Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 29 oktober 2006 - 07:46
VirusBuster, vsi strežniški programi delujejo kot servisi, kar pomeni, da delujejo v ozadju in ne motijo uporabnika...
Njihova naloga je večinoma sprejemanje neke zahteve preko TCP/IP protokola, obdelovanje te zahteve in pošiljanje rezultata te zahteve na oddaljeni računalnik (klient).
Nastavljamo jih pa večinoma pred zagonom z določeno konfiguracijsko datoteko (pri Apacheju je to httpd.conf, pri MySQL ponavadi my.ini, ...).
mlavta1, WHERE id != '0'
Njihova naloga je večinoma sprejemanje neke zahteve preko TCP/IP protokola, obdelovanje te zahteve in pošiljanje rezultata te zahteve na oddaljeni računalnik (klient).
Nastavljamo jih pa večinoma pred zagonom z določeno konfiguracijsko datoteko (pri Apacheju je to httpd.conf, pri MySQL ponavadi my.ini, ...).
mlavta1, WHERE id != '0'
Objavljeno 03 november 2006 - 12:32
Seveda je možno.
Nekaj v tem smislu bo
V kolikor rabiš več polj jih pač dodaš, ravno tako dodajaš v URL naslov več parametrov itd...
EDIT: No kot vidim me je prehitel miha med mojim pisanjem ampak nič hudega... sem pač napisal primer iz glave
<form method="GET" action="http://www.domena.si?url_naslov=<?php echo $ImePolja ?>"> <input type="text" name="ImePolja"> <input type="submit"> </form>
Nekaj v tem smislu bo
V kolikor rabiš več polj jih pač dodaš, ravno tako dodajaš v URL naslov več parametrov itd...
EDIT: No kot vidim me je prehitel miha med mojim pisanjem ampak nič hudega... sem pač napisal primer iz glave
Objavljeno 03 november 2006 - 18:46
ja sej to je to... ampak potem bereš z $_GET in ne z $_POST...
Ko boš kliknil pošlji bo tako, kot da bi napisal v naslovno vrstico:
file.php?ImePolja=[nek podatek, ki si ga vpisal v polje]
Ko boš kliknil pošlji bo tako, kot da bi napisal v naslovno vrstico:
file.php?ImePolja=[nek podatek, ki si ga vpisal v polje]
<?php
if(isset($_GET['ImePolja']))
{
echo 'V polje si vpisal: <b>' . $_GET['ImePolja'] . '</b>';
}
else
{?>
<form name="test" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="get">
<input type="text" name="ImePolja" /><br />
<input type="submit" name="poslji" value="Pošlji" />
</form>
<?php}
?>Sprobaj tole!
Objavljeno 04 november 2006 - 09:31
kakšen podatek in kam na strežnik
NA strežnik sem prej moral poslat datoteko!
Zadeva zdej deluje! Hvala vsem!
A se komu sanja zakaj mi tole nebi delalo?
$i = 0;
for($i=0; $i < $number_of_data; $i++)
{
$sql1 = "SELECT * FROM tekme WHERE organizator_id = '3' AND 'priimek'='".$ime_priimek[$i][0]."' AND ime='".$ime_priimek[$i][1]."'";
$rezultat = mysql_query($sql1) or die();
$p= mysql_fetch_row($rezultat);
if ($sql1 == TRUE)
{
$User_id= $p['User_id'];
$ime= $p['ime'];
$priimek= $p['priimek'];
$number= $p['number'];
$task= $_GET['task'];
$tocke = $tocke_1000[$i];
$sql = "INSERT (User_id, ime, priimek, number, tocke, task, organizator_id) INTO rezultati
VALUES('$User_id', '$ime' , '$priimek', '$number', '$tocke', '$task', '$organizator_id')";
$rezultat1 = mysql_query($sql) or die();
}else{
echo "NI OK";}
};
Objavljeno 04 november 2006 - 11:27
Sem popravu kodo svede1! Dela pa bolj tko! Problem je v tem ker mi ne inserta podatkov katere prej z selectom preberem iz tabele tekme (User_id, ime, priimek, number )!
Pojma nimam kaj bi lahko še blo narobe!
Pojma nimam kaj bi lahko še blo narobe!
$i = 0;
for($i=0; $i < $number_of_data; $i++)
{
$sql1 = "SELECT User_id, ime, priimek, number FROM tekme WHERE organizator_id = '3' AND 'priimek'='".$ime_priimek[$i][0]."' AND ime='".$ime_priimek[$i][1]."'";
$rezultat = mysql_query($sql1) or die(mysql_error());
$p= mysql_fetch_array($rezultat);
if ($rezultat == TRUE)
{
$User_id= $p['User_id'];
$ime= $p['ime'];
$priimek= $p['priimek'];
$number= $p['number'];
$task= $_GET['task'];
$tocke = $tocke_1000[$i];
$sql = "INSERT INTO rezultati (User_id, ime, priimek, number, tocke, task, organizator_id)
VALUES('$User_id', '$ime' , '$priimek', '$number', '$tocke', '$task', '$organizator_id')";
$rezultat1 = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
}else{
echo "NI OK";}
};
Objavljeno 05 november 2006 - 15:58
Imam malo tezavico
imam skripto za novice ki sem jo integriral v stran sedaj je pa zadeva taksna imam input gumb pri katerem izberes katero anketo hočeš urediti
pač izberem anketo ki teče na strani kliknem uredi mi vrže naslednji error
tukaj pise da tega podatka ni ce pa napisem v FF naslow in dodam zraven id in vse mi pa odpre tisto kar mi mora...
tole je pa koda ki je pri input formu
sem kaj pozabil napisati ? ali kaj je to narobe :S
imam skripto za novice ki sem jo integriral v stran sedaj je pa zadeva taksna imam input gumb pri katerem izberes katero anketo hočeš urediti
pač izberem anketo ki teče na strani kliknem uredi mi vrže naslednji error
Warning: include(Location: xxx?xxx=anketa&id=98) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in D:webxxxxx on line 232 Warning: include() [function.include]: Failed opening 'Location: xxx?xxx=anketa&id=98' for inclusion (include_path='.;C:php5pear') in D:webxxxxx on line 232
tukaj pise da tega podatka ni ce pa napisem v FF naslow in dodam zraven id in vse mi pa odpre tisto kar mi mora...
tole je pa koda ki je pri input formu
<?
if(isset($_POST["izberi"]) != "") {
$izbranka = $_POST["izbrana"];
include("Location: xxx?xxx=anketa&id=$izbranka");
}
}
?>sem kaj pozabil napisati ? ali kaj je to narobe :S
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov