Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Ne Zazna Trdih Diskov

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 9

#1 Tine Zibelnik

Tine Zibelnik

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 25 oktober 2017 - 13:18

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kaj bi lahko bilo krivo pri računalniku.. Sploh ni na voljo mi diskov D, E in F,  sistem C pa deluje normalno..Ko sem dobil računalnik iz servisa so bili vsi štirje na voljo, sedaj pa ne morem dostopati do slik, glasbe ker sem vse imel na D disku..

ko sem klical serviserja mi je dejal da so lahko krivi nelicenčni offici in da sem očitno jih posodobil, je možno da Microsoft sam zaklene diske? Vsaj tako mi je ta serviser naložil...samo offici še vedno normalno delujejo zato mi je vse skupaj zelo čudno...sam pa mi ponuja original office 2013 za 110€..torej želi očitno zvaliti krivdo na office , da mi lepo luštno proda originalne in tako prikrije težavo z diski?...

Vnaprej hvala za odgovore :)

Pripeta datoteka  težava.jpg   29,37K   6 Število prenosov

#2 vnemanic

vnemanic

nOObie

• Members
  • 12 objav

Objavljeno 25 oktober 2017 - 17:33

Prvič slšim da lahko office onemogoči diske

#3 Tine Zibelnik

Tine Zibelnik

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 25 oktober 2017 - 17:51

Enako se tud meni zdi čudno...očitno želi prikrit, da je neki zasral okoli diskov in bi mi rad poturil Office original za tolko pa tolko €...

Kaj bi lahko bilo narobe z diski? Delal so par dni, max 5..sedaj pa jih kar ni na voljo...niti obnovitvena točka ne deluje, včasih se računalnik kar noče zagnat in ostane na začetku, pa kdaj se je ugašal že po 5 minut, ne da bi kaj posodabljal...očitno slabo opravljeno delo s strani serviserja

#4 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 26 oktober 2017 - 08:16

Prosim povej, kdo je ta tvoj nategun pardon serviser. Ker kaj takega NI možno. Ko bi se vsaj zlagal da Windowsi niso licenčni in zato nagaja, bi še mogoče verjel. Office pa tukaj nima čisto nič z sistemom.

Resno poišči nekoga drugega, da pogleda, kaj je narobe. Jaz k telim tudi kot reklamacijo ne bi nesel, ker te bojo samo še bolj nategnili.

Drugače pa... črke ki manjkajo, a to so bili ločeni diski ali samo particija na istem disku?

Naredi slednje: Na moj računalnik klikni z desnim gumbom in izberi Upravljaj. Ko se odpre okence, izberi pod Shramba - Upravljanje diskov. Malo počakaj da se naloži, nato pa zajemi sliko predvsem spodnjega dela, kjer so narisane particije, da vidimo kaka je situacija.

Primer: https://fthmb.tqn.co...c345b052f96.PNG

Lahko da so se samo izgubile črke pogonov. Lahko pa, da je ta disk tudi šel po gobe, kar glede omenjenih težav z zagonom, bi kar znal biti razlog. Se pa lahko zgodi tako novemu kot staremu disku. Definitivno čim prej za preverit, dokler se mogoče podatke še da rešit. Razen če pač niso pomembni in jih lahko povrneš. Saj kak backup delaš?

#5 Tine Zibelnik

Tine Zibelnik

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 26 oktober 2017 - 09:40

Mislim, da so posebaj, ker je še pustil gor stari disk pred popravilom oz. je sestavil nov računalnik, ker je stari šel po gobe, en disk je ohranil..

So pa licenčni Windowsi 7 Pro....je pa imel računalnik okoli 500 gb prostora...

Evo prilagam sliko

#6 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 26 oktober 2017 - 16:45

Ali je ta drugi disk prikazan v Upravitelju naprav / Diskovni pogoni in ali je omogočen (ima gonilnike)?

#7 Tine Zibelnik

Tine Zibelnik

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 26 oktober 2017 - 17:14

Tole mi kaže, in to je disk za C...ker je samo 120 gb očitno velik,,,tisti je 500 gb...zgleda da ga ni..

Slika  https://imgur.com/a/Mkrt8

#8 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 27 oktober 2017 - 10:44

Za preskus Disk 0 (z zdajšnjo particijo C, 120 GB) prestavite na priključek kjer je priključen Disk 1 (500 GB, D:, E:, F:), slednjega pa prestavite na priključek kjer je zdaj Disk 0 oziroma ali sta več kot dva SATA vhoda v računalniku?

Kaj se bo zgodilo, ko znova zaženete računalnik.

Disk 500GB je mogoče tudi vstaviti v USB ohišje in ga priključiti na računalnik preko USB vhoda. Če disk ne dela in so podatki dragoceni, potem se obrnemo na podjetje za reševanje podatkov, eno priznano domuje v Trzinu.

#9 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 27 oktober 2017 - 13:47

Iz slike je razvidno, da sistem drugega 500Gb diska ne zazna. Če je po servisu še delalo, bi pričakoval, da je vse prav priklopljeno. Torej je ali disk crknil ali pa je kaj z SATA ali napajalnim kablom.

Kaj še lahko probaš, preden se bo moral stvari lotit kak strokovnjak:

Na vsak disk gresta 2 kabla. En ozek in ploščat (približno 1cm širok) je SATA. Drugi, ki ima pa več žičk, in se konča z črnim priklopom je pa napajalni kabel.

https://images10.new...-200-468-04.jpg

Najprej med samo zamenjaj napajalna kabla. Prižgi in poročaj, če je kaj drugače.

Nato poskusi še zamenjat SATA kabla (če ima kovinski zatič na eni strani, ga stisneš, drugače kabla ne dobiš dol. https://pactech-inc....t-Angle-003.jpg eni ga nimajo.)

Če se zopet nič novega ne zgodi, in imaš samo C disk na voljo... potem definitivno z 500Gb diskom nekaj ni ok.

#10 bonbon242019

bonbon242019

Sufler

• Members
  • 216 objav

Objavljeno 05 oktober 2020 - 11:17

I don't know what to say really, what you share is so good and useful for the community, I feel that it makes our community grow much more, thanks. fireboy and watergirl

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov