Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1141 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav
  • Kraj:Štajerska - Lj
  • Interesi:marsikaj...

Objavljeno 14 junij 2007 - 23:03

Presenečen bi bil, kateri proizvajalci so leni - sem včeraj gledal novo MSIjevo plato z nForce čipovjem, pa grafična ne dela na Visti - so driverji adijo (in to junijski 2007) - smo mogli dat XPje nazaj... Tako da res poglej vse za zihr ;-)

In NE - če nimaš 64 bitnih Windowsov, ne moreš poganjat 64bitnih programov - sicer pa, kaj pa bi poganjal takega, da bi dejansko imelo prednost - razen kakega HD video editinga in resnega dela v PS ;-)

Poleg tega se zna nardit, da če ne dobiš 64bitnega programa, da bo obstoječa 32 varjanta laufala počasneje :mrgreen: - poleg tega, 64 bitni programi ne morjo v Windows okolju delat z 32 bitnimi knjižnicami - in še to, 16 bitni programi v 64 bitnih Windowsih ne delujejo - sploh - ker ni več legacy podpore.

Ostani na 32 in šaltaj čez kako leto dve, ko bo bolj varno ;-)

Bo pa izkušnja z Windowsi pomoje dosti lepša, ko bo 64 bitni OS bolje "
osedlan" itd. ;-) Predvsem kar se varnosti in stabilnosti tiče :( - ker kolikor vem je glavni problem trenutno pomanjkanje driverjev.

#1142 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 15 junij 2007 - 08:01

Oricron, aha ok :mrgreen: Bom vzel 32bitno visto. Hvala :(

#1143 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 15 junij 2007 - 16:15

Jaz tudi izbiram med temi OS-i pri nakupu novega računalnika. Pa me zanima, če so zmožni c2d procesorji na istem jedru naenkrat poganjati 32 in 64 bitne procese, ali morajo za take naloge uporabljati eno jedro za 64 bitne procese in drugo za 32 bitne. Ker pa priporočate 32 bitno verzijo, me pa zanima, kdaj mislite, da bojo 64 bitni programi prevladali, ker bom računalnik uporabljal kakšne 4 leta in med tem ne mislim menjati OSa. Pa še to me zanima, kaj to pomeni, da je DSP verzija. Slišal pa sem tudi, da imajo 32 bitni OS-i neko omejitev glede RAMa na 3,2 GB ali nekaj takega. Prosim, da mi nekdo to razloži.

#1144 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 19 junij 2007 - 21:52

Imam Windows vista home premium 32 bit, in me zanima kako naredim tisto, da ko pritinism mislim da win + tab da se mi rola okoli, pa ko v opravilni vrstici grem cez en minimiran program da mi pokaze kaj je to. Aja pa kje Enablam in Disablam aero.

#1145 Oricron

Oricron

Gospod s kravato

• Members
  • 1.026 objav
  • Kraj:Štajerska - Lj
  • Interesi:marsikaj...

Objavljeno 19 junij 2007 - 21:58

Aero -> Desni klik na namizje: "Personalize", pa pol tam kr prva zadeva - pa vklopiš Aero... Če ga ni na seznamu, potem pa pogooglaj (v zadnjem RCju je bila neka napaka na določenem hardware-u - mogoče da niso porihtali - si mogu nekej po registru šarit, pa je šlo)

Kakšen računalnik pa imaš, da ni vklopljen samodejno? Meni ga je na MacBooku z vgrajeno grafično (in 64MB določenega RAMa) vklopil bp. (pa še raiting je 3.1)...

#1146 juree

juree

1101010

• Members
  • 5.208 objav

Objavljeno 19 junij 2007 - 22:17

Aha, sem uštimal. Hvala. Enostavno takoj ko sem prižgal tega ni bilo :mrgreen:

#1147 TechFreak:)

TechFreak:)

Spammer

• Members
  • 4.591 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 21 junij 2007 - 10:47

Ker nisem diska C: formatiral ampak samo namestil gor Windows Visto, me zanima katere mape/datoteke ustvari ob namestitvi?

Da bom vedel kaj je od XPjev in lahko izbrišem.

Hvala že vnaprej.

#1148 rulli

rulli

Poročevalec

• Members
  • 604 objav
  • Kraj:Think Blue
  • Interesi:Think Blue

Objavljeno 22 junij 2007 - 07:50

Upam da ne bom komu pokvaril zaupanje v Visto, ampak dobro bi si blo pogledat tole;

http://www.techdo.co...s-vistas-hands/

#1149 stajerc

stajerc

Pomagač

• Members
  • 466 objav
  • Kraj:Maribor - Ptuj (vmes)

Objavljeno 22 junij 2007 - 15:13

Imam sledeč, problem in sicer, kar na 1x se mi je zgodilo da ko zaženem control panel, se mi pojavi okno da je je nekakšna napkaka in da se more explorer na novo zagnat. Kaj bi bilo to narobe, prosim če kdo ve kako to popravit oz. uredit? Piše da da preverja problem, potem pa da se mora explorer na novo zagnat. Prosim za pomoč.

Lp

#1150 Yamaha2005

Yamaha2005

Gospod s kravato

• Members
  • 1.017 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 06 julij 2007 - 13:46

webphp, kolikor vem da XPje v mapo na disk, imena točno ne vem, je pa nekaj v zvezi starejši OS.

#1151 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 06 julij 2007 - 15:37

Meni pa vista že od vsega začetka najeda. Za vsak file operation hoče potrditev, in večino programov mi ne odpre brez da bi mi bilo treba še enkrat potrditi da naj program res odpre. Zanima me, če se da to nekako izklopiti, ker jaz še nisem nič našel.

#1152 stajerc

stajerc

Pomagač

• Members
  • 466 objav

Objavljeno 06 julij 2007 - 16:50

Mene to nekako ne moti, me pa full moti, da ne morem nerota gor spravit, sem ga installiral, pa se je 3/4 ustavilo da neka napaka in se mora zapreti, sedaj ga ne morem izbrisati. Ne gre pa ga tudi še 1x installirat.
Ima kdo idejo kako rešit ta problem?

Lp

#1153 LIPI

LIPI

Mojster

• Members
  • 1.747 objav
  • Kraj:Ljubljana
  • Interesi:uffffff! ful stvari!

Objavljeno 06 julij 2007 - 16:56

Zanima me, če se da to nekako izklopiti, ker jaz še nisem nič našel.

Valda da se da izključit... poišči po nadzorni plošči (jest sm že pozabu kje to je...) :ok:

#1154 Hugo2000

Hugo2000

Raziskovalec

• Members
  • 75 objav

Objavljeno 06 julij 2007 - 17:16

Meni Nero dela brez problema. Instalirana verzija je pa Nero_6.6.16

#1155 stajerc

stajerc

Pomagač

• Members
  • 466 objav

Objavljeno 06 julij 2007 - 17:34

Meni Nero dela brez problema. Instalirana verzija je pa Nero_6.6.16

Jaz sem installiral 7 premium, je pisalo da je za Visto... Bom poizkusil rešit roblem.
Lp

#1156 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 06 julij 2007 - 18:37

Je pa Nero itak brez veze! :twisted:
To ni le moje mišlenje, ampak tudi profi expertov.Preprosto je blesavo imeti SW, ki ima pretežno le vlogo, da zapeče CD/DVD, pa je po obsegu že skoraj primerljiv z XP, pa definitivno večji od Win2000! :nene:
Ugotavlja se, da do tega prihaja pri plačljivih programih, ki pa so v teku časa dobili odlične brezplačne alternative.Izdajatelji potem začnejo v program tlačit kup stvari, ki jih nihče ne rabi, delajo pa program le glomazen.
En drug primer tega je npr. ACDSee.

#1157 thaking

thaking

Iznajdljivec

• Members
  • 818 objav
  • Kraj:Internet
  • Interesi:Ni da ni :)

Objavljeno 06 julij 2007 - 19:30

Je pa Nero itak brez veze! :twisted:
To ni le moje mišlenje, ampak tudi profi expertov.Preprosto je blesavo imeti SW, ki ima pretežno le vlogo, da zapeče CD/DVD, pa je po obsegu že skoraj primerljiv z XP, pa definitivno večji od Win2000! :nene:
Ugotavlja se, da do tega prihaja pri plačljivih programih, ki pa so v teku časa dobili odlične brezplačne alternative.Izdajatelji potem začnejo v program tlačit kup stvari, ki jih nihče ne rabi, delajo pa program le glomazen.
En drug primer tega je npr. ACDSee.

Daj mi ti razloži katera stvar zate ni "brez veze". Večina uporabnikov enostavno ne pozna drugega programa kot Nero. Ne znajo zapeči cd/dvd.. drugače kot z nerotom. V osnovi je program res samo za "enostavno"zapisovanje, vendar Nero paket ponuja še mnogo več stvari, katere so pa ponavadi samo "instalirane" na računalnikih, brez uporabe :nene:

#1158 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 06 julij 2007 - 19:33

http://www.cdburnerxp.se/ Prekaša Nera v vsakem pogledu. Vključno s tem, da je brezplačen.

#1159 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 06 julij 2007 - 19:53

Tako je!In če temu dodaš še ImgBurn(cca 2Mb), si zmagal! :ok:
S tem je tudi podan odgovor na vprašanje, "kaj za mene ni brez veze"! :twisted:

#1160 boskoslo

boskoslo

Pomagač

• Members
  • 362 objav

Objavljeno 06 julij 2007 - 22:51

Ima kdo probleme na prenosniku z ATI gonilniki, da ko dvigne monitor, da se parkrat vklopi in izklopi ? To so gonilniki krivi ali kaj drugo ?

Mogoce si ze resil problem, mogoce ne, mogoce tega odgovora sploh opazil ne bos, mogoce...

No v glavnem, imel sem enake tezave na Dell Inspiron 6400 z graficno kartico ATI x1400. Nalozil sem driverje z domace strani (z Dellove, ne z ati-jeve) in mi se problem ni vec pojavljal.

EDIT: Vprasanje je bilo postavljeno 3 strani nazaj...

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov