←  Operacijski sistemi

Računalniški forum - Računalniške novice

»

Windows Brezplačno

Patrik Bolcar -ova slika Patrik Bolcar 02 mar 2017

Zdravo!

Zanima me če je kakšna možnost dobiti brezpačen windows(windows nerabi bit originalen) oziroma ga potegniti iz interneta ter ga naložiti na usb in kasneje windows zagnati na novem računalniku.

Lep pozdrav in hvala za odgovore.

Odgovori

ngc2392-ova slika ngc2392 02 mar 2017

Povsem legalno snemi svojo verzijo windows (iso datoteka, ki jo posnameš na dvd ali usb) iz interneta in ga namesti. Povsem legalno ga lahko testiraš vsaj 30 dni (lahko tudi več, a ne več kot 180 dni). Vsi ostali postopki so nelegalni. Velja za windows 7 kot tudi windows 10.

Odgovori

Justin.Forfunky-ova slika Justin.Forfunky 02 mar 2017

Računalniške novice so že objavile članke o naslednjem 'triku':
Brezplačna nadgradnja na Windows 10 za stranke, ki uporabljajo pripomočke za ljudi s posebnimi potrebami

https://www.microsof...indows10upgrade

Odgovori

ngc2392-ova slika ngc2392 02 mar 2017

justin, ja če ŽE imaš "legalno" verzijo sedmice ali 8.1 in si "zamudil" brezplačno nadgradnjo lani poleti. OP sprašuje (po moje) nekaj drugega.

Odgovori

Patrik Bolcar -ova slika Patrik Bolcar 03 mar 2017

Povsem legalno snemi svojo verzijo windows (iso datoteka, ki jo posnameš na dvd ali usb) iz interneta in ga namesti. Povsem legalno ga lahko testiraš vsaj 30 dni (lahko tudi več, a ne več kot 180 dni). Vsi ostali postopki so nelegalni. Velja za windows 7 kot tudi windows 10.

Ja ampak ta računalnik je nov in še nima nameščenega dobenega operacijskega sistema, mene samo zani če je mogoče od kje dobiti neorginalno verzijo.

Odgovori

ngc2392-ova slika ngc2392 03 mar 2017

prosi kakega kolega, da ti sname iso  in zapeče dvd ali pa ti posodi dvd. ko imaš nameščen sistem, pa sam stori, kar hočeš, da boš imel legalen sistem.

Odgovori

Justin.Forfunky-ova slika Justin.Forfunky 03 mar 2017

Jap, na tem portalu ni dovoljeno razpredati o gusarski programski opremi.

Odgovori

Hitri odgovor