$datum = ("d.m.Y", time() ± 3600*$zamik);
Vse o PHPju
Objavljeno 30 avgust 2006 - 11:31
Ali mi lahko na primer Publikum in Sverde1 ter še kakšen majstore povesta ali sta se učila samo iz tega ko sta pisala razne skripte ter s tem iskala po netu kako se jih napiše, ali sta šla tudi kdaj kar tako na si.php,.. ter brala o funkcijah ki jih ima php. Ker se mi zdi da te funkcije v enem letu čisto pozabiš če jih ne uporabljaš,..
Vglavnem, zanima me mnenje,..
Hvala
Objavljeno 30 avgust 2006 - 12:23
Seznam funkcij tako ali tako najdeš v online manualu, ki ga jaz največ uporabljam, za parametre je pa pametno imeti kakšen boljši urejevalnik, ki je namenjen prav PHPju (Dreamweaver tu odpade), recimo PHPEdit je dobra izbira, ker ti ponuja sproti parametre, medtem ko uporabiš neko funkcijo, npr.:

Drugače je včasih koristno preleteti seznam poglavij v manualu že za to, da vidiš, če je kakšen novi extension. Če te kateri zanima, pač odpreš prvo stran in imaš takoj podan primer. Potem pa se pa sam malce domisliš, kaj bi mu lahko še dodal in tako se lahko povsem enostavno naučiš uporabljati določen nabor funkcij.
Objavljeno 30 avgust 2006 - 17:25
mlavta1, glede tega, da pozabiš funkcije je res - ponavadi pozabiš samo parametre, ime pa malce kasneje...
Seznam funkcij tako ali tako najdeš v online manualu, ki ga jaz največ uporabljam, za parametre je pa pametno imeti kakšen boljši urejevalnik, ki je namenjen prav PHPju (Dreamweaver tu odpade), recimo PHPEdit je dobra izbira, ker ti ponuja sproti parametre, medtem ko uporabiš neko funkcijo, npr.:
Drugače je včasih koristno preleteti seznam poglavij v manualu že za to, da vidiš, če je kakšen novi extension. Če te kateri zanima, pač odpreš prvo stran in imaš takoj podan primer. Potem pa se pa sam malce domisliš, kaj bi mu lahko še dodal in tako se lahko povsem enostavno naučiš uporabljati določen nabor funkcij.
Sam uporabljam Notepad++, pa me se ni razocaral...
Objavljeno 30 avgust 2006 - 21:54
if ($page == 'messages' && $map == '') {
echo "balalalal";
}
if ($page == 'messages' && $map == 'inbox') {
echo "blalalal";
}Kako bi naredil da mi ne bi bilo treba odzogoraj dat if $map =='' Se pravi da se mi bi ob naslovu http://www.stran.si?page=message
Odprl samo prvi if stavek.
Upam da razumete
Hvala in lp
Objavljeno 30 avgust 2006 - 23:22
$stran = $_GET['page']; // Pogleda če je podan ?page=
switch ($stran) {
case "messages" : // Pogleda kateri ?page= je podan. V tem primeru je podan ?page=messages
echo "ALALALA - SPOROCILA";
break;
case "novice" :
echo "BLALBALBA - NOVICE";
break;
};Ti je jasno kaj sem ti napisal?
Objavljeno 02 september 2006 - 09:00
$userid = $_COOKIE['userid'];
$result_points4 = mysql_query("SELECT SUM(points) FROM points WHERE userid = '$userid' AND active ='1'");
list($cekini4) = mysql_fetch_row($result_points4);
$result_points3 = mysql_query("SELECT SUM(points) FROM points1 WHERE userid = '$userid' AND active ='1'");
list($cekini3) = mysql_fetch_row($result_points3);
$result_points2 = mysql_query("SELECT SUM(points) FROM scale_statistic WHERE userid = '$userid'");
list($cekini2) = mysql_fetch_row($result_points2);
$cekini = number_format($cekini4 + $cekini3 + $cekini2, 1);Zdaj pa ne vem kako naj naredim lestvico. Se pravi da mi zračuna točke za vsakega uporabnika posebej. Hvala za pomoč in lp
Objavljeno 02 september 2006 - 20:10
Objavljeno 03 september 2006 - 20:24
Kako bi namesto gumba uporabil "navaden" link za izvajanje php kode. Primer pri anketi namesto gumba potrdi bi bil link potrdi.
<form action="<?php $_SERVER['PHP_SELF']?>" method="post">
<input name="submit" type="submit" value="Glasuj" class="polje">
tist input bi rad zamenjal z linkom
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov