterijo ali kaj skuril, samo pomoje se to nebi smelo zgoditi (se vrjetno voltaža nebi seštela na 10V?), saj bi jo zaradi tega lahko skuril tudi, če bi po pomoti pozabil prikljčen usb kabel na računalnik in jo dal polnit....
-Druga možnost, na katero sem pomislil je, da vrjetno ob hkratnem priklopu obeh se softwarsko izključi polnjenje iz microUSBja?
-Tretja možnost pa je, da dejansko dobi več miliampera, volti pa se ne seštejejo, ter se mogoče res pozna pri hitrosti polnjenja???