Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Windows 10 - Instalacija

Odgovorov v temi: 6

#1 Newer One45

Newer One45

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 24 oktober 2015 - 19:04

Zivjo!

Imam računalnik na katerem je bil Windows 7 (original). Potem sem nanj naložil Windows 10 technical preview, in pred kakšnim mesecem mi je vedno znova napisalo, da bo ta build potekel itd. Ker nisem naložil originala, sem pred kakšnim tednom dobil nek blue screen kjer je pisalo, da je Windows pač potekel, in nikakor ni bootal. Prek drugega računalnika sem se na srečo prijavil na Win 10, in sem ga prenesel, dal na USB in ga hotel na novo inštalirati. 

Tukaj pa nastane problem. Ko računalnik prižgem (z USB-jem vstavljenim) se prikaže normalen postopek za instalacijo. Do product keya. Prvič; ta sploh ne prime (čeprav je bilo rečeno, da iz 7-ke lahko brezplačno posodobiš), in drugič; po product keyu, Windowsa ne morem instalirati. Javi mi neko obvestilo kjer piše nekaj v smislu "odstranite USB drive, prižgite računalnik brez njega, pustite da se normalno boota, ustavite USB drive, in instalirajte Windowse"??????!!!!? KAAAAAJJJ? Fuc***g Microsoft!!! 

Najbrž vse skupaj zveni zmedeno, ampak... Res bi potreboval pomoč.

LP

#2 Retacek Frasmijav

Retacek Frasmijav

Raziskovalec

• Members
  • 38 objav

Objavljeno 25 oktober 2015 - 19:35

zastojn 10-ko dobiš direktno iz orig. 7-mice ne pa če iz 7-mice greš na 10 technical prewiew, potem pa na orig. 10-tko. original desetko dobiš zastonj če imaš nameščen original win 7 ali 8.1. windows 10 tec. prewiew pa ni eden izmed slednjih. kaj si imel pred tec. prewiw pa ne šteje več. Žal si se za**j. Mogel boš kupiti novi windows, torej več kot 100 eur za original verzijo z pruduct keyem. windows ki si ga skušal naložiti, je bil originalen?

#3 Newer One45

Newer One45

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 25 oktober 2015 - 19:39

Ja, Win 10 je bil originalen iz maila, ki so mi ga poslali za namestitev 10-ke na drugem PC-ju...

#4 David.Konec

David.Konec

Igračar

• Members
  • 122 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 26 oktober 2015 - 08:17

iz maila?! Kaj ni bil ta mail virus? Ker so bli neki problemi pred par mesci zaradi tega, ker je nekaterim bil poslan virus v windowsu .

#5 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 26 oktober 2015 - 09:17

En virus je bil.. in hudičevo dobro narejen, če nisi res zelo pozorno pogledal. Po emailu ni Microsoft nič pošiljal, kolikor vem. Za nadgradnjo se pokaže pač tista ikonica pri uri.

Newer.. svetujem da naložiš ponovno 7. Upam da kodo imaš nekje nalimano (ponavadi pod baterijo) in potem nadgradiš na 10. Drugače ne bo niti šlo.

#6 Pentium

Pentium

Spammer

• Administrators
  • 3.422 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 02 november 2015 - 19:42

Glede maila se motita. Je bil poslan iz strani MSja. Prejel si ga v primeru, da si se na Win10 naročil pred uradnim releasom in je bila možnost, da po mailu dobiš info kdaj bo na voljo za namestitev.

Tak mail sem prejel tudi sam in ni nič drugega kot link na uradno MS stran, kjer je res na voljo file za namestitev Win 10.

Kot pa sta predhodnika omenila je mogoče narediti samo update iz Win7 ali Win8 na Win 10. Ne moreš pa narediti nove instalacije in uporabiti ključ od Win 8 ali Win 7.

Če še imaš original ključ, potem namesti Win 7 s tem ključem in posodobi na Win 10. Ko boš imel Win 10 z določenim programom pridobi Win 10 licenco. S to licenco pa lahko sedaj tudi na novo instaliraš Win 10 brez predhodne instalacije Win 7 ali Win 8.

#7 Tobija T327

Tobija T327

nOObie

• Members
  • 15 objav

Objavljeno 15 junij 2017 - 15:57

Pogosto (vsaj včasih je bilo tako) si OS dobil, ko si kupil računalnik in je bil OEM, kar pomeni da deluje samo na določenih računalnikih, na drugih pa se aktivira preizkusna različica. Preveri pri MS.

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov