Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 28 september 2006 - 20:29
OK, TA DEBATA NE VODI NIKAMOR !!
PREBERITE VSEH 23 STRANI PREDEN SE ZOPET ZACNETE PREPIRATI O USTREZNOSTI STROJNE IN PROGRAMSKE OPREME !!
PODJETJE MICROSOFT JE VSEM ZAINTERESIRANIM DALO NA VOLJO PROGRAM S KATERIM PREVERITE ALI JE VAŠ RAČUNALNIK DOVOLJ ZMOGLJIV, DA POGANJA VISTO. NAJDETE GA NA NASLOVU: http://www.microsoft...or/default.mspx
PREBERITE VSEH 23 STRANI PREDEN SE ZOPET ZACNETE PREPIRATI O USTREZNOSTI STROJNE IN PROGRAMSKE OPREME !!
PODJETJE MICROSOFT JE VSEM ZAINTERESIRANIM DALO NA VOLJO PROGRAM S KATERIM PREVERITE ALI JE VAŠ RAČUNALNIK DOVOLJ ZMOGLJIV, DA POGANJA VISTO. NAJDETE GA NA NASLOVU: http://www.microsoft...or/default.mspx
Objavljeno 29 september 2006 - 08:59
Mislim, da debatiranje o neki temi ni nič slabega, dokler ostaja na določenem
solidnem nivoju občevanja in ne rine v off-topics!
Je pa res, da se debata o minimalnih strojnih zahtevah odvija kar na parih
mestih.Je pač tako, da nekateri skušajo prikazovati, da se da solidno živeti
že s 128Mb RAM-a, dugim zopet ni za preživet z ispod 2Gb.
Ampak ravno take(včasih res nekoliko nepotrebne)debate budijo zanimanje
članov foruma in dajejo vtis, da "se nekaj dogaja".In za vsak forum je to sila važno!
Jasno je, da je precej tudi laičnih pogledov, a tudi vsi mojstri so enkrat približno
tako začeli in je pač treba včasih imeti tudi malce potrplenja!
Ampak da se vrnem nazaj na Visto!
Sam sem jo pohvalil, da presenetljivo dobro dela glede na to, da še ne gre za
dokončno različico.A obstaja še druga plat medalje!
Na enem PC-ju imam Visto, na drugem XP,oba PC-ja sta podobno zmogljiva.
Vendar sem se ujel, da še vedno 80% časa ostajam na XP in da pravzaprav
prav ničesar ne pogrešam!
Mi je pa XP znatno odzivnejši.Sprašujem se,kaj bi bil razlog:
-ali to, da imam XP na RAID0,Visto pa na navaden način na enem disku
-ali to, da je Vista preveč "našopana", posebej z varnostnimi dodatki, ali
pa to povzročajo razne animacije, katere imam v XP izklopljene(tudi v
Visti mi sicer ostaja še prosti RAM)
-Vista vsebuje tudi še kup stvari, ki jih nikoli ne bom rabil, z varnostjo pa
se že skoraj za moj okus pretirava(za druge to utegne zopet biti prednost)
Vsekakor sem mnenja, da je šlo za zadnji temeljit prehod v slučaju pojave
Win 2000.Vista je v bistvu vseeno le nadgradnja XP!
solidnem nivoju občevanja in ne rine v off-topics!
Je pa res, da se debata o minimalnih strojnih zahtevah odvija kar na parih
mestih.Je pač tako, da nekateri skušajo prikazovati, da se da solidno živeti
že s 128Mb RAM-a, dugim zopet ni za preživet z ispod 2Gb.
Ampak ravno take(včasih res nekoliko nepotrebne)debate budijo zanimanje
članov foruma in dajejo vtis, da "se nekaj dogaja".In za vsak forum je to sila važno!
Jasno je, da je precej tudi laičnih pogledov, a tudi vsi mojstri so enkrat približno
tako začeli in je pač treba včasih imeti tudi malce potrplenja!
Ampak da se vrnem nazaj na Visto!
Sam sem jo pohvalil, da presenetljivo dobro dela glede na to, da še ne gre za
dokončno različico.A obstaja še druga plat medalje!
Na enem PC-ju imam Visto, na drugem XP,oba PC-ja sta podobno zmogljiva.
Vendar sem se ujel, da še vedno 80% časa ostajam na XP in da pravzaprav
prav ničesar ne pogrešam!
Mi je pa XP znatno odzivnejši.Sprašujem se,kaj bi bil razlog:
-ali to, da imam XP na RAID0,Visto pa na navaden način na enem disku
-ali to, da je Vista preveč "našopana", posebej z varnostnimi dodatki, ali
pa to povzročajo razne animacije, katere imam v XP izklopljene(tudi v
Visti mi sicer ostaja še prosti RAM)
-Vista vsebuje tudi še kup stvari, ki jih nikoli ne bom rabil, z varnostjo pa
se že skoraj za moj okus pretirava(za druge to utegne zopet biti prednost)
Vsekakor sem mnenja, da je šlo za zadnji temeljit prehod v slučaju pojave
Win 2000.Vista je v bistvu vseeno le nadgradnja XP!
Objavljeno 29 september 2006 - 09:53
Pa si poglejte, kaksno je mnenje MAC uporabnika glede Viste na njegovem racunalniku: http://www.computerw...ticleId=9003672
Objavljeno 02 oktober 2006 - 10:57
Š e vedno se ne upam povezati na internet, namreč imam 2 lan kartici CNet PRO200WL PCI Fast Ethernet Adapter in integrirano NVIDIA nForce Networking Controller. V xp-ju se z CNet PRO200WL PCI Fast Ethernet Adapter povežem brez problema, NVIDIA nForce Networking Controller pa je omejena (naložen je najnovejši driver, napiše pa da nemore dobit ip-ja in nimam pojma kaj je narobe). V visti pa CNet PRO200WL PCI Fast Ethernet Adapter sploh ne zazna in tudi driverjev za to kartico nemorem naložit. Če se hočem povezat preko NVIDIA nForce Networking Controller je povezava omejena tako da se ne poveže. (uporabljam router) Tako da če kdo ve odgovor kaj sem naredil narobe bi bil zelo vesel.
Objavljeno 02 oktober 2006 - 15:29
Ravno zdele bom nalagal Visto in upam da ne bo težav. Najprej bom formatiral disk D:, kamor bom Visto tudi naložil. Linux particije bom formatiral in Linux odstranil, nato naložil Visto, potem pa se bom pozanimal, če Suse 10.1 prepozna Visto. Če me več kot en teden ne bo na forum, potem se je zgodilo tisto, kar se nebi smelo
Objavljeno 02 oktober 2006 - 18:20
No jaz sem Visto uspešno namestil in trenutno imam nameščena WindowsXP in Windows Vista, Linux bom povrnil čez en čas.
PRVI VTIS
Najprej sem se vprašal o sami požrešnosti, ker je kar se tiče tega največ debate. Verjeli ali ne, meni Vista najhitreje odpira datoteke, okna, zagon sistema je najhitrejši (v primerjavi s Suse Linux 10.1, Windows XP SP2). Grafika normalno dela, nič ne šteka, požrešnost je na normalnem nivoju (XP), ni mi bilo potrebno nameščati ničesar. Že ob prvem zagonu sem lahko nemoteno dostopal do interneta. Internet Explorer 7 se tudi v Visti dobro odnese, varnost sistema je precej večja (čutite tudi to, da določenih delov WindowsXP ne morete dostopati, recimo do map z uporabniškimi računi, oziroma potrebujete potrdilo s strani Viste). Meni dejansko ne žre, precej manj kot nakičen XP z dodatnimi temami, ki ne inačijo kakovosti grafike v Visti. Grafika sama je zelo dobro narejena in pričakujem tako končno izdajo, imam pa HomePremium. Visto bom 100% kupil, ker mi hitreje deluje kot WindowsXP. Če primerjam samo po hitrosti sami (če sta oba sistema na frišno nameščena), se Vista precej hitreje odziva kot XP. Nevem no, jaz sem zelo navdušen, impresioniran do konca. CPU usage: 4% :zvizg: . Če gledam pod task managerjem-performance-memory, je poraba malce večja kot v XPjih, ampak to niti ne čutim na samem delovanju. Ni pa veliko večja, da bi pa jamral... 512MB rama in 2GhZ je povsem dovolj za povsem normalno delovanje Viste. Sem se že ustrašil, da bo res tako svinjsko požrešna in da izgubljam čas, sedaj pa vidim, da meni žre praktično manj kot XP, deluje hitreje kot XP, s tem, da so vsi grafični učinki vključeni (prosojnost, Aero itd). Jaz sem res zelo zadovoljen in tisti, ki je še niste preizkusili, jo morate!
Sedaj pa imam vprašanje: Med namestitvijo nisem vpisal tistega ključa, ker ga nisem imel pri sebi, ker sem ga pozabil natisniti. Ga pa imam na namizju in sem ga tudi že prinesel na to namizje. Ga lahko kje v Visti registriram? Da mi ne bo treba recimo čez 14 dni vse na novo nalagat. Kar se pa prvega vtisa tiče, sem pa zadovoljen do konca! :ok: :thumbsup: :bow:
PRVI VTIS
Najprej sem se vprašal o sami požrešnosti, ker je kar se tiče tega največ debate. Verjeli ali ne, meni Vista najhitreje odpira datoteke, okna, zagon sistema je najhitrejši (v primerjavi s Suse Linux 10.1, Windows XP SP2). Grafika normalno dela, nič ne šteka, požrešnost je na normalnem nivoju (XP), ni mi bilo potrebno nameščati ničesar. Že ob prvem zagonu sem lahko nemoteno dostopal do interneta. Internet Explorer 7 se tudi v Visti dobro odnese, varnost sistema je precej večja (čutite tudi to, da določenih delov WindowsXP ne morete dostopati, recimo do map z uporabniškimi računi, oziroma potrebujete potrdilo s strani Viste). Meni dejansko ne žre, precej manj kot nakičen XP z dodatnimi temami, ki ne inačijo kakovosti grafike v Visti. Grafika sama je zelo dobro narejena in pričakujem tako končno izdajo, imam pa HomePremium. Visto bom 100% kupil, ker mi hitreje deluje kot WindowsXP. Če primerjam samo po hitrosti sami (če sta oba sistema na frišno nameščena), se Vista precej hitreje odziva kot XP. Nevem no, jaz sem zelo navdušen, impresioniran do konca. CPU usage: 4% :zvizg: . Če gledam pod task managerjem-performance-memory, je poraba malce večja kot v XPjih, ampak to niti ne čutim na samem delovanju. Ni pa veliko večja, da bi pa jamral... 512MB rama in 2GhZ je povsem dovolj za povsem normalno delovanje Viste. Sem se že ustrašil, da bo res tako svinjsko požrešna in da izgubljam čas, sedaj pa vidim, da meni žre praktično manj kot XP, deluje hitreje kot XP, s tem, da so vsi grafični učinki vključeni (prosojnost, Aero itd). Jaz sem res zelo zadovoljen in tisti, ki je še niste preizkusili, jo morate!
Sedaj pa imam vprašanje: Med namestitvijo nisem vpisal tistega ključa, ker ga nisem imel pri sebi, ker sem ga pozabil natisniti. Ga pa imam na namizju in sem ga tudi že prinesel na to namizje. Ga lahko kje v Visti registriram? Da mi ne bo treba recimo čez 14 dni vse na novo nalagat. Kar se pa prvega vtisa tiče, sem pa zadovoljen do konca! :ok: :thumbsup: :bow:
Objavljeno 02 oktober 2006 - 19:00
Samo registriraj, gre tako enostavno, da še opazil ne boš.S tem si zagotoviš,
da ti bo še kar precej časa brezplačno delala.
Tvojega absolutnega navdušenja v celoti sicer ne delim, a z ozirom, da gre
še vedno za preizkusno različico, moraš biti že fanatični sovražnik MS, da bi
rekel, da stvar ni dobra!
Posebej me veseli, kako lepo in tekoče gre avtomatični HW update za kup
opreme!
Res pa je, da ne vidim za prakso nekih velikih razlik glede na XP.Š e vedno
zastopam stališče, da je zadnja mala "revolucija" bil prehod z Win98 na
Win2000.A mislim, da so te razlike mlajšim članom foruma že nepoznane.
da ti bo še kar precej časa brezplačno delala.
Tvojega absolutnega navdušenja v celoti sicer ne delim, a z ozirom, da gre
še vedno za preizkusno različico, moraš biti že fanatični sovražnik MS, da bi
rekel, da stvar ni dobra!
Posebej me veseli, kako lepo in tekoče gre avtomatični HW update za kup
opreme!
Res pa je, da ne vidim za prakso nekih velikih razlik glede na XP.Š e vedno
zastopam stališče, da je zadnja mala "revolucija" bil prehod z Win98 na
Win2000.A mislim, da so te razlike mlajšim članom foruma že nepoznane.
Objavljeno 02 oktober 2006 - 19:30
Jao jao. Sem hotel registrirati pa mi piše da ni to ključ za Home Premium pa sem 100% da je :joj: . No, skoraj 100%
Kaj naj zdaj? Kje naj dobim ključ za to? Se naj na Microsoft znova registriram, prosim za nov ključ, registriram pod drugim e-mailom, kaj naj, ta ključ kao ni tapravi :nene: 
Moram še novejše gonilnike za zvočno kartico dol potegnit (AC97), ker mi prostorski zvok ne deluje. Ostalo zaenkrat vse v redu. Bom čez kak teden podal obsežno poročilo :ok:
Moram še novejše gonilnike za zvočno kartico dol potegnit (AC97), ker mi prostorski zvok ne deluje. Ostalo zaenkrat vse v redu. Bom čez kak teden podal obsežno poročilo :ok:
Objavljeno 03 oktober 2006 - 10:09
Razlago potem res vidim le v tem, da se ti verzije ne ujemajo.
Predlagam ti, da poskusiš na novo in si preko noči lepo downloadaj Ultimate Edition.
Bolje je, da sedajle sprobaš vse možnosti, ki jih Vista nudi.Potem pa zahtevaj
nov ključ in registriraj.Morda bo šlo celo s tvojim obstoječim računom pri MS?!
Predlagam ti, da poskusiš na novo in si preko noči lepo downloadaj Ultimate Edition.
Bolje je, da sedajle sprobaš vse možnosti, ki jih Vista nudi.Potem pa zahtevaj
nov ključ in registriraj.Morda bo šlo celo s tvojim obstoječim računom pri MS?!
Objavljeno 03 oktober 2006 - 11:23
mirko53, ne LOL! Saj na DVDu dobiš VSE različice. Jaz sem lahko namestil katerokoli sem hotel
Mah, se bom danes pod drugim mailom registriral na MS in poiskal en HomePremium ključ, ker očitno je tisti ključ od HomeBasic ali nevem. Resno.
Imam tudi en problem, ki me malo moti. Ne dela mi prostorski zvok. Za kartico AC97 (vem, crap) ni omogočenega prostorskega zvoka. Sem nameščal najnovejše gonilnike pa sploh ne delujejo. Tisti, ki so pa v Visti, pa tudi ne delujejo pravilno (vključiš 5.1 pa vseeno delata samo sprednja zvočnika). Mogoče ve kdo za gonilnike, ki delujejo? V XPjih nimam tega problema
Imam tudi en problem, ki me malo moti. Ne dela mi prostorski zvok. Za kartico AC97 (vem, crap) ni omogočenega prostorskega zvoka. Sem nameščal najnovejše gonilnike pa sploh ne delujejo. Tisti, ki so pa v Visti, pa tudi ne delujejo pravilno (vključiš 5.1 pa vseeno delata samo sprednja zvočnika). Mogoče ve kdo za gonilnike, ki delujejo? V XPjih nimam tega problema
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov