Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Ntldr Is Missing

ntldr win10

Odgovorov v temi: 8

#1 saso

saso

nOObie

• Members
  • 13 objav

Objavljeno 03 september 2017 - 09:01

Imam Asus prenosnik in ker se mi je program sesu, sem se odločil namestiti novi windows 10.

Disk sem formatiral in ko sem probal naložiti win10 preko usb ključa mi je napisalo ntldr is missing. Ko sem večkrat sprobaval pa error ( slika v prilogi)

Ker več ne vem kaj narediti vas prosim za pomoč.

Priložim še fotke iz Biosa, mogoče sem kaj spregledal :/

Pripete priponke

• 20170903_095201_1504425311086.jpg
  • 20170903_095431_1504425310956.jpg
  • 20170903_095441_1504425310517.jpg

#2 pajdo

pajdo

nOObie

• Members
  • 6 objav

Objavljeno 03 september 2017 - 19:25

Bios ni problem.

ntldr je datoteka datotečnega sistema, katera se avtomatsko ustvari na disku pri formatiranju in ustvarjanju zagonskega diska.

Če se napaka javi, ko se računalnik hoče zagnati z USB, se nekaj narobe na USB disku. Verjetno napaka pri ustvarjanju zagonskega diska.

Če pa potem, ko se hoče naložiti iz vgrajenega diska pa poskusi formatirati disk iz namestitvenega programa WIN10.

#3 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 04 september 2017 - 09:13

Možno ja, da usb ni v redu narejen. Če si samo formatiral in skopiral datoteke iz ISO ali CD-ja to ne bo povsem v redu.

Predlagam ti programček ISO to USB. Ta bi moral urediti USB kot gre.

Če se še vedno zatakne... lahko da imaš (vsaj jaz sumim) težave z ramom ali diskom. Reinštalacija ti ne bo nič pomagala, če imaš strojne težave.

Že na začetku omenjaš, da se ti je sesul program. Ponavadi je nek razlog, zakaj se je to zgodilo.

#4 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 10 september 2017 - 12:09

Kot je že omenil @MIHAc27 uporabi ISO to USB kot pa pri večina omenjenih programih VEDNO uporabi NTFS, ker FAT32 ne podpira datotek večjih od "4GB" in če imaš AIO verzijo ti ne bo nikoli uspelo naložiti windowsov.

To je največji problem pri AIO Windowsi-h ko je velikost ISO datoteke tudi 10GB in tukaj FAT32 ne bo dela, če je ena datoteka večja od 4GBl! Jaz vedno uporabim NTFS in nikoli nimam problemov neglede na velikost....

Tudi USB Ključke formatiraj v NTFS, ker privzeto uporabljajo FAT32 lahko/večina tudi večji npr 64GB!

drive_properties.jpg

#5 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 11 september 2017 - 07:18

USB je lahko tudi FAT32. Moj 16Gb na kateremu imam inštalacija windows 10 definitivno je v tem formatu. Z njem naredil že ogromno windows inštalacija brez težav.

#6 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 11 september 2017 - 19:16

Se vidi, da se ne spoznaš na računalnike.

FAT32 ne podpira datotek večjih od 4GB.

Also, modern versions of Windows can no longer be installed to a drive formatted with FAT32; they must be installed to drives formatted with NTFS.

Sedaj pa na tvoj odgovor.

Zakaj si naložil windowse v FAT32 to pa zato, ker nobena datoteka na USB-ju NI bila večja od 4GB, če pa bi bila inštalacija ne bi uspela!! Če so tvoji windowsi velikosti do 4GB ali ni nobene datoteke večje od 4GB v tem primeru ne boš imel težav z inštalacijo!

Zato sem napisal za NTFS ker je novejši in podpora lahko bi rekli neomejeno velikost kot pa star FAT32! Če je ISO datoteka velikosti do 4GB tukaj sigurno ne bo nobene datoteke večje od 4GB in lahko uporabimo tudi FAT32. Ko pa uporabimo verzino AIO - All In One pri kateri imamo na voljo več vrst Windowsov in je velikost ISO datoteke 10GB tukaj bo pa sigurno kakšna dodateka, ki bo večja od 4GB in v tem primeru potrebujemo NTFS!!

Če nalagamo windowse iz USB Klučka jaz priporočam, da uporabite NTFS razen v primeru, da se gre za zelo star računalnik potem lahko FAT32

FAT+vs.+NTFS+Feature+FAT16+FAT32+NTFS+Fi

16EB = 16 exabytes (16 000 000 000 GB)

Če mi ne verjameš svoj ključ, ki je 16GB in je v formatu FAT32 naloži datoteko velikosti 5GB napisalo bo, da ni prostora čeprav je 16GB to pa zato, ker FAT32 ne podpira datotek večjih od 4GB.

Zato pa USB Ključki VEDNO morajo bit formatirani v NTFS, čeprav so na žalost privzeto v formatu FAT32!

Z tvojim odgovorom bi moral zamenjat disk rame in... na koncu bi pa lahko/bil preprosto odgovor, ki se imenuje NTFS. Sem imel enak problem samo ker sem vedel razliko med FAT32 in NTFS se takoj formatiral v NTFS in windowse sem naložil brez problemov! Zato tudi vedno imam VSE USB Ključke v formatu NTFS tako, da nimam nikoli problemov.

Pokaže se pa tako sporočilo ko želimo naložiti datoteko večjo od 4GB na USB Ključk v formatu FAT32. To sporočilo se pokaže neglede na velikost USB Ključka tudi, če je velikosti 500GB. FAT32 ima limit na datoteko 4GB!

file-is-too-large-for-destination-file-s

#7 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 12 september 2017 - 14:51

Ne ti mene učit o razlikah med FAT in NTFS fantič. Omenil sem samo, da je ključek lahko tudi fat32 za namene inštalacije. Dobro poznam omejitve.

#8 Bostyan87

Bostyan87

Raziskovalec

• Members
  • 57 objav

Objavljeno 13 september 2017 - 12:13

Če je datoteka na Ključku, ki je velikosti nad 4GB windowsov ti ne bo naložilo, ker sem imel popolnoma enak problem ti fantič!

Potem pa naloži na svoj 16GB ključek FAT32 datoteko 10GB...

Sem imel problem in windowsov ni naložilo dokler ni ključen bil v NTFS , ker je bila verzija AIO in velikosti 10GB in je bila datoteka velikosti 6GB in FAT32 ima omejitev na 4GB ti fantič. Lahko je 5000 GB ključek v FAT32 in bo naložilo windowse dokler ne bo datoteka večja od 4GB.

Seveda je lahko FAT32 dokler ni nobene datoteke večje od 4GB. Programi naredijo boot neglede na vrsto, ampak inštalacija se pa ustavi ker FAT32 ima omejitev.

In če ima AIO sem napisal naj naredi NTFS, da ne bo po nepotrebnem menjaval diska itd. Ker se ne ve kakšno verzijo bo uporabil in raje se uporabnika opozori glede FAT32 kot pa, da potem išče napako ali pa celo gre kupit nov disk na koncu je pa problem v ključku.

Če bi to vedel bi napisal in ne si napisal da je lahko tudi v FAT32 kako pa ti veš, kakšno verzijo bo uporabil? Kaj pa če uporabi AIO in se inštalacija ustavi bo zamenjal disk in potem bo spet pokazalo enako napako.... Ključke se formatira v NTFS in nimaš problemov...

Od mojega sporočila naprej sploh ni bilo potrebno pisat. Ker si mu ti napisal ime programa in jaz sem mu napisal, če uporabi AIO naj formatira v NTFS. Ampak si se ti začel delat nekaj pametnega in pisat fantič....

#9 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav

Objavljeno 14 september 2017 - 07:16

Se mi niti ne ljubi brat... če uporabi normalen ISO za 10 je le ta sam manjši od 4Gb, razpakirane datoteke pa še mnogo manjše. Posledično je vseeno ali je ključek Fat32 ali NTFS.

Še enkrat poglej moj post. Samo lepo semo omenil, da deluje zadeva tudi na Fat32 ne samo NTFS. Zakaj uporabljam ta format pa že jaz sam vem.

Kakšne probleme imaš pa ti, me pa niti ne zanima, lahko pa seveda odpreš novo temo.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov