Vse o PHPju
Objavljeno 04 december 2005 - 14:17
LP,cweto
Objavljeno 07 december 2005 - 12:50
publikum, jst mam spet eno prošnjo! In sicer rad bi naredil stran, ki bi mi iz exela prebrala vsebino in jo pokazala na spletni strani, če je to sploh možno? Da nebi dajal dokumenta od exela v priponko, ampak da bi se mi lepo izpisala na strani in če je možno da se bodo videli tudi stolpci. Ker imam notri narejen cenik in popis materiala.
LP,cweto
kaj pa avtomatsko shranjevanje excel datoteke kot html.
php koda pa ima include to datoteko v to internetno stran?
Objavljeno 12 december 2005 - 09:43
http://www.klimaa.si/files/prostor.php
hotel sem jo potegniti iz serverja vendar mi ni ratalo :roll:
Objavljeno 12 december 2005 - 15:58
Obrazec.php
<form metod="post" action="izracun.php"> Višina: <input type="text" name="v"> Š irina: <input type="text" name="d"> Dolžina: <input type="text"> name="d"> <input type="submit> </form>
Vsebina izracun.php:
<? $v=100; $d=120; $s=130; echo "Prostornina je:"$v*$d*$s; ?>
Nism testiral, tko da če eror vn vrže povej, pa bomo popravl.
Objavljeno 12 december 2005 - 17:24
<form metod="post" action="izracun.php"> Višina: <input type="text" name="v"> Š irina: <input type="text" name="s"> Dolžina: <input type="text" name="d"> <input type="submit"> </form>
Vendar mi javi sledeči error:
Parse error: parse error, unexpected T_VARIABLE, expecting ',' or ';' in /usr/home/cveto/public_html/test/izracun.php on line 5
Samo ko kliknem na gumb da mi izračuna
line 5 je pa
echo "Prostornina je:"$v*$d*$s;
Objavljeno 12 december 2005 - 21:24
KODA1
Statistics: Club Paraglider<br> (FAI-3) </td> </tr> </tbody> </table> </center> <table border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" width="765">
če dam tako mi upošteva še tage ki zaključujejo tabelo (1. koda) in posledično se mi podre osnovna struktura strani
if(eregi('(FAI-3) (.*)<br>', $src, $temp))Spodnja prebere preveč ker je že nekje v strani tak tag
if(eregi(</center>(.*)<br>', $src, $temp))
Objavljeno 13 december 2005 - 16:31
Drugač pa pač narediš v bazi podatke, da naprimer je od 100-110m3 potrebna moč hlajenja 100w, pa v drugo tabelo ime klikamtske naprave in moč, pol pa ne wem, kako prebrat ven. Ubistvu kar zahtevna skripta.
Objavljeno 13 december 2005 - 16:46
mimogrede... a ma mogoče kdo kake tutoriale za PHP? kako kaj narediti? :roll: nekaj sem jih tukaj našel: http://www.pixel2lif...PHP_Coding/All/
če pa ima kdo mogoče kakšne v slovenščini so pa toliko bolj zaželjeni! Vsaj za začetek da se malo navadim na PHP. npr na tej strani so super odreski http://novaknet.com/~zmenki/kode.php samo jih je malo, sem ze vse sprobal ;-)
LP,
cweto
Objavljeno 13 december 2005 - 18:55
Trenutno za mojo stran imam vse kar potrebujem!
Aja... zanima me če je mogoče še kakšna funkcija namesto i frame-a?
primer:
to to kar je v rdečem oknčku je sem naredil z iframe
samo meni se čudno prikaže, tako kot se vidi na sliki. Ali je to mogoče zaradi FireFox-a 1.5? In zanima me, če je kakšna opcija, da ko bi kliknil na povezavo kontakt, informacije, lokacija da bi se mi samo to kar je v rdečem oknčku spreminjalo ne pa da bi se mi ponovno celotna stran naložila.
LP,
cweto
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov