Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Zagon Prenosnika

• Please log in to reply
Odgovorov v temi: 9

#1 bostjan44

bostjan44

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 25 januar 2018 - 14:41

Prosil bi vas za pomoč. Imam HP prenosnik Elitebook Folio 1040 G3

Računalnik sem si nastavil tako, da ko zaprem pokrov računalnika mi gre takoj v spanje. Ne znam pa še nastaviti, da takoj ko odprem pokrov računalnika, da se mi zbudi. Sedaj moram vedno pritisniti tipko za vklop.

Mi lahko prosim kdo pomaga če se to da nastaviti, hvala

#2 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 25 januar 2018 - 15:22

Iz spanja se je vedno zbudilo računalnik tako, da si moral pritisniti tipko. Drugače mislim da sploh ne gre.

#3 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 25 januar 2018 - 17:01

Vsaj pri mojem HP EliteBook (mobilna delovna postaja iz leta 2013) ni treba pritisniti tistega gumba pod zaslonom. Ko odprem pokrov, se pokaže začetni zaslon (Windows 7) "Zaklenjeno/Preklopi med uporabniki", tako da potem pritisnem Enter ali pa uporabim kazalec miške.

Pri zapiranju pokrova imam prav tako nastavljeno spanje.

Pri možnosti porabe energije imam nastavljeno visoko učinkovitost delovanja.

Tudi v Windows 10 se po dvigu pokrova računalnik sam zbudi v začetni zaslon. Sledi Enter in vpis v sistem (geslo, PIN koda....).

Lahko tudi nastavimo, da sistem nikoli ne zahteva ponovnega vpisa in lahko takoj nadaljujemo delo brez začetnega zaslona. 

#4 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 26 januar 2018 - 10:02

Kolikor gledam, se res da v nastavitvah porabe nastaviti marsikaj. Meni je bilo normalno, da nekaj pritisneš da se zbudi.

Zapiranje pokrova mora biti na Spanje.

Pa dovoli hibridno spanje na OFF.

Preveri malce, kako imaš tam nastavljene stvari.

#5 bostjan44

bostjan44

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 26 januar 2018 - 10:16

ok hvala za pomoč

#6 bostjan44

bostjan44

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 27 januar 2018 - 10:35

Nikjer ne najdem nastavitev, ki bi mi to omogočalo. Sem pa videl na HP računalniku da je bilo to mogoče

#7 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav

Objavljeno 27 januar 2018 - 16:29

Zaženemo Ukazni poziv (cmd), vtipkamo ukaz   control powercfg.cpl,,0  in pritisnemo Enter (če sistem zahteva skrbniške pravice, jih pač omogočimo).

Odpre se element Nadzorne plošče Dodatne nastavitve porabe energije. Mogoče bi najprej poskusili s privzetimi nastavitvami.

powercfg.png

Uporabniški priročnik Windows 7 za prenosnik Elitebook Folio 1040 G3 omenja več načinov bujenja, tudi z odpiranjem pokrova. To mogoče velja tudi za Windows 10.

Initiating and exiting Sleep With the computer on, you can initiate Sleep in any of the following ways:

● Briefly press the power button.
● Close the display.
● Select Start, click the arrow next to the Shut down button, and then click Sleep.

To exit Sleep :
● Briefly press the power button.
● If the display is closed, open the display.
● Press a key on the keyboard.
● Tap or swipe the TouchPad When the computer exits Sleep, the power lights turn on and the computer returns to the screen where you stopped working.

NOTE: If you have set a password to be required on wakeup, you must enter your Windows password before the computer will return to the screen.

#8 bostjan44

bostjan44

nOObie

• Members
  • 4 objav

Objavljeno 01 februar 2018 - 16:17

Ja sem vse prebrskal in ne najdem. Fora je k imaš možnost nastaviti, kaj se zgodi ko zapreš pokrov zaslona.

Ni pa nikjer nastavitve za odpiranje

#9 Justin.Forfunky

Justin.Forfunky

Igračar

• Members
  • 110 objav

Objavljeno 02 februar 2018 - 01:14

Zadeva naj bi bila v BIOS-u:
"Wake unit from sleep when lid is opened"
"Power on unit when lid is opened"

Ob vnovičnem zagonu sistema pritisnite tipko F10, da pridete do nastavitev BIOS-a. Tale na sliki je različica F.66. Pri Elitebook Folio 1040 G3 je podobno. Spodaj v okviru zaslona naj bi bil vgrajen manjši magnet, zgoraj pri tipkovnici prenosnika pa magnetno tipalo. To sistemsko napravo ACPI Lid najdemo v Upravitelju naprav (devmgmt.msc). V lastnostih te naprave vsaj pri mojem prenosniku zavihka Upravljanje porabe ("Dovoli tej napravi, da zbudi računalnik" ) ni, pri Elitebook Folio 1040 G3 bržkone tudi ne. Torej gremo v BIOS.

wp20180202bios.jpg

#10 bonbon242019

bonbon242019

Sufler

• Members
  • 216 objav

Objavljeno 28 januar 2021 - 11:08

Raise awareness of isolation and self-isolation upon returning from epidemic areas to limit the spread of covid-19 to the community. time calculator

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov