Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 10 april 2006 - 17:59
Ja, ali lahko na hitro pogledaš in poveš kje je napaka.
<?php include ('config.php'); // convert posted info to easy to use variables $user = $_REQUEST['username']; $pass = $_REQUEST['password']; // strip away any dangerous tags $user=strip_tags($user); $pass=strip_tags($pass); // remove spaces from variables $user=str_replace(" ","",$user); $pass=str_replace(" ","",$pass); // remove escaped spaces $user=str_replace("%20","",$user); $pass=str_replace("%20","",$pass); // add slashes to stop hacking $user=addslashes($user); $pass=addslashes($pass); // hash password into md5 (random 32 characters - md5) $pass=md5($pass); // search database to check for user $request = "SELECT * FROM aegnor_users WHERE password='".$pass."' AND username='".$user."'"; // hand over the request $results = mysql_query($request); // if mysql returns any number of rows great than 0 then there is a succesful login if(mysql_num_rows($results)) { // get users id $getid = "SELECT * FROM aegnor_users WHERE username='".$user."' LIMIT 1"; $getidexec = mysql_query($getid); while($r=mysql_fetch_array($getidexec)){ $userid = $r[userid]; } // set a cookie setcookie( "userid", "$userid", time()+3600, "/", "", 0 ); echo "Prijava uspešna.<br><br><a href="index.php">Continue...</a>"; } else // only happens if not a succesful username and password match { // login failed so display error message and kill script die("Uporabniško ime ali geslo je napačno!"); } ?>
Fora je samo v temu, da je bil pred tem html,..
Hvala za pomoč
Objavljeno 13 april 2006 - 16:54
mlavta1, odličen vodič! Mi je uspelo!
Imam pa nov problem. V tabelo želim dodati sledečo kodo:
Problem pa je, ker je tabela v echo in se potem narekovanji '' "" ne ujemajo in posledično nič ne dela.
Imam pa nov problem. V tabelo želim dodati sledečo kodo:
style="cursor:pointer" onMouseover='this.style.background = "#AFE0FE'" onMouseout="this.style.background = '#0392E7''
Problem pa je, ker je tabela v echo in se potem narekovanji '' "" ne ujemajo in posledično nič ne dela.
Objavljeno 13 april 2006 - 19:23
Zdravo, mene pa nekaj zanima, in sicer bi rad mojo stran imel v templatih..
Naprimer:
index.tpl
sedaj pa bi rad mel v tem templejtu :
<title>{TITLE}</title> << Vem da je {TITLE} spremenljivka ipd. ampak nevem kako se to uporablja, ma kdo kaki tutorial dober?
Hvala
Naprimer:
index.tpl
sedaj pa bi rad mel v tem templejtu :
<title>{TITLE}</title> << Vem da je {TITLE} spremenljivka ipd. ampak nevem kako se to uporablja, ma kdo kaki tutorial dober?
Hvala
Objavljeno 13 april 2006 - 20:41
Objavljeno 15 april 2006 - 08:48
To v bistvu predstavlja ime začasne datoteke, ko neko uploadaš preko $_FILES...
Več informacij: http://si.php.net/ma...file-upload.php
Več informacij: http://si.php.net/ma...file-upload.php
Dodaj odgovor
2 član(ov) bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov