Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com
Slika

Programiranje Igrice Za Cpp


Odgovorov v temi: 2

#1 Sasa Arnez

Sasa Arnez

  nOObie

 • Members
 • 1 objav

Objavljeno 29 april 2016 - 13:04

Zdravo, sem dijakinja srednje šole in članica podjetniškega krožka. Prišla sem na idejo SIMULACIJSKE IGRICE ZA CPP. Zanima me kako bi bilo to izvedljivo. Na internetu je polno igric za učenje CPP-ja samo so zelo nezanimive za mlade, ki se želijo učiti za CPP teste. Ker odkar so elektronske pole je rezultat zelo porazen in posameznik opravlja vsaj 2x ali 3x(to pa nanese denarja).Moj inštruktor pa je povedal, da včasih ko so lahko prej vozili in vmes delali CPP so bili boljši razultati kot pa zdaj,saj so se CPP-ja učili že med vožnjo. Pole na internetu pa so res brezvezne in bi mladi veliko rajši igrali igrice. 
Prišla sem na idejo,da bi razvila igrico za Android. Da bi bili mladi, kateri bi jo igrali sami vozniki in bi morali upoštevati prometne znake ter predpise ter da bi se vmes pojavilo kako vprašanje na temo CPP-ja. Zanima me čisto informativno. 
 
Zanima me če je kaj takšnega izvedljivo glede na to da sem laik ali pa kakšen predlog na koga naj se obrnem.
 
Hvala lepa za odgovore :Yahoo:


#2 Nejc

Nejc

  Gospod s kravato

 • Moderators
 • 1 058 objav
 • Spol:Moški
 • Kraj:Krško

Objavljeno 01 maj 2016 - 05:34

To je izvedljivo. Najlažje tako, da najdeš kakšnega programerja za Unity. Sama kot laik pa ne boš morala izvesti. Ne vem kakšni so cilji krožka, ampak načeloma bi verjteno bila dovolj ideja in dobra predstavitev, ker ključna pri podjetništvu je ideja in kreativnost. Izvedbo se da vedno kupiti - plačati. ;)#3 David Kasabji

David Kasabji

  nOObie

 • Members
 • 1 objav

Objavljeno 04 maj 2016 - 00:06

Takšna igrica kot jo omenjaš vbistvu ni zahtevna za izvest. Pri meni osebno je zmeraj pri razvoju Android iger izziv Graphic Design, ker nisem najbolj spreten v Photoshop in podobnih aplikacijah. Če sama nisi vešča v programiranju ali grafičnem dizajnu, potrebuješ ekipo 2 in še sebe zraven z idejo, ki boste spacali skupaj tvojo željo. 

Igro se da zelo enostavno narediti: Preproste animacije s prometnimi križišči, ki zahtevajo od uporabnika da se odloči kako bo ravnal v dani situaciji, ipd.
Ali pa malce zahtevnejše: Uporabnik dejansko vozi neko vozilo, ima možnost upravljanja vozila, možnost prometne nesreče, kazni itd. 

Pri preprosti izvedbi lahko narediš z basic Android libraries.  Za zahtevnejše pa je morda potrebno malce pogledati Unity engine ali pa LibGDX za razvoj. 

 

Igrico pa lahko seveda popestriš z raznimi highscores ipd.

LP.

Dodaj odgovor  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov