Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Windows 10

Odgovorov v temi: 58

#41 Andrej Surla

Andrej Surla

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 28 december 2015 - 21:58

Zdravo,

berem tale pogovor in sem prišel do zaključka, da me ni treba biti strah, da bom pri nadgradnji izgubil besedila in fotografije, ki jih imam v računalniku. Sem razumel prav?

In še eno vprašanje: v računalniku imam profesionalno verzijo Avasta (za katero je bilo treba seveda kar nekaj plačati). Jo bom pri prehodu na Windows 10 izgubil in moral naročiti še enkrat?

Vnaprej hvala za odgovor!

#42 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 31 december 2015 - 20:31

Imam vprašanje glede Windows 10 Mail-a, ki mi ne želi sinhronizirati Telemachovega poštnega predala.

Račun sem ustvaril tako (uporabniški podatki so vnešeni pravilno!):

- dodaj račun,

- advance setup in

- vnesem podatke:

windows-10-mail.jpg

Kaj delam narobe?

Lp, M.

#43 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 04 januar 2016 - 22:09

za začetek raje uporabljaj thnderbirda :)

a tale ssl mora biti drugače?

#44 Patrik Rubin

Patrik Rubin

nOObie

• Members
  • 14 objav

Objavljeno 17 januar 2016 - 08:00

če boš računalnik nadgradil s programčkom "Pridobite windows 10" in si že v naprej rezeviral windows 10.. bodo vse nastavitve, programi, datoteke itd. ohranjene, če izvedeš čisto namestitev, da boš z kakim usb-jem al dvd-jem na novo namestil windows boš izgubo use. predlagam ti čisto namestitev.. je bolj kvalitetna. treba je vse na sveže nalagat, sistem maš potem bolj stabilen.. :)

#45 kelc.tadej

kelc.tadej

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 26 marec 2017 - 16:51

Imam en majhen problem oz. sem malo radoveden. Opazil sem, da CPE in pomnilnik v upravitelju opravil delujeta bolj kakor nekaj časa nazaj. Npr. CPE je prej deloval mogoče z 1 ali 2%, sedaj včasih deluje celo z 70%. 

Zanima me zakaj?

Dejansko imam odprt le kakšen brskalnik, kvečjemu kakšen player, ki predvaja film za kar mislim, da CPE ne potrebuje nekega pretiranega delovanja. Sem pa opazil v Upravitelju opravil ikono, ki jo kaže spodnja slika, zraven nje nič ne piše in ne vem čemu služi. Če to opravilo končam, CPE spet deluje z samo 1 ali 2%, kakor je deloval prej.

Vendar se ob vsakem zagonu ta ikona spet pojavi nazaj. Uporabljam OS Windows 10.

zajeta-slika.png

Prosim za kakšno pojasnitev ali pomoč.

Hvala za odgovor, LP!

#46 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 31 marec 2017 - 07:18

V windows 10 je kar nekaj procesov, ki tečejo cel čas...in seveda brez veze bremenijo PC. Probaj izklopit windows update v services. To ponavadi kar pomaga (pa dobro je še zaradi nekaterih drugih razlogov)

#47 kelc.tadej

kelc.tadej

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 06 april 2017 - 19:49

V windows 10 je kar nekaj procesov, ki tečejo cel čas...in seveda brez veze bremenijo PC. Probaj izklopit windows update v services. To ponavadi kar pomaga (pa dobro je še zaradi nekaterih drugih razlogov)

Hvala za odgovor, vendar žal ne pomaga. Pomnilnik in procesor (predvsem procesor) še vedno delujeta s povečano zmogljivostjo iz meni neznanih razlogov.

#48 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 07 april 2017 - 08:58

Fint za izboljšavo je ogromno.. če si upaš šarit po registru lahko narediš tole:

Launch the Registry Editor by typing regedit.exe in the Start menu and navigate to the following path:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBroker

Look for the Start entry and change its value from dword:00000003 to dword:00000004 (simply replace the 3 at the end of the value with 4).

To imaš tukaj omenjeno, pa še par nasvetov: http://news.softpedi...ix-490908.shtml

#49 David

David

Raziskovalec

• Members
  • 35 objav

Objavljeno 27 oktober 2017 - 16:31

Pozdravlijeni,

imam prenosni računalnik HP4720s z OS windows 10. Ko sem windowse posodobil z creators updajtom, se mi po končani posodobitvi računalnik resetira (kar je normalno, verjetno), potem se pa ne prižge, "black screen". Ali morda kdo ve, v čem je težava?

Lp. David

#50 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 29 oktober 2017 - 14:03

Razlogov za black screen je ponavadi lahko več, najbolj pogosto so pa krivi kaki gonilniki ali program.

Predlagam, da ob zagonu, ko se začne vrteti krogec namenoma takoj ugasneš pc. Po potrebi ponavi 3x dokler ne napiše pod krogcem še Prosimo počakajte..

Sedaj te bo vrglo v meni za popravilo Windowsow. Izberi opcijo da pokaže napredne funkcije, potem naprej pa povrnitev prejšnje verzije windowsow.

#51 David

David

Raziskovalec

• Members
  • 35 objav

Objavljeno 29 oktober 2017 - 15:24

Razlogov za black screen je ponavadi lahko več, najbolj pogosto so pa krivi kaki gonilniki ali program.

Predlagam, da ob zagonu, ko se začne vrteti krogec namenoma takoj ugasneš pc. Po potrebi ponavi 3x dokler ne napiše pod krogcem še Prosimo počakajte..

Sedaj te bo vrglo v meni za popravilo Windowsow. Izberi opcijo da pokaže napredne funkcije, potem naprej pa povrnitev prejšnje verzije windowsow.

Saj ko mi naredi black screen in prisilo zaustavim računalnik, mi potem avtomatsko naloži prejšnjo različico windowsov. Ampak rad bi pa naložil ta updajt. Se morda da ugotoviti točen vzrok za black screen?

#52 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 02 november 2017 - 08:57

Kot rečeno krivec je gonilnik ali nek program. Problem pri črnem zaslonu je, da ne naredi dump datotek. Iz tega bi se potem dalo odkriti krivca. Tko da ostaneta 2 opciji:

-golo ugibanje

-čakanje da naredijo nov popravek, ki bo delal.

Jaz osebno bi počakal. Če pa vseeno hočeš nadgradit bi probal sledeče:

Odinštaliral grafični gonilnik, da bi bil samo Microsoft standard driver. Iz zagona odkljukal vse programe, da se ne zaganjajo (še bolje kar ne rabiš kar deinštalirat).

Odstranil antivirusni program. V services ugasnil vse, kar ni od Microsofta in pomembno za zagon.

Potem bi nadgradil in upal da se sistem pobere.

Če bi se sistem postavil, bi vklopil vse nazaj, in posodobil grafični driver.

Če to nič ne pomaga... bi lahko edino še probal sistem čisto na novo naložit, če bi to rešilo problem (če ne potem so 100% krivi gonilniki).

#53 David

David

Raziskovalec

• Members
  • 35 objav

Objavljeno 02 november 2017 - 09:13

Kot rečeno krivec je gonilnik ali nek program. Problem pri črnem zaslonu je, da ne naredi dump datotek. Iz tega bi se potem dalo odkriti krivca. Tko da ostaneta 2 opciji:

-golo ugibanje

-čakanje da naredijo nov popravek, ki bo delal.

Jaz osebno bi počakal. Če pa vseeno hočeš nadgradit bi probal sledeče:

Odinštaliral grafični gonilnik, da bi bil samo Microsoft standard driver. Iz zagona odkljukal vse programe, da se ne zaganjajo (še bolje kar ne rabiš kar deinštalirat).

Odstranil antivirusni program. V services ugasnil vse, kar ni od Microsofta in pomembno za zagon.

Potem bi nadgradil in upal da se sistem pobere.

Če bi se sistem postavil, bi vklopil vse nazaj, in posodobil grafični driver.

Če to nič ne pomaga... bi lahko edino še probal sistem čisto na novo naložit, če bi to rešilo problem (če ne potem so 100% krivi gonilniki).

Najlepša hvala za takšno razlago. Bom verjetno še malo počakal in upam da to popravijo.

#54 kelc.tadej

kelc.tadej

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 20 januar 2018 - 11:02

Pozdravljeni!

Imam problem in sicer, računalnik se mi kar tako iz neznanih razlogov na novo zažene vsake 2 dni (nisem še točno ugotovil intervala ampak predvidevam, da se resetira nekje na 48 ur). Nikjer ne najdem kakšno poročilo zakaj se je to zgodilo ali kaj podobnega. Nimam pa nastavljenega nobenega ponovnega zagona (npr. datum in čas ponovnega zagona). Uporabljam Win 10.

Je mogoče imel kdo podoben problem? 
Kaj storiti, da to tega nebo več prihajalo?

#55 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 25 januar 2018 - 15:20

V iskalnik vpiši eventvwr.msc (ali samo Event viewer) Potem pa pod Windows logs izberi System.

Sedaj tukaj mogoče kaj piše, kaj se je dogajalo ko se je računalnik resetiral. Preveri ob tisti uri, ko se je približno zgodil reset. Včasih se najde tudi pod Aplications kaj.

Kako imaš nastavljeno porabo? Se diski ugašajo, gre mašima spat? Tukaj bi tudi lahko bil problem.

Lahko so krive tudi posodobitve (čeprav na  2 dni je malce prehitro. So bolj tedenske posodobitve):

https://www.windowsc...talling-updates

#56 kelc.tadej

kelc.tadej

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 02 februar 2018 - 17:05

Hvala za pomoč @Iznajdljivec. 

Prišel sem do naslednjih ugotovitev. Slika kaže, da imam eno kritično napako in sicer nek Kernel-Power, kot kaže spodnja slika
zajeta-slika.png

In še podrobnosti te napake:
zajeta-slika1.png

Možne vzroke razumem, vendar mislim da ni noben od teh.

Malce sem preveril rešitve na spletu. Govorijo, da so celo lahko RAMi fuč, da niso kabli dobro priklopljeni v notranjosti kište na vezjih ipd. Ve kdo kaj več o tem in o rešitvah?

#57 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 05 februar 2018 - 08:38

100% je strojna napaka. Rame ni teško testirat (Memtest, kak Hirenboot) če greš 1 cikel ali 2 čez bo to že to. Ampak ne verjemam da so rami krivi.

PC se sam od sebe ugasne. Najverjetneje je kriv napajalnik. Če slučajno ni je lahko krivec še kakšna dodatna komponenta (npr. Grafična kartica) ali celo osnovna plošča.

#58 kelc.tadej

kelc.tadej

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 12 februar 2018 - 09:52

Hvala za pomoč.

#59 Peter Remc

Peter Remc

nOObie

• Members
  • 1 objav

Objavljeno 30 avgust 2018 - 19:07

Dober dan,

moj problem je resolucija na windowsu 10.

In sicer kupil sem novo GTX 1050 od gygabite-ja, staro kartico vzel in dal novo notri,

sedaj imam pa problem da imam resolucijo v windows nastavitvah dokonca (1366x768 toliko podpira monitor)

slika pa je kot da bi imel resolucijo zelo nižjo (črke se težko bere, cela slika je malce zmazana). uporabljam tudi adapter DP na VGA,

ker je starejši monitor. Driverji so vsi najnovejši tako da to ni problem

Kaj bi bilo lahko narobe?

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov