Skoči na vsebino

IPB



Slika

Vse o PHPju


Odgovorov v temi: 1931

#41 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 10:38

Heh, na kakšni malenkosti se hitro naredi napaka...tole pa zdaj preizkušeno dela....:

CREATE TABLE opisi (

  `id` INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,

  `ime` VARCHAR(255) NOT NULL,

  `opis` TEXT NOT NULL,

  PRIMARY KEY(`id`)

);


#42 sverde1

sverde1

    Iznajdljivec

  • Members
  • 868 objav
  • Kraj:root

Objavljeno 10 avgust 2005 - 10:43

Probaj tole:
CREATE TABLE opisi (

  `id` INTEGER NOT NULL AUTO_INCREMENT,

  `ime` VARCHAR NOT NULL,

  `opis` TEXT NOT NULL,

  PRIMARY KEY(`id`)

);

EDIT: hmm si me prehitu :mrgreen:

#43 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 10:44

Glede vremenskih podatkov:

<?php

$content = file_get_contents("http://mlasce.domex-el.com/weather.js");

// var OutTemp = "20.9";

preg_match("#var OutTemp = "(.*?)";#si", $content, $result);

$temperatura = $result[1];

echo $temperatura;

?>

Sem seže skoraj vdal ko sem videl, da se izpisuje z JavaScriptom, vendar je temperatura zelo pregledno prikazana v datoteki...

#44 pero12

pero12

    Vajenec

  • Members
  • 266 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 10 avgust 2005 - 10:54

Stokrat hvala ti :bow: :ok: :thumbsup:

Samo še nekaj me zanima o delovanju skripte.
Tukaj imam možnost dodaj opis: http://peter.specialci.com/dodaj.htm
Sam kje naj naštimam pod katero črko naj da opis? Pa če kliknem tukaj: http://peter.specialci.com/opisi.php bilokatero črko, mi odpre novo okno in napiše error, kako bi naredil, da bi se opisi po črkah izpisovali na tej strani: opisi.php pod tisto abecedo? :?:

#45 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 10:59

Opis bo dalo pod tisto črko s katero se začne...npr. Call of Duty bo dalo pod C, Pasjansa pod P ipd.

Glej, ti zelo čudno kličeš skripto...: http://peter.special...p?crka=h">H</a>

Moraš pa (npr. za črko h) samo tole: http://peter.special...ipta.php?crka=h

#46 pero12

pero12

    Vajenec

  • Members
  • 266 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 10 avgust 2005 - 11:02

Hvala, bom popravil :mrgreen:
kaj a lahko dam kodo od skripte (skripta.php) v stran opisi.php da se bodo rezultati tam izpisovali?

#47 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 11:20

Potem moraš spremeniti tisto HTML datoteko za dodajanje...drugače pa ne bi smelo biti težav....

#48 pero12

pero12

    Vajenec

  • Members
  • 266 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 10 avgust 2005 - 11:23

<html> 

<head> 

   <title></title> 

</head> 

<body> 

<form action="opisi.php" method="post"> 

Naslov opisa: <input type="text" name="naslov"><br> 

Opis: <textarea name="opis"></textarea><br> 

<input type="submit" name="dodaj" value="Pošlji!"> 

</form> 

</body> 

</html>

A bo tko vredu?

#49 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 11:41

Ja.

#50 cweto

cweto

    Iznajdljivec

  • Members
  • 780 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Laibach

Objavljeno 10 avgust 2005 - 13:00

publikum, jst mam spet en problem... nč nouga ha :mrgreen: in sicer imam galerijo slik ki sem jo dobil na hotscripts in mi noče nekaj izpisati.

# desc: Displays image passed from querystring

# returns: (bool) worked

function GetEntry(){

	global $config;



if(!file_exists("$_GET[entry]")){

	oops("Oprostite! Slika ki ste jo izbrali ne obstaja!");

	return false;

}



if (!file_exists($config['templateImage'])) { 

	oops("Template file for image display: <b>$config[templateImage]</b> does not exist. Check gallery.php - the value of config[templateImage] is probably incorrect.");

	die;

}else{

	$html_out = file_get_contents($config['templateImage']);

}



$desc_file = $_GET[entry].".txt";

$desc_exists = file_exists($desc_file);



if ($desc_exists) {

	$handle = fopen($desc_file, "r");

	if (!feof($handle)) {

   		$desc = fgetss($handle, 1024);

	  }

	fclose($handle);

}else{

	$desc = "Ni opisa";

}

To je del ki naj bi iz nekega txt dokumenta prebral opis slike.
Moj problem lahko vidiš tukaj Jaz sem ta txt file poimenoval "r" tako kot piše tukaj

$handle = fopen($desc_file, "r");
Ali je to prav? :roll:

#51 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 14:25

Ime datoteke za navedeni primer mora biti...:

united nations - nancy roof_resize.JPG.txt

1. Datoteka se mora nahajati v isti mapi kot slika.
2. Priporočam ti, da ne uporabljaš presledkov v imenih datotek, pa še 99% sem prepričan, da bi lahko za ta primer uporabil krajše ime datoteke...

#52 bancek

bancek

    Pomagač

  • Members
  • 450 objav
  • Interesi:Računalništvo, Linux, PHP

Objavljeno 10 avgust 2005 - 14:38

Koda za vreme mi ne dela. Laufam svoj srver na Gentoo linuxu, apache 2, php 4,... Napiše mi tole:

Warning: file_get_contents(): URL file-access is disabled in the server configuration in /home/luka/public_html/inda.php on line 2

Warning: file_get_contents(http://mlasce.domex-el.com/weather.js): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /home/luka/public_html/inda.php on line 2



#53 cweto

cweto

    Iznajdljivec

  • Members
  • 780 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Laibach

Objavljeno 10 avgust 2005 - 15:07

publikum, Superca... deluje :ok:
imena slik bom pa raje skrajšal tako kot si predlagal! :roll:

#54 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 15:55

bancek, v php.ini daj allow_url_fopen na On in restartaj strežnik.

#55 bancek

bancek

    Pomagač

  • Members
  • 450 objav
  • Interesi:Računalništvo, Linux, PHP

Objavljeno 10 avgust 2005 - 17:17

Publikum, hvala zdaj dela.

#56 Pimqek

Pimqek

    Velemojster

  • Members
  • 6 937 objav
  • Kraj:Mala Zimica

Objavljeno 10 avgust 2005 - 17:46

cweto, mogoče malo pozno, a vseeno:
http://autoindex.sourceforge.net/

#57 pero12

pero12

    Vajenec

  • Members
  • 266 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 10 avgust 2005 - 18:35

Hvala Publikum :bow:
Zdej se opisi prikažejo tam spodaj, rad bi še naredil, da ko dodam opis se zapiše v drugo tabelo, ne v opisi.php ampak sem: http://peter.special...om/opistest.htm
Aja, kam se shranjujejo vsi ti opsi? :) :?:

#58 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 19:32

Opisi se shranjujejo v bazo...

Iz HTML datoteke ne moreš brati teh opisov...

#59 pero12

pero12

    Vajenec

  • Members
  • 266 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 10 avgust 2005 - 19:41

Zdej ko dodam opis, se vse izpisuje na strani opisi.php A se nebi dal naredit preumseritev na npr. opis.php? Tist je vredu, da pokaže keri vsi opisi so not, ko klikneš na črko. Bi pša rajš videl da opis pokaže na drugi strani :dance:

Hvala :)

#60 publikum

publikum

    Velemojster

  • Members
  • 5 974 objav
  • Kraj:Deep in code...
  • Interesi:Linux, PHP, C++, C#, .NET, ...

Objavljeno 10 avgust 2005 - 21:13

Zakaj bi prikazoval v drugi PHP datoteki, če imaš potem več komplikacij?

Uredi tisto datoteko in spremeni kodo v tole

elseif(isset($_GET['prikazi'])) 

{ 

	if(!is_int($_GET['id'])) 

	{ 

	   die("ERROR!"); 

	} 

	else 

	{ 

	   $query = "SELECT ime,opis FROM opisi WHERE id = '{$_GET['id']} LIMIT 1"; 

	   $result = mysql_query($query); 

	   $row = mysql_fetch_assoc($result); 

		

	   // IZPIS

	   ?>

	   <html>

	   	<head>

	   		<title>Opis : <? echo $row['ime']; ?></title>

	   	</head>

		<body>

			<h1><? echo $row['ime']; ?></h1>

			<p><? echo nl2br($row['opis']); ?></p>

		</body>

	   </html>

	   <?php

	} 

}

Upam, da ti je sedaj jasno, da lahko uporabiš celotno HTML (in CSS, JavaScript) kodo v PHP kodi....



Dodaj odgovor



  


0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov