Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Microsoft Windows Vista

Odgovorov v temi: 1959

#1261 motorolac3

motorolac3

Gospod s kravato

• Members
  • 1.277 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 12 november 2007 - 15:09

Moj problem pa je taki: Ko sem še imel visto (preden sem obupal in šel nazaj na xp) so se mi v raznih igrah ipd prikazovale čudne črte. Ko sem bil npr na namizju ali pa na internetu tega ni bilo. Samo pri kakih 3d modelih. Vse je bilo razvlečeno, razne črte sem pa tja. Driverje sem namestil najnovejše iz Atijeve strani. Grafična pa je nova x1950Pro(no skoraj nova :dance: ). V XP-jih tega problema nimam. A ve kdo pomagat? (Spet bi rad šel nazaj na visto, a kaj, ko mi igre ne delajo, oz. ne delajo kot bi morale)

Sedaj sem se spomnil: Je mogoče zato, ker je agp?

#1262 specops

specops

Poročevalec

• Members
  • 535 objav

Objavljeno 12 november 2007 - 18:52

F3KO, imam 64bit različico in sem zadovoljen. Če bo nov računalnik s strojno opremo ne bo težav, težave boš edino imel, da boš moral skoraj vse programe zamenjati za 64bit-ne, ampak se splača. Skratka je 64bit-na verzija boljša in podpira tudi več kot 4GB RAM-a, medtem ko 32bit-na samo 3-3,5GB RAM-a, v mojem primeru ni prikazal več kot 2GB. Prihodnost je na 64bit-ih, torej ti le tak OS priporočam. :ok:

Zakaj bi pa skoraj vse programe moral zamenjati za 64 bitne? 64 bitni morajo biti samo gonilniki, antivirusi in podobne zadeve. Drugače pa 32 bitni programi delajo na 64 bitnemu OS brez problema.

#1263 F3KO

F3KO

Sufler

• Members
  • 223 objav

Objavljeno 12 november 2007 - 19:49

F3KO, imam 64bit različico in sem zadovoljen. Če bo nov računalnik s strojno opremo ne bo težav, težave boš edino imel, da boš moral skoraj vse programe zamenjati za 64bit-ne, ampak se splača. Skratka je 64bit-na verzija boljša in podpira tudi več kot 4GB RAM-a, medtem ko 32bit-na samo 3-3,5GB RAM-a, v mojem primeru ni prikazal več kot 2GB. Prihodnost je na 64bit-ih, torej ti le tak OS priporočam. :ok:

najlepša ti hv(D)ala !!!

#1264 Azzy

Azzy

Raziskovalec

• Members
  • 37 objav

Objavljeno 14 november 2007 - 21:03

Mene pa zanima kako se pride v Windows Vista v BIOS..

ker ob resetu.. pritisnem delete.. pa mi vrže v windows boot manager..

F2 ne dela.. F8 je za options za boot..

želim pa naštimati da bi bootu ob ponovnem zagonu iz cdja.. da bi lahko formatiru comp + naložil xp windos..

#1265 markosus12

markosus12

Igračar

• Members
  • 106 objav

Objavljeno 14 november 2007 - 21:11

mene pa zanima kaj preverjeno uporabljate v visti za predvajanje dvd filmov s podporo podnapisov?In kaj za peko cd-jev,dvd-jev?

#1266 motorolac3

motorolac3

Gospod s kravato

• Members
  • 1.277 objav

Objavljeno 14 november 2007 - 22:22

Prosim, sedaj mi pa pomagajte. Sem naložil visto, pa imam spet to težavo. Tu je slika iz CCC-ja: Objavljena slika
Tiste pikice pa so nastale pri print screenu, pa tudi ne vem zakaj. Prosim pomagajte. :bah:

Edit: Š e ena slika, da boste videli, da ni samo pri AA-ju: Objavljena slika

#1267 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 15 november 2007 - 11:45

mene pa zanima kaj preverjeno uporabljate v visti za predvajanje dvd filmov s podporo podnapisov?In kaj za peko cd-jev,dvd-jev?

za gledanje dvd filmov Windows media player, za "peko" pa nero

#1268 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 15 november 2007 - 12:17

markosus12, BS Player(podpora za podnapise). :ok:
Azzy, boot manager JE za izbiro zagona. :joj:

#1269 motorolac3

motorolac3

Gospod s kravato

• Members
  • 1.277 objav

Objavljeno 15 november 2007 - 15:00

Nihče ne ve rešitve za moj problem? :nene:

#1270 colnago

colnago

Mojster

• Members
  • 1.507 objav
  • Spol:Nedoločen

Objavljeno 15 november 2007 - 15:45

markosus12, BS Player(podpora za podnapise). :ok:
Azzy, boot manager JE za izbiro zagona. :joj:

Nobenega BS Playerja ne rabiš DVIX-i in DVD-ji lepo delujejo v Visti v Windows media playerju s podnapisi ni nobenih težav, ne vem za kaj bi si ti nalagal še BS Player. :D Le ime podnapisov in filma mora biti isti, kot npr. Terminator.avi (za film) Terminator.srt (podnapisi)-govorim za DIVX.

#1271 motorolac3

motorolac3

Gospod s kravato

• Members
  • 1.277 objav

Objavljeno 15 november 2007 - 19:59

Evo to sem pa zdaj opazil. Tukaj piše da mam grafično na PCI-ju, v resnici pa je na AGP-ju. Kako naj to popravim? Objavljena slika

#1272 motorolac3

motorolac3

Gospod s kravato

• Members
  • 1.277 objav

Objavljeno 15 november 2007 - 21:29

Ok to sem zdaj nekak rešil, s tem, da sem v biosu nastavil agp na 4x, sicer ne vem, kako sem se na to spomnil, samo sprobaval sem (na robu obupa). Sedaj pa je problem, da se mi, ko mi v kakšni igri naloži level, znova zažene računalnik. Tega mi na xpju ni delalo. :x

#1273 VerpissDich

VerpissDich

Iznajdljivec

• Members
  • 848 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 18 november 2007 - 17:03

Je kakšna možnost, da nebi rabil vpisvati gesla na zagonu, ker bom imel računalnik nekje na hodniku in bo samo delal kot nekakšen server in res nebi rad ob vsakem izpadu ekrana okol nosil in vpisval gesla. Ima kdo kak predlog. Sistem je seveda vista

#1274 Red

Red

Spammer

• Administrators
  • 3.316 objav
  • Kraj:Republika Marcipanija
  • Interesi:Računalništvo, Šport, PC Igre, Poker

Objavljeno 18 november 2007 - 17:16

V Visti sicer nisem preizkusil, ampak, mogoče bi pa delalo. V Run dialogu vpiši control userpasswords2. Tam lahko določiš default userja, ki se prijavi v sistem.

#1275 VerpissDich

VerpissDich

Iznajdljivec

• Members
  • 848 objav
  • Kraj:Novo mesto

Objavljeno 18 november 2007 - 17:57

RedArmy, dela!!! Hvala res!

#1276 StarLisjak

StarLisjak

Poročevalec

• Members
  • 680 objav
  • Kraj:SV Slovenija

Objavljeno 18 november 2007 - 19:15

Fantje hitro pomoč.Ker sem nabavil nov PC z Visto (stari se je sesul),sem vzpostavil vezo z omrežjem,dela vse super. :ok:
Ne vem pa kako naj spravim ikono na namizje,in kje jo sploh naj najdem,da ko bi se hotel spet povezat,samo klikneš na namizju nanjo. :shock:
Mi je že malo žal,da nisem vzel PC-ja z XP-ji. :joj:

#1277 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 18 november 2007 - 19:21

StarLisjak, ne bo ti žal, da imaš Visto. Le malo potrpet moraš. Omogoči si ikono za omrežje v opravilni vrstici, od kjer lahko urejaš vse povezave. To narediš z desnim klikom na opravilni vrstici, kjer izbereš lastnosti in odkljukaš Omrežje v opravilni vrstici, ki se nahaja zraven ure. :ok:
Vista je zakon. :mrgreen:

#1278 StarLisjak

StarLisjak

Poročevalec

• Members
  • 680 objav

Objavljeno 18 november 2007 - 20:11

StarLisjak, ne bo ti žal, da imaš Visto. Le malo potrpet moraš. Omogoči si ikono za omrežje v opravilni vrstici, od kjer lahko urejaš vse povezave. To narediš z desnim klikom na opravilni vrstici, kjer izbereš lastnosti in odkljukaš Omrežje v opravilni vrstici, ki se nahaja zraven ure. :ok:
Vista je zakon. :mrgreen:

Vse lepo in prav, :zvizg: sam men še vedno ne uspe,da bi mi uspel naredit ikonco na namizju,kot je recimo za koš :shock:

#1279 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav

Objavljeno 18 november 2007 - 20:16

StarLisjak, najboljše je pri zunanjem modemu, da ga nastaviš naj se sam poveže z internetom, nakar si ti povezan že ob zagonu brez kakih okenc o uporabniškem imenu in geslu. :ok:

#1280 StarLisjak

StarLisjak

Poročevalec

• Members
  • 680 objav

Objavljeno 18 november 2007 - 20:21

StarLisjak, najboljše je pri zunanjem modemu, da ga nastaviš naj se sam poveže z internetom, nakar si ti povezan že ob zagonu brez kakih okenc o uporabniškem imenu in geslu. :ok:

Kak se pa to nastav. :mrgreen:
Se oproščam za neumna vprašanja,ampak res me ta Vista precej presnetava. :joj:

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov