Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 14 marec 2006 - 17:55
Ali mi lahko nekdo pove, kaj tukaj ni prav? Mi napiše da je nekaj narobe pri "else"
<? include('config.php');
$query = "select Text from noriverzi WHERE active = '1'";
$result = MYSQL_QUERY($query) or die("Error in query: $query . " . mysql_error());
if(mysql_num_rows($result) > 0);
{
while($row = mysql_fetch_object($result)) {
echo $row["Text"];
echo "<hr>";
}
}
else
{
"ni verzov";
}
?>
Objavljeno 15 marec 2006 - 11:28
Hello!
Sedaj bom instaliral MSSQL podporo na server in me zanima če jaz prav mislim ...
"The extension requires the MS SQL Client Tools to be installed on the system where PHP is installed. The Client Tools can be installed from the MS SQL Server CD or by copying ntwdblib.dll from winntsystem32 on the server to winntsystem32 on the PHP box. Copying ntwdblib.dll will only provide access. Configuration of the client will require installation of all the tools."
Instalirati moram MSSQL clienta za winse ali pa kopirati ntwdblib.dll v ...?
Potem ...
"The MSSQL extension is enabled by adding extension=php_mssql.dll to php.ini.
To get these functions to work, you have to compile PHP with --with-mssql[=DIR], where DIR is the FreeTDS install prefix. And FreeTDS should be compiled using --enable-msdblib. "
Dodam extension=php_mssql.dll v php.ini.
Sedaj tukaj pa ne vem kaj je treba ...
Mi lahko prosim kdo to razloži? Hvala!
LP SIMON
Sedaj bom instaliral MSSQL podporo na server in me zanima če jaz prav mislim ...
"The extension requires the MS SQL Client Tools to be installed on the system where PHP is installed. The Client Tools can be installed from the MS SQL Server CD or by copying ntwdblib.dll from winntsystem32 on the server to winntsystem32 on the PHP box. Copying ntwdblib.dll will only provide access. Configuration of the client will require installation of all the tools."
Instalirati moram MSSQL clienta za winse ali pa kopirati ntwdblib.dll v ...?
Potem ...
"The MSSQL extension is enabled by adding extension=php_mssql.dll to php.ini.
To get these functions to work, you have to compile PHP with --with-mssql[=DIR], where DIR is the FreeTDS install prefix. And FreeTDS should be compiled using --enable-msdblib. "
Dodam extension=php_mssql.dll v php.ini.
Sedaj tukaj pa ne vem kaj je treba ...
Mi lahko prosim kdo to razloži? Hvala!
LP SIMON
Objavljeno 16 marec 2006 - 05:38
simy456, ti naloži klienta za SQL Server, nato pa v php.ini odstrani tisto podpičje in to je to...
"--with-mssql" - tole je ena izmed opcij, ki ti jo PHP ponudi pri prevajanju izvorne kode - ponavadi se to dela na Linux in Unix sistemih, na Windowsih pa 95% ljudi uporablja binary... :ok:
"--with-mssql" - tole je ena izmed opcij, ki ti jo PHP ponudi pri prevajanju izvorne kode - ponavadi se to dela na Linux in Unix sistemih, na Windowsih pa 95% ljudi uporablja binary... :ok:
Objavljeno 16 marec 2006 - 11:43
publikum, sem naredil tisto kar piše za OR ...
Client Tools can be installed from the MS SQL Server CD or by copying ntwdblib.dll from winntsystem32 on the server to winntsystem32 on the PHP box. Copying ntwdblib.dll will only provide access. Configuration of the client will require installation of all the tools.
ntwdblib.dll tole sem kopiral v windows/system32 < imam windows XP ampak mi ne dela ... mi ne javi nobenega errorja ampak mi vrže blank page.
Povežem se pa na drugo mssql bazo.
Moram potem vrjetno instalirati MS SQL server?
LP SIMON
EDIT: Deluje! Sem pozabil dat vse file v direktorij /php ...
Client Tools can be installed from the MS SQL Server CD or by copying ntwdblib.dll from winntsystem32 on the server to winntsystem32 on the PHP box. Copying ntwdblib.dll will only provide access. Configuration of the client will require installation of all the tools.
ntwdblib.dll tole sem kopiral v windows/system32 < imam windows XP ampak mi ne dela ... mi ne javi nobenega errorja ampak mi vrže blank page.
Povežem se pa na drugo mssql bazo.
Moram potem vrjetno instalirati MS SQL server?
LP SIMON
EDIT: Deluje! Sem pozabil dat vse file v direktorij /php ...
Objavljeno 16 marec 2006 - 12:43
rgolob, raje naredi v bazi tako, da ima stolpec number UNIQUE ID, pa ti ni treba SELECT stavka delati...
Kako pa to naredim!
A je mogoče to problem ker v polje number vpisujem tudi iste številke le da se te razlikujejo v organizator_id-ju.
Npr.:
number = 12 ; organizator_id=1
number = 14 ; organizator_id=1
number = 12 ; organizator_id=2
Hvala!
Objavljeno 16 marec 2006 - 20:09
mam en blemček :nene:
dobil sem kodo za knjigo gostov, ki deluje popolnoma normalno,
ko pa sem jo hotel includat v drugo stran, se mi javlja napaka ob novem vpisu
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ritkasi/public_html/001/start.php:9) in /home/ritkasi/public_html/001/guestbook.php on line 76
napaka je v zadnji vrstici
zna kdo pomagat, da bi knjiga della normalno ;-)
dobil sem kodo za knjigo gostov, ki deluje popolnoma normalno,
ko pa sem jo hotel includat v drugo stran, se mi javlja napaka ob novem vpisu
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/ritkasi/public_html/001/start.php:9) in /home/ritkasi/public_html/001/guestbook.php on line 76
// Takes us back to the entries
$ref = $_SERVER['HTTP_REFERER'];
header ("Location: $ref");napaka je v zadnji vrstici
zna kdo pomagat, da bi knjiga della normalno ;-)
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov