Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 03 februar 2007 - 19:59
Ne vem, ali je to bilo mišljeno kot odgovor na moje vprašanje, a ni stvar v tem, da se nekdo odloča med Visto in XPPočasi bomo vsi šli na Visto, vendar bo prej še preteklo nekaj časa. :joj:
(o tem nočem niti polemizirat), ni mi jasno le, zakaj XP 64bitni, Vista pa 32bitna! :shock:
Objavljeno 03 februar 2007 - 21:32
mandlc, priporočam uporabo Viste. Saj je to prihodnost. Čez par let pa tako ne bo več podpore za Win XP. Tako da Visto.
Glede neoriginalnih Windowsev XPjev se pa NE STRINJAM! To je nezakonito...za podjejte pa res neodgovorno. Kazen je pa zelo zelo zelo visoka.
Glede neoriginalnih Windowsev XPjev se pa NE STRINJAM! To je nezakonito...za podjejte pa res neodgovorno. Kazen je pa zelo zelo zelo visoka.
Objavljeno 03 februar 2007 - 23:23
Mirko53: V trgovini kjer bom naročil, Viste 64 bit nisem zasledil.
http://www.mimovrste...acijskisistemi/
XP pa so na voljo 64 bitni in ker je že procesor 64bitni, sem si pač mislil, da bo najbolje izkoriščen, če bo tak tudi OS.
Colnago: Ne vem če bomo počasi res šli vsi na visto, ampak če bom jaz sedaj kupil XP, jih bom imel instalirane vekomaj (do nakupa naslednjega PC čez ohoho let). Zakaj - Kako naj recimo čez eno leto prepričam šefa, da naj investira 400€ za nov OS, če pa stari dobri XP delujejo brez problemov?? :zvizg:
webphp: ja se strinjam, da je nezakonito
Ampak ker bo licenca Viste kupljena in ker gre za par mesecev - toliko da se bo dalo z visto normalno delat in da se ne bo PC sesuval 3x na dan - upam da me ne bodo skurili na grmadi...
LP , mandlc
http://www.mimovrste...acijskisistemi/
XP pa so na voljo 64 bitni in ker je že procesor 64bitni, sem si pač mislil, da bo najbolje izkoriščen, če bo tak tudi OS.
Colnago: Ne vem če bomo počasi res šli vsi na visto, ampak če bom jaz sedaj kupil XP, jih bom imel instalirane vekomaj (do nakupa naslednjega PC čez ohoho let). Zakaj - Kako naj recimo čez eno leto prepričam šefa, da naj investira 400€ za nov OS, če pa stari dobri XP delujejo brez problemov?? :zvizg:
webphp: ja se strinjam, da je nezakonito
LP , mandlc
Objavljeno 04 februar 2007 - 14:14
specijalac, če bi ti vedel kako dolgo sem pričakoval to vprašanje (kaj maš za grafe).
Aja niste mi še odgovorili na tisto vprašanje o karticah.
Drugače pa:
Procesor: 4.2 (AMD Athlon 3500 AM2)
Memory: 4.5 (2x512 633 MHz Transcend)
Graphic: 4.0 (Ati Radeon X550 256 MB)
Gaming graphics: 3.6 :nene:
Primary hard disk: 5.3 (Hitachi 160GB)
Končni score: 3.6 :joj:
Ko preteče garancija potem takoj po novo grafiko ker pri Test Drive Unlimited mam 11 FPS-jev :shock:
Aja niste mi še odgovorili na tisto vprašanje o karticah.
Drugače pa:
Procesor: 4.2 (AMD Athlon 3500 AM2)
Memory: 4.5 (2x512 633 MHz Transcend)
Graphic: 4.0 (Ati Radeon X550 256 MB)
Gaming graphics: 3.6 :nene:
Primary hard disk: 5.3 (Hitachi 160GB)
Končni score: 3.6 :joj:
Ko preteče garancija potem takoj po novo grafiko ker pri Test Drive Unlimited mam 11 FPS-jev :shock:
Objavljeno 04 februar 2007 - 19:29
Mandlc...če hočeš imeti 64bitni sistem, ga moraš tudi (znati) uporabljati. Vendar dvomim, da boš res izkoristil vse prednosti 64bitnega naslavljanja...
Glede viste, imaš prav. Jaz sem jo tudi nabavil (business za 150 eurov
-da se mal pohvalim, hehe, vendar ne bo šla na notesnik še nekaj mesecev. Zakaj? Ker še niso vsi programi, gonilniki proizvajalcev (in ne univerzalni gonilniki malega mehkega), av programi, prilagojeni visti. Jaz bi raje vzel xp pro (ki ga dobiš za tistih 40-50 jurjev) in imaš še kako leto ali dve popolnoma mir. Xp podpora še ne bo tako hitro "umrla". Ko pa bo podpora zamrla, pa bo tudi tvoj pc zrel za nadgradnjo. Strojno kot programsko. In vista bo takrat že iz "plenic".
Objavljeno 05 februar 2007 - 09:06
...Jaz bi raje vzel xp pro (ki ga dobiš za tistih 40-50 jurjev) in imaš še kako leto ali dve popolnoma mir. Xp podpora še ne bo tako hitro "umrla". ....
Mah ja. Sem čez vikend surfal po raznih forumih v iskanju prave odločitve. Rezultat je, da naročujem XP 32 bit! Pika.
Čas, ki bi ga porabil da bi prepričeval razne programe, naj delujejo pod Visto, bom raje porabil za učenje dela z Linuxom...
Hvala vsem za odgovore.
lp, Mandlc
Objavljeno 09 februar 2007 - 11:35
A kdo ve kje se da kupiti Vista Upgrade, ker se da to zadevo inštalerat tud na prezen disk... :?: :?: :?:
Microsoft has No Plans to Close Vista Upgrade Loophole :roll:
http://www.nforcersh...rticle7411.html
Microsoft has No Plans to Close Vista Upgrade Loophole :roll:
http://www.nforcersh...rticle7411.html
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov