Microsoft Windows Vista
Objavljeno 27 januar 2008 - 23:00
Objavljeno 30 januar 2008 - 07:42
Zanima me še nekaj, so kakšne posebnosti pri (ponovnem) nalaganju Viste, če imaš dual boot (z XP-ji na drugi particiji), ker mi stalno javlja napako pri nedokončani inštalaciji. Tudi sistem repair tega ne more popraviti. Reinstal tudi ne pomaga. Je v boot sektorju kakšna zanka, oz če motijo ponovno inštalacijo kakšni "ostanki" od prej?
Vista je Ultimate - licenčna
Objavljeno 30 januar 2008 - 12:46
Zakaj so nekje puščice, nekje pa ne? Puščice so pri bližnjicah na datoteke/lokacije, medtem ko same datoteke/lokacije nimajo puščic. (If you catch my drift
Kaj lahko storiš proti puščicam? Google pravi, da greš semle.
Glede nedokončane instalacije pa si na žalost premalo jasen, da bi mogel razbrati v čem je problem. Poskusi malo poslikati ekran, oziroma malo bolje opisati problem.
Objavljeno 30 januar 2008 - 14:03
Zakaj so nekje puščice, nekje pa ne? Puščice so pri bližnjicah na datoteke/lokacije, medtem ko same datoteke/lokacije nimajo puščic. (If you catch my drift
)
Glede nedokončane instalacije pa si na žalost premalo jasen, da bi mogel razbrati v čem je problem. Poskusi malo poslikati ekran, oziroma malo bolje opisati problem.
No, i can't catch your drift! :zvizg:
Nisi dobro prebral mojega vprašanja. Sploh ne sprašujem za puščice. Za odstranit puščice(shortcut), vem že dolgo. Vprašanje je za Vistine ikone in njihov (nadležni) admin shield, ki pri nekaterih programih je, pri drugih pa ne(velja za non-microsoft software).
izgleda takole, le da je velika za tretjino normalne ikone in je v njenem spodnjem desnem vogalu
http://windowshelp.m...ecurity_256.png
Objavljeno 30 januar 2008 - 14:12
Misliš mogoče user account control - UAC?
Potem je rešitev tule:
http://www.howtogeek...n-windows-vista
Objavljeno 30 januar 2008 - 14:21
Tudi jaz te ne razumem najbolje. Admin shield?
Misliš mogoče user account control - UAC?
Potem je rešitev tule:
http://www.howtogeek...n-windows-vista
Halo?!? :shock:
Izklop UAC-a ni priporočljiv!
Evo še en link:
Poglej ikono Nero in ikone na desni strani
http://img233.images...untitledvc3.jpg
Objavljeno 30 januar 2008 - 14:26
Google pravi: *seznam programov
Ali pa poskusi sam poiskati ta key v registru.
Objavljeno 30 januar 2008 - 18:05
Skozi gre ves postopek, do teksta (v črnem ozadju) "please wait a moment while windows prepares to start for the first time....", potem še v finallizing installation(Vista install ozadje), tam pa računalnik reštartira in potem dobim sporočilo (v okencu - v install ozadju) - "The computer restarted unexpectedly or encountered an unexpected error. Windows Installation cannot proceed. To install Windows, click“OK†to restart the computer, and then restart the installation"
Upam, da boste dobili vizuelno predstavo opisanega problema...
Plato imam Gigabyte GA-P35C-DS3R rev 2.0
Je treba tudi tudi tukaj pre-inštalirati kakšne driverje, al bi moralo normalno it skozi?
Objavljeno 30 januar 2008 - 19:05
Hm... Ja, izgleda kot da pride do res hudega konflikta med gonilniki in strono opremo. Res ne vem, kaj bi lahko storil.
Evo zdaj sem jo naložil.
Ampak najprej sem moral naložiti XP-je, ter v XP-jih driverje za matično.
Potem je inštalacija šla skozi. Se je pa zgodila naslednja zadeva, ko sem v Visti prvič zagnal Internet se je po začetnem nalaganju računalnik reštartiral! :x
Š e ena zanimivost, Vista index experience index mi je za ram kazal "samo" 5,6
Procesor fsb default 266Mhz Ram na auto 800Mhz
Sem dal nazaj na 333Mhz, ram množilnik na 2,5 (833Mhz) - index 5,9
Sistem stabilen.
A je možno da se je inštalacija sesuvala zaradi nepravilne nastavitve frekvence/napetosti rama. Ker sem zasledil nekje da je imel nekdo podobne težave z inštalacijo z enakim error sporočilom na koncu in je bila omenjana napetost ramov...
Objavljeno 30 januar 2008 - 19:46
Zdaj pa me zanima, kako odstraniti XP, pobrisati njegovo particijo, ter prazen prostor združiti z particijo na kateri je Vista? Malo me skrbi, da ne bi sprčkal Vistinega bootsectorja.
A bi šlo takole: Bootam Vista inštalacijski disk - jezikovne nastavitve - install - pri particijah (sedaj imam 3) kjer me vpraša kam inštalirati - advanced - format particije kjer je XP - potem delete te particije - nato pa razširiti particijo Viste čez nastal prazen prostor na disku - izhod?
Objavljeno 30 januar 2008 - 21:46
Jaz bi ti raje svetoval lep čist format, pa lepo zorganizirat stvari. Seveda, če pa imaš že preveč podatkov, nameščenih progamov, kakih posebnih osebnih nastavitev, potem je to malo drugače.
Mislim, da lahko komot formatiraš particijo XP, pa tudi zbrišeš jo lahko... Samo potem boš moral repairat instalacijo Viste z njenim DVDjem. Mislim, da disk tool od Viste omogoča tudi razširjanje particij (expand).
The choice is yours. Sicer še vedno opozarjam, da je malo težko se igrati s particijami.
Objavljeno 30 januar 2008 - 23:26
Sem se spravil kar lepo na ponovni reinstall, ob postopku pobrisal XP z njegovo particijo(se od njega tudi poslovil :bow:), ter razširil particijo na katero sem ponovno naložil clean kopijo Viste.
Najlepše pri Visti v tem delu je, da je tako hitro naložena... :thumbsup:
Aja, lahko potrdim, da so bile prej omenjene težave z error sporočilom, povsem strojne narave. Sem preizkusil. ;-)
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov