Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 03 oktober 2006 - 13:47
mirko53, saj sem napisal. AC97, ki je itegrirana na moji matični plošči (DFI). Jaz že delam svoj opis in predstavitev Viste. Je pa vtis res vedno močnejši in HomePremium bom kupil. Mi ni škoda dati 45 kosov, ker mi Vista hitreje dela kot XP, pa še praktično manj žre :zvizg:
Objavljeno 03 oktober 2006 - 15:32
Ej jaz resno nevem kaj naredim in bom zdele naročil požig Microsofta :verymad:
Že drugi ključ, ki sem ga dobil je neveljaven. Kaj naj zdaj naredim? Sploh ni nikjer za izbrati kateri ključ iščeš, vsi so neveljavni. A to zdaj pomeni, da bom čez 14 dni Visto že veselo brisal? Zakaj potem povsod piše, da RC1 deluje do Junija :x :x :x .
Že drugi ključ, ki sem ga dobil je neveljaven. Kaj naj zdaj naredim? Sploh ni nikjer za izbrati kateri ključ iščeš, vsi so neveljavni. A to zdaj pomeni, da bom čez 14 dni Visto že veselo brisal? Zakaj potem povsod piše, da RC1 deluje do Junija :x :x :x .
Objavljeno 03 oktober 2006 - 21:34
Jaz sem napisal en obsežnejši članek o Visti, kako deluje pri meni, kakšne težave sem imel do sedaj in podobno. Če koga zanima, si lahko prebere tukaj. Članka nisem kopiral sem, ker je prevelik.
Odločil sem se, da kupim Home Premium, ki je po naboru programov enak recimo XP professional
Odločil sem se, da kupim Home Premium, ki je po naboru programov enak recimo XP professional
Objavljeno 04 oktober 2006 - 07:47
Odličen komentar, pohvalno :bow:Jaz sem napisal en obsežnejši članek o Visti, kako deluje pri meni, kakšne težave sem imel do sedaj in podobno. Če koga zanima, si lahko prebere tukaj. Članka nisem kopiral sem, ker je prevelik.
Objavljeno 06 oktober 2006 - 19:15
Tudi jaz sem včeraj namestila Visto RC1 Ultimate. Kaj naj rečem, sem zadovoljna. Dela mi pravzaprav enako kot Xpji. Namestila sem naslednje programe/gonilnike in 100% delujejo:
- za zvočno Realtek AC 97 sem downloada nove gonilnike (25mb), tako da sedaj deluje tudi prostorski zvok
- gonilnike za grafično sem pravtako namestila (čeprav jih naj ne bi bilo treba)
- delujejo gonilniki za logitech miške (Media mouse imam jaz)
- delujejo gonilnik za touchpad (imam notebook in me moti, če je touchpad vklopnjen)
- uTorrent 1.6 dela kot bomba
- Prav tako Winamp v5.093 (z novejšimi verzijami sem imela težave na xp-jih)
- Filme gledam kar z WMP 11 (podpirajo tudi podnapise)
- Namestila sem Combined Community Codec Pack (možno, da niti ne bi rabila...)
- Yahoo messenger in Live msn delata normalno
- Antivirus Avast brani moje računalo pred virusi
- Instalirala sem igro World of Warcrat in dela BP
- Prav tako brez problema deluje Daemon tools, WinRAR in Firefox
- Namestila sem še office 2003
Za mojo vsakdanjo uporabo rabim še nekaj programov (Total commander, Dreamweaver, Coda Finale, kakšen program za spyware in bolj človeški defragmenter, ker tale originalen ni vreden 5 para), ki še jih nisem preizkusila, sicer pa kot sem že omenila sem zadovoljna. Na začetku je bilo zelo moteča funkcija, da sem za vsak poseg v racunalniku morala dovoliti in se strinjati z uporabo programa oz. z namestitvijo, spremembo itd. Nato sem malo brskala po nadzorni plošči in izklopila Windows firewall :ok: in se rešila te moteče funkcije.
Rama mi kar precej popapca, trenutno 68% (imam ga 512MB, v ozadju teče 49 procesov vključno z Firefox-om, Yahoo messenger-jem, Raziskovalcem in Task Manager-jem), CPU le 7%.
Imam tudi Tweak VI za Visto, ga še nisem uporabila, ker je bilo včeraj premalo časa in preveč funkcij
Splošni vtis:
POZITIVNO
- Sama Vista je bila zelo hitro nameščena, namestitveni postopek je dosti bolj prijazen kot pri XP. Če pa tole ne bo znal vsak inštalirat potem pa se je tudi za vprašat. Vista zasede 8Gb na disku.
- Kljub temu, da sem bila in sem še vedno malo zmedena ko brskam po računalniku in nastavitvah se mi zdi prav fajn, da so končno Windows-i malo drugačni in da ni vse po enem in istem kopitu. Se bomo že navadili
- CPU-ja ne porabi nič več in nič manj kot XP, poraba rama je malce višja, a tudi ne tako drastično
- Vse aplikacije delajo ravno tako hitro kot na XP
- Start meni je dost hitrejši kot v XP-jih (pa še "potvikat" se ga da)
NEGATIVNO
- Zelo me motijo gromozanke ikone na desktopu, če jih v nastavitvah pomanjšaš, jih praktično skoraj nič ne pomanjša, samo presledke med ikonami zmanjša in napise vrže na desno stran ikone in ne spodaj (kot je privzeto in standartno). Zgleda zelo grdo.
- Zdi se mi edino, da mi je vse zelo, zelo počasi inštaliralo (sploh WOW, več kot uro, sicer je res, da imam po inštalaciji mapo veliko 5GB, ampak...).
- Smešno se mi zdi, da si ne morem na desktop dati bližnjico do ADSL povezave. Možno, da sem kje spregledala, čeprav... Zdaj morem 5x poklikat, da se povežem na internet (start - connect to - izbrat ADSL povezavo in klicat). Če ve kdo rešitev se priporočam.
- Malo me moti tudi start menu... se ga bo treba navadit
Nekdo je prej vprašal za Nerota, na netu sem zasledila, da bi naj na Visti deloval Nero 6.x (6.2., nisem pa ziher).
Toliko za enkrat.
Vista je nameščena na mašini:
Laptop FSC Amilo A 1630
Athlon 64, 3400+
512MB rama
60Gb disk, 5400 rmp
ATI mobility Radeon 9700, 128 mb
Zvočna Realtek AC97
PS: Našla sem delujoči Disk Defragmenter, ki je delan za Visto in sicer se imenuje PerfectDisk 8.0 beta za Visto. Tudi Total Commander, zadnja verzija dela.
- za zvočno Realtek AC 97 sem downloada nove gonilnike (25mb), tako da sedaj deluje tudi prostorski zvok
- gonilnike za grafično sem pravtako namestila (čeprav jih naj ne bi bilo treba)
- delujejo gonilniki za logitech miške (Media mouse imam jaz)
- delujejo gonilnik za touchpad (imam notebook in me moti, če je touchpad vklopnjen)
- uTorrent 1.6 dela kot bomba
- Prav tako Winamp v5.093 (z novejšimi verzijami sem imela težave na xp-jih)
- Filme gledam kar z WMP 11 (podpirajo tudi podnapise)
- Namestila sem Combined Community Codec Pack (možno, da niti ne bi rabila...)
- Yahoo messenger in Live msn delata normalno
- Antivirus Avast brani moje računalo pred virusi
- Instalirala sem igro World of Warcrat in dela BP
- Prav tako brez problema deluje Daemon tools, WinRAR in Firefox
- Namestila sem še office 2003
Za mojo vsakdanjo uporabo rabim še nekaj programov (Total commander, Dreamweaver, Coda Finale, kakšen program za spyware in bolj človeški defragmenter, ker tale originalen ni vreden 5 para), ki še jih nisem preizkusila, sicer pa kot sem že omenila sem zadovoljna. Na začetku je bilo zelo moteča funkcija, da sem za vsak poseg v racunalniku morala dovoliti in se strinjati z uporabo programa oz. z namestitvijo, spremembo itd. Nato sem malo brskala po nadzorni plošči in izklopila Windows firewall :ok: in se rešila te moteče funkcije.
Rama mi kar precej popapca, trenutno 68% (imam ga 512MB, v ozadju teče 49 procesov vključno z Firefox-om, Yahoo messenger-jem, Raziskovalcem in Task Manager-jem), CPU le 7%.
Imam tudi Tweak VI za Visto, ga še nisem uporabila, ker je bilo včeraj premalo časa in preveč funkcij
Splošni vtis:
POZITIVNO
- Sama Vista je bila zelo hitro nameščena, namestitveni postopek je dosti bolj prijazen kot pri XP. Če pa tole ne bo znal vsak inštalirat potem pa se je tudi za vprašat. Vista zasede 8Gb na disku.
- Kljub temu, da sem bila in sem še vedno malo zmedena ko brskam po računalniku in nastavitvah se mi zdi prav fajn, da so končno Windows-i malo drugačni in da ni vse po enem in istem kopitu. Se bomo že navadili
- CPU-ja ne porabi nič več in nič manj kot XP, poraba rama je malce višja, a tudi ne tako drastično
- Vse aplikacije delajo ravno tako hitro kot na XP
- Start meni je dost hitrejši kot v XP-jih (pa še "potvikat" se ga da)
NEGATIVNO
- Zelo me motijo gromozanke ikone na desktopu, če jih v nastavitvah pomanjšaš, jih praktično skoraj nič ne pomanjša, samo presledke med ikonami zmanjša in napise vrže na desno stran ikone in ne spodaj (kot je privzeto in standartno). Zgleda zelo grdo.
- Zdi se mi edino, da mi je vse zelo, zelo počasi inštaliralo (sploh WOW, več kot uro, sicer je res, da imam po inštalaciji mapo veliko 5GB, ampak...).
- Smešno se mi zdi, da si ne morem na desktop dati bližnjico do ADSL povezave. Možno, da sem kje spregledala, čeprav... Zdaj morem 5x poklikat, da se povežem na internet (start - connect to - izbrat ADSL povezavo in klicat). Če ve kdo rešitev se priporočam.
- Malo me moti tudi start menu... se ga bo treba navadit
Nekdo je prej vprašal za Nerota, na netu sem zasledila, da bi naj na Visti deloval Nero 6.x (6.2., nisem pa ziher).
Toliko za enkrat.
Vista je nameščena na mašini:
Laptop FSC Amilo A 1630
Athlon 64, 3400+
512MB rama
60Gb disk, 5400 rmp
ATI mobility Radeon 9700, 128 mb
Zvočna Realtek AC97
PS: Našla sem delujoči Disk Defragmenter, ki je delan za Visto in sicer se imenuje PerfectDisk 8.0 beta za Visto. Tudi Total Commander, zadnja verzija dela.
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov