Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 25 junij 2006 - 14:07
Delam na nekem projetku ampak me zafrkava neka preprosta stvar in to je, da se vnos ne vpiše v bazo! Tukaj je koda cele scripte ...
$user = $_POST['username']; $pass = md5($_POST['password']); $pass1 = md5($_POST['password1']); $email = $_POST['email']; if(($pass == $pass1) && isset($user)&& isset($email)){ $uid = md5(time() . $_SERVER['REMOTE_ADDR']); $povzetek = 'Organizer - registracija'; $vsebina = 'Za konec registracije prosimo pojdite sem: ...' . $uid . 'nUsername: ' . $user . ' Password: ' . $pass; mail($email, $povzetek, $vsebina); mysql_query("INSERT INTO register (username,password,uid,time) VALUES ('$user','$pass','$uid',NOW(););"); header("Location: ..."); }else{ header("Location: ..."); }
Objavljeno 28 junij 2006 - 16:39
Eno vprašanje z moje stani...
Zadnje čase se mal ukvarjam z PHP in MYSQL..pa sm naletu na eno težavco ;-) zato bi prosu za pomoč..
v bazi mam tabelo 4 stolpcev (int)
primer:
stolpec1 | stolpec2 | stolpec3
v kodi spletne strani bi rad seštel vsoto vseh števil, ki so vpisane v posameznem stolpcu (vsota za stolpec1,..2,..3)
Neki sem že sicer poskušal samo ne dela...
(rad bi pa tud izpis vsote za vsak stolpce posebej)
Zadnje čase se mal ukvarjam z PHP in MYSQL..pa sm naletu na eno težavco ;-) zato bi prosu za pomoč..
v bazi mam tabelo 4 stolpcev (int)
primer:
stolpec1 | stolpec2 | stolpec3
v kodi spletne strani bi rad seštel vsoto vseh števil, ki so vpisane v posameznem stolpcu (vsota za stolpec1,..2,..3)
Neki sem že sicer poskušal samo ne dela...
$result1=mysql_query("SELECT SUM(stolpec1) FROM $tabela ");
$result2=mysql_query("SELECT SUM(stolpec2) FROM $tabela ");
$result3=mysql_query("SELECT SUM(stolpec3) FROM $tabela ");
echo(mysql_result($result)); //tudi izpis ni pravilno definirand(rad bi pa tud izpis vsote za vsak stolpce posebej)
Objavljeno 28 junij 2006 - 17:39
<?php
$result = mysql_query("SELECT SUM(stolpec1) AS vsota1, SUM(stolpec2) AS vsota2, SUM(stoplec3) AS vsota3 FROM $tabela");
$row = mysql_fetch_assoc($result);
echo "Stolpec1" . $row['vsota1'] . "<br>";
echo "Stolpec2" . $row['vsota2'] . "<br>";
echo "Stolpec3" . $row['vsota3'] . "<br>";
mysql_free_result($result);
?>
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov