Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Težave S Certifikatom Sigen-Ca V Safariju

Odgovorov v temi: 5

#1 anancica

anancica

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 21 december 2014 - 22:10

Pozdravljeni, 

preko e-uprave želim oddati vlogo. Ker uporabljam appla, se moram v mojo e-upravo prijaviti preko brskalnika Safari (sicer vloge ne moreš elektronsko podpisati). Problem je, ker mi vsakič, ko kliknem "imam certifikat", javi napako "403 - dostop prepovedan". Spodaj piše, naj kontaktiram e-upravo, kar sem že naredila, vendar mi ne znajo pomagati. Prav tako sem kontaktirala sigen-ca, kjer so preverili, da je z mojim certifikatom vse v redu. Spletno banko (za katero uporabljam isti certifikat) lahko normalno uporabljam, tudi v brskalniku Safari, samo e-uprava mi ne dela (mi javlja tole omenjeno napako "403 - dostop prepovedan"). 

Kar mi tudi ne dela, je stran: https://peps.mju.gov...gi-bin/izpispod, kjer bi lahko preverila delovanje certifikata (test elektronskega podpisovanja se normalno izvede). Ko kliknem na https://peps.mju.gov...gi-bin/izpispod, mi javlja "Safari can't open the page". Npr v Chromu ali Firefoxu pa mi to spletno stran https://peps.mju.gov...gi-bin/izpispod odpre normalno. Glede na mojo kmečko logiko ;-)) mora biti potem napaka v povezavi s sigen-ca certifikatom in Safarijem ali pač ne? 

Pred slabim letom sem z istim certifikatom lahko normalno oddala vlogo preko e-uprave. V tem času nisem zamenjala računalnika, prav tako je certifikat veljaven še kar nekaj let. Ne vem več, kaj bi lahko še naredila. Že ves mesec se ubadam s to težavo in na e-upravi ali sigen-ca mi ne znajo pomagati. Je imel kdo podobno težave?

Hvala za pomoč!

#2 Dj Miki90

Dj Miki90

Raziskovalec

• Members
  • 51 objav

Objavljeno 22 december 2014 - 10:38

Ne ker uporabljam računalnik (windows) za delo in ne igrače (macintosh) ;)

#3 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 22 december 2014 - 12:15

Kaj pa Google Chrome? Je tudi narejen za Apple...

#4 anancica

anancica

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 23 december 2014 - 10:55

Nujno mora biti Safari, sicer ne moreš elektronsko podpisati vloge. :-(

#5 anancica

anancica

nOObie

• Members
  • 3 objav

Objavljeno 19 januar 2015 - 10:37

Da poročam, kako se je končalo, če bo še komu prav prišlo. 

Potem, ko sem bila v navezi z računalničarji z e-uprave in sigen-ca, smo potem vseeno poskusili še v Chromu, čeprav je v navodilih, da v Chromu ne moreš elektronsko podpisati vloge, in je delovalo, tudi podpis!! :-)) Je bil s sigen-ca zelo presenečen, da je šlo skozi, je pa šlo. Upam, da ni bila izjema in da bo naslednjič zopet delovalo. 

#6 bonbon242019

bonbon242019

Sufler

• Members
  • 216 objav

Objavljeno 28 september 2020 - 08:56

I don't know what to say really, what you share is so good and useful for the community, I feel that it makes our community grow much more, thanks. driving directions

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov