Skoči na vsebino

IPBSlika

Z Mobilno Aplikacijo Segrejte Ali Shladite Avto - Naslednik Webasta?

webasto avto udobje pametna naprava android ios vžig avtomobila

Odgovorov v temi: 2

#1 Jernej Plesnar

Jernej Plesnar

  nOObie

 • Members
 • 2 objav

Objavljeno 03 april 2018 - 20:14

https://docs.google....l8UnSYNd3A/edit

 

Živjo,
 
Razmišljam o razvoju naprave, s katero si lahko s pametnim telefonom avtomatsko segreješ ali shladiš avtomobil. Predpostavka je seveda, da pustiš rezervni ključ v avtomobilu. Poznam druge rešitve, ki grejejo avto, ampak se cena teh začne pri 800€, npr. Webasto,in so odvisne od modela do modela. 
 
Zanima me, ali ima kdo podobne želje glede udobja in koliko bi bil pripravljen odšteti za rešitev tega problema. 
 
Prilagam anketo in prosim, če jo lahko izpolnite, najlepša hvala!
Zavedam se, da bom seveda moral investirati kar nekaj časa in denarja, ampak bi mogoče marsikomu pomagal.
 
Lahko pustite email v anketi, da vas obvestim, ko bo izdelek izdelan in na voljo za nakup.
 
Zakaj? Pozimi sem spet dodatno zgodaj vstajal in 15 minut pred odhodom vžgal motor avtomobila (Renault Laguna 2007 2.0 dCi) pod nadstreškom. Čeprav je zoprno prvo minuto iti na mraz, je bilo bolje, kot potem 15 minut zmrzovati v bundi in rokavicah. Želel bi si, da bi lahko avto daljinsko vžgal kar iz hiše in sedel v topel avto. In da bi se sam odklenil, ko se mu približam. Isti problem bo poleti, ko bo ostal stal na vročem parkirišču v Ljubljani. 
 
Lep pozdrav
Jernej


#2 Tone Hvalic

Tone Hvalic

  nOObie

 • Members
 • 1 objav

Objavljeno 04 april 2018 - 13:31

to kar ti iščeš že obstaja, le predrago ti je. 

webasto in eberspächer oba glavna proizvajalca avtomobilskih grelcev imata rešitev, s katero lahko preko "mobilnega telefona" (če tako želiš, sam uporabljam uro ali daljinec za to) segreješ oz ohladiš avto (ok, ohladiš pomeni le ventilator na ful, da malo spravi ta večjo vročino ven iz avta). 

 

Jaz osebno imam dva avtomobila pri hiši (žena in jaz), eden v neogreti garaži, drugi zunaj pred hišo. 

žena ima webasto 5kW ker ima avto zunaj. zvečer se nastavi ura, ki zjutraj 30 min pred odhodom segreje motor in nato kabino vozila. Ko žena vstopi v vozilo je motor ogret na 60 stopinj, stekla odtaljena, potniški prostor prijetno topel, volan in sedež topel, fantazija. kadar pozabi na nastavitev ure,, ima v rezervi danjinec, s katerim čez kuhijnsko okno vge webasto in se zgodi isto kot prej. Kadar dela popoldan in se ji zazdi da je prehladno, gre 30 min pred koncem šihta na čik in vžge websto z daljincem. 

To je pri ženi, ki ima le navadno uro in navaden daljinec. Potem so še boljše varijante, ko uro jutranjega vžiga naštelaš na daljincu in ne več na uri v avtu. potem je pa še tu krmiljenje vseh funkcij preko mobilnega telefona oz. app-a. vse to že obstaja, nevem kakšno toplo vodo bi rad odkrival. 

aja, še to, poleti, ko pa je avto vroč na parkirišču, lahko z webastom vklopm ventilator v kabini, da ta večji vroč zrak spiha ven iz avta, ni bog ve kaj, je pa biljše kot nič. 

 

Potem še moj avto, ki je v neogreti garaži, kjer tudi pozimi pade temp pod ničlo, imam vgrajeno grelno telo 3kW na 220v v motorju oz. hladilni tekočini, v kabini pa ventilator 1kW tudi na 220v oboje znamke DEFA, krmilim preko stikalne ure v navadni vtičnici. 

 

vse obstaja, le pozanimati se je treba in priznati da nič ni zastonj. če pa zamenjaš avto, vzameš ven in vgradiš v novi avto- saj vse gre. 

tudi jaz imam 10let plus stare avte, pa se mi zdi vredno. 

 

lp tone#3 Jernej Plesnar

Jernej Plesnar

  nOObie

 • Members
 • 2 objav

Objavljeno 04 april 2018 - 14:53

Hvala, končno en super komentar!  :) Saj to je problem, vsi hočejo zastonj. Bom raziskal te tvoje izdelke. Ni mi predrago, le rad bi izkoristil svoje znanje in nadaljeval podjetniško pot. Meni ni problem dati 800€, ampak ker vem, da sem sam sposoben razviti tako stvar, bi rad to uporabil in ponudil tudi drugim. Problem pa je večini ljudi, ki so pripravljeni dati do 200, do 500€ za tako napravo. Znam pa programirat, znam nekaj elektronike, nekaj poslovnih stvari itd.

Dodaj odgovor  Podobne teme s ključnimi besedami: webasto, avto, udobje, pametna naprava, android, ios, vžig avtomobila

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov