Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Windows Vista Se Ne Posodablja Več?

Posodobitev VISTE

Odgovorov v temi: 8

#1 zver2008

zver2008

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 11 junij 2017 - 09:07

Pozdravljeni! Na računalniku imam nameščeno Windows Visto Home Premium. 32-bitni operacijski sistem. Mene zanima, zakaj se ta vista ne posodablja več?

zadnja posodobitev je bila:Varnostna posodobitev za Windows Vista (KB3177725)

Datum namestitve: ‎24.‎11.‎2016 23:02

Stanje namestitve: Uspešno

Vrsta posodobitve: Pomembno

V Microsoftovem izdelku programske opreme je bila odkrita varnostna težava, ki lahko vpliva na vaš sistem. Sistem lahko zavarujete tako, da namestite to Microsoftovo posodobitev. Če si želite ogledati seznam vseh težav, ki jih odpravlja ta posodobitev, si oglejte povezan članek v Microsoftovi zbirki znanja. Ko namestite to posodobitev, boste morda morali znova zagnati računalnik.

Več informacij:
http://support.micro....com/kb/3177725

Pomoč in podpora:
http://support.microsoft.com

Od takrat naprej pa se Vista ne posodablja več. In ko preverim, če je računalnik posodobljen, mi tam piše: Windovs je posodobljen. Za računalnik ni na voljo nobena posodobitev. V kolikor pa ročno poženem iskanje najnovejše posodobitve, pa računalnik išče in išče, pa tega iskanja nikakor ne morem več preklicati, vse dokler računalnika ne izklopim in ponovno poženem. Vem pa da so se drugi Windowsi od zadnje posodobitve Viste (24.11.2016), že velikokrat posodobili.

Vista mi dela dobro, ampak večkrat se mi odpirajo neka vsiljena rdeča okenca v angleškem jeziku, ki pa jih vstrajno ignoriram. Ima pa nameščen AVG antivirus, ki se pa dobro prenavlja in posodablja.

Vprašanje moje je, zakaj se Vista ne more več sama posodobiti, niti se ne more posodobiti ročno? Hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav. ZverZajeta slika.JPG Zajeta slika 1.JPG

#2 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 11 junij 2017 - 11:29

Dosti se piše o življenjski dobi operacijskih sistemov. Podpora za Visto naj bi bila že končana. Kaže pa, da so pri Microsoftu naredili izjemo glede proslule škodljive kode Wanna Decrypter. Morda vam uspe ročno namestiti varnostni popravek KB4012598 z dne 12.3.2017 s strani Katalog Microsoft Update:   https://www.catalog....spx?q=KB4012598 . Izberite popravek za 32-bitno Visto.

V iskalno polje Katalog Microsoft Update lahko vtipkate tudi:  'marec 2017 vista'  in podobno, da dobite še kakšno posodobljeno Orodje za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

#3 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 12 junij 2017 - 06:53

Odgovor si že dobil. Ne posodablja se več, ker Viste Microsoft ne podpira več. Za tisto rdeče opozorilo pa le preberi kaj hoče, oziroma naredi screen shot in prilepi, pa bomo pogledal, kaj je.

#4 Tobija T327

Tobija T327

nOObie

• Members
  • 15 objav

Objavljeno 15 junij 2017 - 15:38

Ponavadi napiše napako ko poskusiš zagnati orodje, ker je Microsoft verjetno odstranil datoteke s strežnikov.

#5 zver2008

zver2008

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 17 junij 2017 - 10:22

Spoštovani G.Justin, hvala za navodilo. Sem naredil tako kot ste mi svetovali. Poiskal sem sem stran Microsoft Updatehttps://www.catalog....spx?q=KB4012598 : za posodobitev. Tukaj sem izbral KB4012598. Zgodilo se je to, da Windows Update Stadalone Installer, vrti nadogradnjo nedogled. Ne morem je prekiniti, razen, če ugasnem računalnik. Vse se mi zdi čudno, saj se to dogaja tudi, ko želim ročno posodobiti Visto. Tudi takrat se nalaga, rudi teden dni če treba, pa nič! Niti prekiniti se je ne more? Prilagam fotografije, čudnih pojavnih oken, ki jih vstrajno ignoriram:

Pripete priponke

• Zajeta slika9.JPG
  • Zajeta slika.JPG
  • Zajeta slika2.JPG
  • Zajeta slika4.JPG
  • Zajeta slika5.JPG
  • Zajeta slika8.JPG
  • Zajeta slika6.JPG
  • Zajeta slika7.JPG

#6 zver2008

zver2008

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 18 junij 2017 - 11:05

Spoštovani G.Miha, hvala za navodilo. Sem naredil tako kot ste mi svetovali. Poiskal sem sem stran Microsoft Updatehttps://www.catalog....spx?q=KB4012598 : za posodobitev. Tukaj sem izbral KB4012598. Zgodilo se je to, da Windows Update Stadalone Installer, vrti nadogradnjo nedogled. Ne morem je prekiniti, razen, če ugasnem računalnik. Vse se mi zdi čudno, saj se to dogaja tudi, ko želim ročno posodobiti Visto. Tudi takrat se nalaga, rudi teden dni če treba, pa nič! Niti prekiniti se je ne more? Prilagam fotografije, čudnih pojavnih oken, ki jih vstrajno ignoriram:

Pripete priponke:post-59024-0-35612900-1497691173_thumb.jpost-59024-0-07053700-1497691194_thumb.jpost-59024-0-83791100-1497691212_thumb.jpost-59024-0-47877100-1497691226_thumb.jpost-59024-0-40597800-1497691241_thumb.jpost-59024-0-10846300-1497691257_thumb.jpost-59024-0-99087900-1497691282_thumb.jpost-59024-0-63982300-1497691316_thumb.j

Prosim Vas svetujte mi, kaj še lahko storim, da bi si rešil tako zagato s posodabljanjem? Svetujte mi prosim, kaj se dogaja s temi pojavnimi okni? Hvala Vam za vse. L.P.

Odgovor si že dobil. Ne posodablja se več, ker Viste Microsoft ne podpira več. Za tisto rdeče opozorilo pa le preberi kaj hoče, oziroma naredi screen shot in prilepi, pa bomo pogledal, kaj je.

#7 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 19 junij 2017 - 10:28

Mogoče je to program Reimage Repair. Poglejte na Nadzorni plošči / odstranitev programa. Če je nameščen, ga odstranite, ker ga najbrž res ne rabite. Tako ali tako imate nameščen AVG antivirus.

Pri moji Visti je ročna namestitev varnostnega popravka KB4012598 uspela. Sicer uporabljam Avast antivirus, ki glede tega popravka svetuje:

-prenesite in shranite popravek z Microsoft Katalog Update

-prekinite povezavo s spletom (iztaknite mrežni kabel, izklopite Wi-Fi kartico)

-zaustavite operacijski sistem in ga ponovno zaženite

-brez povezave s spletom namestite popravek, ki ste ga shranili

-ponovno zaženite računalnik

Kot že rečeno, pri meni je to šlo.
psodobitev-vista.jpg

Poskusite lahko s pregledom in morebitnim popravilom sistemskih datotek v Ukaznem pozivu kot skrbnik sistema: ukaz 'sfc -scannow'.
sfcscannow.jpg

Sicer pa menim, da je najboljše, da naredite novo čisto namestitev Viste na primer brez formatiranja particije, da se datoteke prejšnje namestitve ohranijo v mapi Windows.old. Seveda tudi varnostne kopije morajo biti.
Če vam je žal sedanje namestitve Viste, naredite poskusno čisto namestitev na kateri drugi particiji.

#8 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 21 junij 2017 - 08:46

Poskusi popravek namestiti, kot je svetoval Justi. Če še vedno ne gre v c:\windows pobriši mapo  Softwaredistribution.

Verjetno ti jo sistem ne bo pustil, če ne greš prej v varni način.(F8 na začetku pritiskaš, preden vidiš logotip od windows, da se nalagajo, in izbereš Varni način/Safe mode).

Če še vedno ne moreš pobrisat vse mape Softwaredistribution jo odpri in nato izberi mapo Datastore in pobriši samo datoteko datastore.edb  

Po tem bi morale posodobitve zopet delat, poinštaliraj pa takoj popravek, preden sploh probaš posodobitve namestit.*

Glede opozoril. Na računalniku imaš Repair image program, ki je kot jim jaz pravim lažni antivirus program. Pač prikazuje opozorila in te tako želi prepričat, da je z računalnikom veliko narobe. Če plačaš ti obljublja da potem tudi popravi. Ignoriraj ga oziroma še bolje odinštaliraj v nadzorni plošči - Programi.

Pa preglej računalnik malo za virusi. Priporočam zelo Malwarebytes Free. Kar najde odstrani, resetiraj PC in po moje bo že veliko bolje.

*To pomeni, da bi po pregledu moral najti, če še kakšna posodobitev manjka. Lahko pa še vedno traja tole kako uro.

#9 zver2008

zver2008

nOObie

• Members
  • 8 objav

Objavljeno 27 junij 2017 - 10:23

Poskusi popravek namestiti, kot je svetoval Justi. Če še vedno ne gre v c:\windows pobriši mapo  Softwaredistribution.

Verjetno ti jo sistem ne bo pustil, če ne greš prej v varni način.(F8 na začetku pritiskaš, preden vidiš logotip od windows, da se nalagajo, in izbereš Varni način/Safe mode).

Če še vedno ne moreš pobrisat vse mape Softwaredistribution jo odpri in nato izberi mapo Datastore in pobriši samo datoteko datastore.edb  

Po tem bi morale posodobitve zopet delat, poinštaliraj pa takoj popravek, preden sploh probaš posodobitve namestit.*

Glede opozoril. Na računalniku imaš Repair image program, ki je kot jim jaz pravim lažni antivirus program. Pač prikazuje opozorila in te tako želi prepričat, da je z računalnikom veliko narobe. Če plačaš ti obljublja da potem tudi popravi. Ignoriraj ga oziroma še bolje odinštaliraj v nadzorni plošči - Programi.

Pa preglej računalnik malo za virusi. Priporočam zelo Malwarebytes Free. Kar najde odstrani, resetiraj PC in po moje bo že veliko bolje.

*To pomeni, da bi po pregledu moral najti, če še kakšna posodobitev manjka. Lahko pa še vedno traja tole kako uro.

Lepo se Vam zahvaljujem za nasvet. Bom naredil tako, kot svetujeta. Hvala. Če uspe, se Vama javim. L.P.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov