Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Težave Ob Namestitvi Na Drug Disk

install namestitev msi win10

Odgovorov v temi: 5

#1 Radosavljevic U

Radosavljevic U

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 02 september 2015 - 10:44

Pozdravljeni!

Nekaj tednov nazaj sem posodobil sistem na win10, hkrati pa sem posodobil hardware na SSD disk 128 GB, hkrati pa še 1 TB HDD. Sistem deluje super, tudi posamezni folderji Windowsa (dokumenti, glasba, videi, downloadsi ipd.) so se brez težav premestili na HDD. Po pravici sem bil presenečen nad preprosto premestitvijo.

Dokler nisem začel ponovno nalagati starih programov (win10 je fresh install). Velika večina (t.j. Solidworks (3d modeliranje), Matlab(programiranje), office, latex ...) delujejo na obeh diskih. Ostali (Corel draw, adobe acrobat ...) pa ob namestitvi napišejo napako, da do .msi datoteke ne morem dostopati ali pa jo je zajela korupcija :) (corrupted file). Rešitev je, da program namestim na enoten disk na katerem je windows, torej SSD.

Ali se še kdo spopada s podobnim problemom? Obstaja kakšna druga pot?

Zaenkrat sem administrator (built-in), nad obema diskoma imam full access (čeprav še vedno sprašuje po dovoljenjih - vendar to je tema za drugo temo).

Hvala.

#2 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 02 september 2015 - 23:03

Hmm, zakaj pa programov ne nalagaš na SSD?

Torej, če imaš namestitveno datoteko na HDDju in daš nameščat na HDD tudi ne dela?

#3 Radosavljevic U

Radosavljevic U

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 04 september 2015 - 08:22

Na SSDju imam programe katere potrebujem da tečejo hitro in takoj (tudi kakšna igrica :) ), malo imam tudi rezerve, za morebitne bodoče programe.

Acrobata res ne potrebujem veliko in nima smisla, da bi tekel na ssd; vedno pa je javil napako dokler ni bil kompleten na ssdju.

Rešitev bi bila verjetno večji ssd :)

#4 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 04 september 2015 - 11:33

128 je res hitro malo :) Ampak meni še nakako uspe stlačit gor nanj... :)

Je pa res da nimam instaliranih igric, tako da se tukaj pozna kakšen MB (GB) :)

#5 matejm1994

matejm1994

Mojster

• Members
  • 1.962 objav

Objavljeno 05 september 2015 - 14:20

Jaz imam tudi SSD, igre pa dajem na HDD, saj mi je nekako vseeno koliko čassa se zaganjajo, igrajo se pa vse enako dobro.

Probaj nameščat kot administrator?

#6 Tobija T327

Tobija T327

nOObie

• Members
  • 15 objav

Objavljeno 15 junij 2017 - 15:54

Zahtevnejši programi pogosto uporabljajo .dll datoteke (in druge vrste tudi), ki so shranjene v mapi C:\Windows\System32. Če je C: hdd, program pa poskušaš namestit na ssd (ki nima te mape) prikaže napako da datotek ne more najti. Večinoma so to starejši programi, ki uporabljajo Windowsove dll-je (dll je razširitev programa tj. funkcije, ikone, slike, razni moduli itd.).

Dodaj odgovor

Podobne teme s ključnimi besedami: install, namestitev, msi, win10

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov