Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 01 marec 2006 - 18:32
Objavljeno 06 marec 2006 - 15:15
No, najprej pa še nekaj. Hočem nardit tabelo novice, pa vse živo probavam, pa mi zmeraj napiše error. Koda je taka:
CREATE TABLE novice ( id int(10) unsigned NOT NULL auto_increment, naslov varchar NOT NULL, avtor varchar NOT NULL, sporocilo varchar NOT NULL, datum varchar NOT NULL, cas varchar NOT NULL, PRIMARY KEY (id), KEY datum (datum) );
Objavljeno 07 marec 2006 - 14:45
Pozdravljeni,
trenutno sem poskusil napisati aplikacijo
online igra nogomet.
Zamislil sem si pa, kdaj se naredijo igralci(v igiri) dobijo vsi stopnjo 1.
Ta stopnja pa se izboljšuje s treningom.
Zamislil sem si pa, da bi na 4 tedne šla stopnja za eno više.
Ne vem pa kako bi naj to naredil, da bi se mi v bazi mysql stopnje updejtale vsake 4 tedne za eno više.
Če kdo ve rešitev, mi naj prosim pove.
Hvala.
Lp.
trenutno sem poskusil napisati aplikacijo
online igra nogomet.
Zamislil sem si pa, kdaj se naredijo igralci(v igiri) dobijo vsi stopnjo 1.
Ta stopnja pa se izboljšuje s treningom.
Zamislil sem si pa, da bi na 4 tedne šla stopnja za eno više.
Ne vem pa kako bi naj to naredil, da bi se mi v bazi mysql stopnje updejtale vsake 4 tedne za eno više.
Če kdo ve rešitev, mi naj prosim pove.
Hvala.
Lp.
Objavljeno 09 marec 2006 - 20:14
print("$cas, $datum"); al kaj misliš?
@pingo_2
za tiste 4 tedne, pa predlagam da si narediš najprej kodo ob registraciji (al kako jst razumem) da ti vpiše čas registracije, potem pa v kodi odšteješ od današnjega datuma tisti datum npr.
$seconds = mkprettytime(strtotime("now") - strtotime($user["added"]));
, to definiraš in potem dodaš if stavek, če je spremenljivka večja od enega tedna, tedaj npr.
mysql_query("UPDATE users SET class='2' WHERE id=$userid") or sqlerr(__FILE__, __LINE__);
tkole nekako, in potem dobi user drug class.
LP gipi
@pingo_2
za tiste 4 tedne, pa predlagam da si narediš najprej kodo ob registraciji (al kako jst razumem) da ti vpiše čas registracije, potem pa v kodi odšteješ od današnjega datuma tisti datum npr.
$seconds = mkprettytime(strtotime("now") - strtotime($user["added"]));
, to definiraš in potem dodaš if stavek, če je spremenljivka večja od enega tedna, tedaj npr.
mysql_query("UPDATE users SET class='2' WHERE id=$userid") or sqlerr(__FILE__, __LINE__);
tkole nekako, in potem dobi user drug class.
LP gipi
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov