Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1161 snajper_SLO

snajper_SLO

Poročevalec

• Members
  • 732 objav

Objavljeno 07 julij 2007 - 08:15

boskoslo, saj z ATI/AMD strani ni mogoče downloadat driverje za ATI Mobility grefične zato sem s proizvajalčeve strani mojega prenosnika in problem ostaja !

#1162 boskoslo

boskoslo

Pomagač

• Members
  • 362 objav

Objavljeno 07 julij 2007 - 08:51

Kateri prenosnik pa imas?

#1163 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 10 julij 2007 - 17:42

http://www.racunalni...p;id_news=14012 :ok:

#1164 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 13 julij 2007 - 16:51

Meni pa vista že od vsega začetka najeda. Za vsak file operation hoče potrditev, in večino programov mi ne odpre brez da bi mi bilo treba še enkrat potrditi da naj program res odpre. Zanima me, če se da to nekako izklopiti, ker jaz še nisem nič našel.

Torej kdo ve, kako se da to izklopiti? Je mogoče treba kaj v windows defenderju nastaviti?

Glede viste me pa zanima še nekaj. Nekateri programi, ki zahtevajo da jih zaženeš kot administrstor, mi ne delujejo (moj account JE administrator, ampak moram v lastnostih bližnjice nastaviti naj zažene kot administrator :hmm: ). Ko tak program zaženem, se mi spet pojavi opozorilo, če ta program res hočem zagnati (... :oops: ...), ko pa dovolim zagon programa, se ne zgodi nič, ali pa se program pokaže le za kakšen delček sekunde. To se mi je do zdaj naredilo že pri neki igri, ki sem jo dobil zraven grafične kartice, in pri intel TAT (thermal analisys tool). Mogoče kdo ve, kaj naj naredim?

EDIT: problem s tistimi opozorili sem rešil, izklopiti je bilo treba user account control.

#1165 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav

Objavljeno 21 julij 2007 - 20:36

Samo za "opozorilo": uac priporočajo izklopiti takoj na začetku, ko recimo namestiš sistem. Ponavadi kasneje lahko pride do problemov (kakšnih ne vem), če nameščaš programe in potem izklopiš uac. In vista obravnava vsakega administratorja kot "delnega" admina in ne kot xp, kjer si kot admin "bog". Pač varnost.

#1166 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 26 julij 2007 - 10:23

Pri nakupu notesnika sem dobil licenčno verzijo Viste, zadeva sicer deluje normalno, težava nastopi le ko zaženeš program AD-Aware, kateri sicer najde nekaj "nesnage", katero kljub temu, da jo pobrišeš ali pa kopiraš v karanteno, pri takojšnjem pregledu ponovno najde (verzija AD-Aware SE Professional Build 1.0r1.), zanima me predvsem sledeče kako izbrisati navedeno nesnago ter ali za takšno čiščenje obstaja še kakšen podoben program kot AD-Aware, saj z navedenim lahko drugače pobrišeš vse kar je našel in PC deluje normalno ????? :D

Kaj predlagate mogoče kak Spyware Doctor ?

#1167 ngc2392

ngc2392

Govorec

• Members
  • 2.293 objav

Objavljeno 26 julij 2007 - 19:40

Jaz uporabljam še avg antispyware. Poskusi z navadnim adaware (1.06r1) ali novejšim 2007, če bo kaj boljše.

#1168 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 30 julij 2007 - 17:08

Uporabno (pohitrite Windows VISTO): http://trans4mer-rad..... Visto?t=anon

#1169 Sibirc

Sibirc

Vajenec

• Members
  • 336 objav
  • Interesi:Glasba

Objavljeno 03 avgust 2007 - 21:46

Imam probleme z nastavitvijo za TV out. Imam grafično kartico Geforce 5900. Na XPjih sem z lahkoto nastavil clone display, pri visti pa imam problem, ker mi sploh ne pokaže dodatnih Nvidia možnosti za nastavitve. Katere driverje imate in kje jih dobiti. Imam visto 32bit.

Hvala in LP

#1170 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav

Objavljeno 04 avgust 2007 - 07:42

http://downloads.guru3d.com/
http://www.nvidia.co...ers/drivers.asp

#1171 stik2

stik2

Raziskovalec

• Members
  • 92 objav

Objavljeno 07 avgust 2007 - 10:29

V Visti 32bit mi ne dela zvok tako kod bi mogu.En čas je vse lepo in prav, s časoma po cca 1-2minute ko mi igra glasbo pa mi začne zvok hreščati tako da je nečist zvok in kot takega za ne poslušati,kaj bi bilo temu vzrok pa naj si bo v media playerju ali pa poslušanje internetnega radijskega programa.Mi pa je gonilnik za zvočno sam windows zaznal in namestil.
matična je Lanparty UT nf4 Ultra-D na kateri je čip NVIDIA® nForce™Audio

Lp

#1172 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 07 avgust 2007 - 11:48

Raje kot tiste default Windows gonilnike naloži ta prave AC97.

klik

#1173 stik2

stik2

Raziskovalec

• Members
  • 92 objav

Objavljeno 07 avgust 2007 - 13:44

Očitno so res ti boljši,za enkrat delajo ti gonilniki v redu,zvok je s temi gonilniki v redu
Lp

#1174 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 08 avgust 2007 - 08:39

Nekaj me zanima vista potrebuje 1gb rama, in world of warcraft ima 1gb recommended, torej, ce pravilno razumem bi moral za to dvoje skupaj imeti 2gb rama? :mrgreen:

#1175 borutvel

borutvel

RN Legenda

• Members
  • 13.215 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 08 avgust 2007 - 10:07

Nekaj me zanima vista potrebuje 1gb rama, in world of warcraft ima 1gb recommended, torej, ce pravilno razumem bi moral za to dvoje skupaj imeti 2gb rama? :mrgreen:

Ce Vista potrebuje 2Ghz procesor, World of Warcraft pa ima recommended 3Ghz procesor, potem potrebujes 5Ghz procesor?

#1176 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 08 avgust 2007 - 10:13

Tale vista je pa polna bugov :mrgreen: . Skoraj vsak dan se mi pokaže kakšen blue screen in nato se računalnik resetira. Je to mogoče zaradi nekih bugov v core 2 duotih, o katerih smo na forumu že govorili? Na internetu sem našel že nek update, ki naj bi to popravil, vendar sem ga našel samo za 32 bit verzijo, jaz imam pa 64 bitno.

#1177 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 08 avgust 2007 - 11:34

Hm... Ali imaš kakšen exotičen hardware? Ker so pogosto vzrok za BSOD gonilniki.

#1178 AcidX

AcidX

Mojster

• Members
  • 1.669 objav
  • Kraj:Celje
  • Interesi:MMO Service Provider

Objavljeno 08 avgust 2007 - 21:59

borutvel, problem je samo v tem,da pri visti pise 1gb recommended, sem imel 1gb pomnilnik in je bilo zasedenega nekaj cez 700mb, po tej logiki bi wow moral delovati ze na recimo 256mb ali pa 128mb vec.Imel sem laptop z windows xp z 768mb ram in 1600mhz, wow je recommended npr. 1ghz in 1gb ram, ampak po logiki viste bi lahko delovla ze na 300mb rama, torej zakaj mi je stekal na 760mb ;-) ;-)

#1179 Sibirc

Sibirc

Vajenec

• Members
  • 336 objav
  • Interesi:Glasba

Objavljeno 09 avgust 2007 - 22:17

Š e vedno mi ne rata nastaviti sliko na TVju. Nikjer ne najdem nastavitve za NTSC aliu PAL. Po instalaciji driverjev se mi nikjer ne pojavi Nvidia menu, razen na Control panelu, od tam pa lahko samo nastavljam clone/dualview, ne morem pa nastaviti PAL ali NSTC. :nene: :nene: :nene:

#1180 mirko53

mirko53

Spammer

• Members
  • 4.638 objav
  • Kraj:Evropa

Objavljeno 09 avgust 2007 - 22:53

Vista ni polna bugov, ampak jo le nekateri na pamet nameščate brez da bi prej čekirali kompatibilnost vaše strojne opreme.Stokrat se lahko ponovi, da zna biti glede driverjev kritična 64-bitna verzija, pa pomaga kaj prida ne! :joj:
Pa bo čas že prinesel svoje! :mrgreen:

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov