Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1101 ulrich

ulrich

Raziskovalec

• Members
  • 87 objav

Objavljeno 20 maj 2007 - 14:19

od kdaj je d3d9=dx9 ? sam tko še nikjer nism to vidu :grin:

#1102 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 20 maj 2007 - 17:39

DirectX je skupek knjižnic, ki kontrolirajo hardware-based operacije v Windowsih. Tako imaš direct3d, directsound itn... Sicer veliko ljudi kar tako uporablja okrajšavo "dx9", "dx10", ampak je to načeloma narobe, ker imaš različne kontrolerje vgrajene v igrah. Recimo EAX, milestone, openGL, NTHAL itd...

#1103 ulrich

ulrich

Raziskovalec

• Members
  • 87 objav

Objavljeno 21 maj 2007 - 17:40

Pa v čem je sploh fora, da enim ljudem Vista normalno dela, eni so šli pa rajši nazaj na XP-je k so bli tok razočarani?

#1104 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 21 maj 2007 - 18:25

Malo se potrudi in si prečitaj tudi starejše poste točno tule!Menda ne bomo zaradi tebe začeli znova! :twisted:

#1105 ulrich

ulrich

Raziskovalec

• Members
  • 87 objav

Objavljeno 21 maj 2007 - 18:57

Ma nism tko mislu :joj: .Vem kakšne težave majo, sm brou ... npr. zakaj enmu igre delajo isto k na XP-jih enmu pa zlo slabš? (če obstaja razlaga)upam da zastopš mirko ;-)

*** Prispevek je bil "nagrajen" z rumenim kartonom by borutvel

#1106 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 21 maj 2007 - 19:57

Semže napisal en dolg odgovor, vendar je vaša neuporabna spam zaščita napisala napako. In tako bi naj zdaj spet še enega napisal. Kdo bo še sploh na ta forum pisal če samo spam zaščito ven meče...

Vseeno.

Na kratko:
Večinoma je težava v slabem računalniku. Neka aplikacija/igra dela na Visti slabše kot na XPju če je pc slab.

#1107 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 21 maj 2007 - 20:04

Sem že napisal en dolg odgovor, vendar je vaša neuporabna spam zaščita napisala napako. In tako bi naj zdaj spet še enega napisal. Kdo bo še sploh na ta forum pisal če samo spam zaščito ven meče...

Gumb "nazaj" v 99% "vrne" napisano. Zaščita je slaba a bolje kot nič. Od njene implementacije se je število spam prispevkov zmanjšalo za 98%.

Vseeno.

Na kratko:
Večinoma je težava v slabem računalniku. Neka aplikacija/igra dela na Visti slabše kot na XPju če je pc slab.

Nekatere pa delujejo bolje. Če kdo ugotovi zakaj ...;

#1108 exide

exide

Govorec

• Members
  • 2.974 objav
  • Kraj:Radovljica

Objavljeno 24 maj 2007 - 12:09

Na laptopa želim namestiti Visto Home premium SLO in ko želim začeti namestitev se pojavi problem. Odpre okno:
Zahtevani gonilnik za napravo s pogonom CD/DVD manjka.

Pred tem pa sem že prišel do izbire particij in eno formatiral, potem pa se je namestitev prekinila :bah: Kateri gonilnik moram imeti?

EDIT: sem ponovno zagnal inštalacijo pa je potem šlo normalno naprej ;-)

#1109 NUFAN

NUFAN

Igračar

• Members
  • 125 objav
  • Kraj:Žalec

Objavljeno 25 maj 2007 - 16:37

Kako se v visti izklopi sleep. Sedaj mi namreč avtomatsko zaspi po kakšni uri pa pol.

#1110 miskolin

miskolin

Poročevalec

• Members
  • 690 objav
  • Kraj:Pobrežje-Tabor

Objavljeno 25 maj 2007 - 17:40

Desni klik na namizje -> Screen Saver -> Change Power Setings -> Change When The Computer Sleeps in "Put the computer to sleeps" nastavi na "Never". :ok:

#1111 mprox

mprox

Gospod s kravato

• Members
  • 1.067 objav

Objavljeno 26 maj 2007 - 15:33

Ima še kdo tukaj probleme z modrim zaslonom 0x00000124 :/
Sem mislu da je integrirana zvočna bla kriva pa sem dobu novo in še vedno isti problem :sorry:

#1112 LIPI

LIPI

Mojster

• Members
  • 1.747 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:uffffff! ful stvari!

Objavljeno 26 maj 2007 - 20:22

No, v glavnem sem z Visto zadovoljen. Z 1 GB rama mi deluje praktično isto kot XP-ji... Upam da je firewall dober, ker sem direkt na modemu...

Malo je blo problemov s programi, ker niso vsi prirejeni za visto. AutoCad 2008 pa je še boljši, ker podpira multi-core in se to kr dost pozna.. Mrde bi mogu imet priporočljivih 2 GB rama pol bi pa res delal kot še nikol.

Tko da... strah pred Visto je bil odveč... :bow:

#1113 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 28 maj 2007 - 15:30

Včeraj sem si namestil Visto. Dela zelo vredu... nikoli več ne grem nazaj na XP. To je nekaj kar sem si vedno želel. Ima čisto vse kar je potrebno.

Imam pa manjšo težavo. Nevem kako naj nastavim, da so prikazane skrite datoteke in kako naredim, da so prikazane končnice datotek.

#1114 medic

medic

Vajenec

• Members
  • 345 objav

Objavljeno 28 maj 2007 - 19:23

webphp, a lahko na kratko opišeš tvoj hardware??? :hmm:

#1115 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 28 maj 2007 - 20:32

webphp, a lahko na kratko opišeš tvoj hardware??? :hmm:

A gre za navadno radovednost ali kaj?Ne vidim nobene veze s problemom! :shock:

#1116 medic

medic

Vajenec

• Members
  • 345 objav

Objavljeno 28 maj 2007 - 22:21

mirko53, ima kdo kak problem. A mora vsak post v forumu biti problem???
Tisto "debelo" označeno ime ni tvoje, ampak od člana foruma, katrega jaz karakteristike računalnika hočem izvedeti, iz gole radovednosti. :shock:

#1117 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav

Objavljeno 29 maj 2007 - 08:20

Če stvar ni vezana na problem(in tule res ni), potem vsa tema mimogrede zaide nekam, kamor ni treba.Radovednost res ni prepovedana, a na pravem mestu!
Pa urno pustiva tole, ker sva 4 poste napisala, ki s temo nimajo veze! :hmm:

#1118 miskolin

miskolin

Poročevalec

• Members
  • 690 objav
  • Kraj:Pobrežje-Tabor

Objavljeno 29 maj 2007 - 11:08

Pa bo že kdo odgovoril človeku na vprašanje? :no:
webphp, isto nastaviš kot v XP-jih. Odpreš raziskovalca "Computer" - Tools - Folder options - zavihek "Viev" - Poiščeš vrstico "Hiden Files And Folders" in označiš "Show Files And Folders" (za skrite datoteke in mape). Eno vrstico dalje pa odstraniš kljukico pred "Hide Extensions For Known File Tipes" (za prikaz končnic datotek). Do teh nastavitev lahko dostopaš tudi iz Nadzorne plošče - Folder Options, dalje pa kot je zgoraj napisano. :zvizg:

#1119 TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav

Objavljeno 29 maj 2007 - 15:56

Iz tega se nisem ravno znašel, ker imam Visto v slovenskem jeziku.
Odpreš raziskovalca, izbereš Nadzorna plošča, izbereš Klasičen pogled, Možnosti mape in potem tam Pogled.

medic, AMD Turion 64 x2 Mobile Technology (1.6GHz), ATI Radeon Xpress 1100, 100GB ATA disk, 1GB DDR2 rama.

Zanimo je, da mi dela zelo v redu. Sem imel včeraj odprto nekaj IEjev (vsakega z nekaj zavihtki), nekaj map, nekaj stvari na nadzorni plošči, WMP, Office Word 2007 in Powerpoint 2007, WLM, Notepad++ in mi je normalno delalo.

#1120 cweto

cweto

Iznajdljivec

• Members
  • 780 objav
  • Kraj:Laibach

Objavljeno 29 maj 2007 - 19:30

Ojla!

Mene pa zanima zakaj imam v privzetem pregledovalcu slik v VISTI predogled slike obarvan v rumeno barvo? Se pravi da je cela slika RUMENA :shock: samo ko kliknem na slideshow mi prikaže slike v normalni barvi.

LP,
cweto

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov