Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Ms Licenciranje

1 odgovor na temo

#1 matija

matija

Raziskovalec

• Members
  • 25 objav

Objavljeno 10 april 2018 - 13:26

Znane so mi OEM licence, ki so prenameščene na novih PCjih. Os lahko ponovno namestiš preko obnovitvenega medija, ki je zraven računalnika. Pri 7icah so bile na PCjih nalepke z aktivacijsko kodo, pri 10kah nalepk ni več, koda pa se nahaja v BIOUS. Potem so tud REFURBISH licence, namenjene podjetjem, ki obnavljajo stare računalnike in na njih nameščajo nove windowse. Pri teh verzijah naj bi nalepke še vedno obstajale tudi za 10ko. 

Našel pa sem tudi licence, ki se prodajajo po internetu za zelo nizko ceno in me zanima ali gre za nateg oz kako je s tem. 

Recimo WIn 10 z nalepko za 13€

Poznano mi je VLC licenciranje. Da niso oni pridobili recimo par licenc preko VLCja in potem to kodo, ki pa jo lahko do 500x uporabiš printajo na nalepke, ki jih potem tržijo po smešno nizki ceni. 

#2 MIHAc27

MIHAc27

Gospod s kravato

• Members
  • 1.083 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ne rabiš vedet

Objavljeno 11 april 2018 - 15:01

Redna cena Windows 10 je preko 100€. Če oni ponujajo po 10-13, ti je že lahko jasno, da to ne bo ok.

Razna podjetja in ustanove imajo z Microsoftom svoje pogodbe (VLC ali Volume licence). Tukaj so v igri tudi po več 10.000 ključev. Univerza Ljubljana naj bi jih samo za windows 7 imela 90.000.

Žal taki ključi včasih uidejo v javnost. In če ti ga nekdo proda, ti bo zelo verjetno celo aktiviralo sistem/office. Ampak ker nisi upravičenec, je to isto kot če bi illegalno potegnil kak crack in aktiviral z njem.

OEM licence niti niso prenosljive z računalnika. Lahko se jo prenese ampak si zopet v prekršku. Obstajajo pa tudi prenosljive... nisem 100% mislim da je oznaka FPP.

Če hočeš biti legalen, tako ostaja samo nakup po redni ceni.

P.S.: Če imaš 7 ali 8 jo trenutno še vedno lahko brezplačno nadgradiš na windows 10.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov