Microsoft Windows Vista
Ustvaril
colnago
, jul 17 2005 18:56
Odgovorov v temi: 1959
Objavljeno 30 januar 2007 - 07:50
No pa smo jo dočakali: http://www.rtvslo.si...amp;c_id=132517 še malo pa bo v Slovenščini, potem pa jo mogoče že zamenjam za XP-je
Objavljeno 30 januar 2007 - 10:20
Nisem tradicionalist, a po res temeljitem preiskušanju Viste, ne vidim razloga, da bi prešel nanjo.
Zaenkrat je tako, ko pa bom ugotovil, da mi uporaba Viste prinese realne prednosti,
bom pač XP zapustil, ni problema!
To bo verjetno takrat, ko se bo isplačalo koristit 64 bitno varianto, to pa verjetno
še kako leto ne bo!
Le moje mnenje, ne priporočilo! :ok:
Zaenkrat je tako, ko pa bom ugotovil, da mi uporaba Viste prinese realne prednosti,
bom pač XP zapustil, ni problema!
To bo verjetno takrat, ko se bo isplačalo koristit 64 bitno varianto, to pa verjetno
še kako leto ne bo!
Le moje mnenje, ne priporočilo! :ok:
Objavljeno 30 januar 2007 - 11:03
Š e to:
Večina mnenj v strokovnih revijah(spremljam pa res številne)je:
"Vista da, a šele z novim PC-jem".
To pa bolj malo koristi tistim, ki si PC-je sami sestavljamo.Osebno za Visto Ultimate
nisem pripravljen odšteti kolikor se za njo zahteva, ker ne najdem adekvatnih prednosti glede na XP.
Večina mnenj v strokovnih revijah(spremljam pa res številne)je:
"Vista da, a šele z novim PC-jem".
To pa bolj malo koristi tistim, ki si PC-je sami sestavljamo.Osebno za Visto Ultimate
nisem pripravljen odšteti kolikor se za njo zahteva, ker ne najdem adekvatnih prednosti glede na XP.
Objavljeno 30 januar 2007 - 13:14
Hja, visto sem sprobal, jo po treh dneh vrgel dol in naložil XP. Me ni kaj dosti fascinirala
v pozitivnem smislu.
1.Pri Microsoftu bodo morali še veliko popraviti (večjo podporo hardware-u...)
2.Cena je bistveno previsoka in za uporabnike kot sem jaz bosta XP in Vista
Transformation Pack za nekaj časa še povsem zadostoval.
3.Ko bo vse to pogojeno eno z drugim bo pa veljalo premisliti o nakupu!
v pozitivnem smislu.
1.Pri Microsoftu bodo morali še veliko popraviti (večjo podporo hardware-u...)
2.Cena je bistveno previsoka in za uporabnike kot sem jaz bosta XP in Vista
Transformation Pack za nekaj časa še povsem zadostoval.
3.Ko bo vse to pogojeno eno z drugim bo pa veljalo premisliti o nakupu!
Objavljeno 30 januar 2007 - 16:35
borutvel, ni res. Microsoft je najavil, da bodo tudi integrirane grafične kartice poganjale Visto. Meni na starem radeonu 9600 vsi učinki z Aerom vred gladko delujejo, tudi Radeon 9200 z Visto nima težav. Za osnovno uporabo torej pisanje, internet, glasba in urejanje dokumentov in pač brskanje z računalnikom je dovolj že 512Mb (to imam jaz). Zagon sistema pri meni je krajši kot v Windows XP in poraba je pravtako manjša kot v Windows XP (oba fresh installed). Sem pa preizkušal RC1, zato je možno, da so kaj še predelali ampak mislim da bistvenih razlik po tem ni bilo. Za igre pa itak potrebuješ tono rama.
Vsa okna se odpirajo zelo hitro, jaz pri sebi nisem našel nobenih težav. Sistem se ni popolnoma nič zatikal, hitrost delovanja na nivoju XP, še višje...
Š e moja konfiguracija:
Matična plošča: DFI PS82-BC/BL
Procesor: 2400Mhz, Intel Pentium 4
Spomin: 2×256mb RAM, Dual DDR SDRAM, Infienon
Grafična kartica: Club 3d Radeon 9600 GE, 128Mb
Zvočna kartica: Integrirana AC 97
BIOS: Phoenix Award BIOS 6.00PG
Zaslon: Philips LCD 15, 150S4
Trdi diski: WD, 120GB, NTFS; Hitachi, 120GB, NTFS
Mrežna kartica: Realtek RTL8139 family PCI fast ethernet NIC
Modem: Terayon TJ 715
Vsa okna se odpirajo zelo hitro, jaz pri sebi nisem našel nobenih težav. Sistem se ni popolnoma nič zatikal, hitrost delovanja na nivoju XP, še višje...
Š e moja konfiguracija:
Matična plošča: DFI PS82-BC/BL
Procesor: 2400Mhz, Intel Pentium 4
Spomin: 2×256mb RAM, Dual DDR SDRAM, Infienon
Grafična kartica: Club 3d Radeon 9600 GE, 128Mb
Zvočna kartica: Integrirana AC 97
BIOS: Phoenix Award BIOS 6.00PG
Zaslon: Philips LCD 15, 150S4
Trdi diski: WD, 120GB, NTFS; Hitachi, 120GB, NTFS
Mrežna kartica: Realtek RTL8139 family PCI fast ethernet NIC
Modem: Terayon TJ 715
Objavljeno 30 januar 2007 - 18:22
meni tudi sopajo. sem jih pa vrgu na prenosnik in se s tem nisem mel nobenih tezav razen eni gonilniki niso sli gor ma sm postimal :thumbsup:
cene pa mam amd sempron 3400+ pa radeon xpres 1100 in 1gb rama. delajo kot uliti kar me malo moti je to da porabijo skoraj 60% rama.
.
drugaci pa mam originalne
sola casti hehe
cene pa mam amd sempron 3400+ pa radeon xpres 1100 in 1gb rama. delajo kot uliti kar me malo moti je to da porabijo skoraj 60% rama.
drugaci pa mam originalne
Objavljeno 30 januar 2007 - 18:52
Kdor se zanima za Visto, si jo lahko tukaj podrobneje ogleda:
http://www.vista.si/
malo potestira bez obveznosti nalaganja.
http://www.vista.si/
malo potestira bez obveznosti nalaganja.
Objavljeno 30 januar 2007 - 19:36
mprox, slovenska različica bo na voljo nekje v marcu tega leta.
Ali se ti splača? Hm, jaz bi ti rekel tako: Se splača, če zraven uporabljaš še Windows XP. Veliko programov na Visti ne deluje in ker je sistem še nov, se splača kako leto počakati, da se nabere programska oprema in vidi dejansko stanje sistema, kako ranljiv je in kakšne težave se rade pojavljajo
Ali se ti splača? Hm, jaz bi ti rekel tako: Se splača, če zraven uporabljaš še Windows XP. Veliko programov na Visti ne deluje in ker je sistem še nov, se splača kako leto počakati, da se nabere programska oprema in vidi dejansko stanje sistema, kako ranljiv je in kakšne težave se rade pojavljajo
Objavljeno 31 januar 2007 - 08:11
Zanimiv članek o Visti, njeni hitrosti, izboljšavah in prednostih.
Beri: Windows XP vs. Vista, The Benchmark Rundown
Ostajam pri XP-jih, dokler ne kupim nov računalnik, ta pa bo zaradi zelo dobrega računalnika, ki ga imam sedaj, kupljen nekje čez 4-5 let. :ok:
hehe, a tako pač je
Beri: Windows XP vs. Vista, The Benchmark Rundown
Ostajam pri XP-jih, dokler ne kupim nov računalnik, ta pa bo zaradi zelo dobrega računalnika, ki ga imam sedaj, kupljen nekje čez 4-5 let. :ok:
hehe, a tako pač je
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov