Vse o PHPju
Ustvaril
publikum
, jul 24 2005 17:05
Odgovorov v temi: 1931
Objavljeno 19 november 2006 - 16:30
Ok, potem dobim uptime 40 dni pa 10 sec, pa naj to kat odštejem od date() ?
V bistvu pa bi rabil datum kjer bi imel tudi sekunde ker imam java script ki se na sekundo osvežuje, pa bi rad da prikaže server uptime, s tem da morem jaz v script dat kdaj je server startal.
V bistvu pa bi rabil datum kjer bi imel tudi sekunde ker imam java script ki se na sekundo osvežuje, pa bi rad da prikaže server uptime, s tem da morem jaz v script dat kdaj je server startal.
Objavljeno 19 november 2006 - 16:42
Tako,
koda ki izpiše uptime:
format: 44 days, 6:13
jaz pa morem dat potem datum v takem formatu:
Januar 1, 2006 00:00:00
koda ki izpiše uptime:
$data = shell_exec('uptime');
$uptime = explode(' up ', $data);
$uptime = explode(',', $uptime[1]);
$uptime = $uptime[0].', '.$uptime[1];format: 44 days, 6:13
jaz pa morem dat potem datum v takem formatu:
count('2', "Januar 1, 2006 00:00:00", 2, 'H');Januar 1, 2006 00:00:00
Objavljeno 19 november 2006 - 16:49
mlavta1, so navadni gumbi ( <input type="button" ...> ), ki imajo ob dogodku onclick določeno neko JavaScript kodo, ki preoblikuje besedilo v textarea....
Ja, ok, tkole
<input type="submit" name="Submit" value="Submit" onClick="tag(':(')" style='cursor:hand; cursor:pointer' class="textarea"/>Sam, kako dat not u formu da se ob pritisku na gumb ta ne izvede,...
Hvala
Objavljeno 19 november 2006 - 17:36
mlavta1, ne, ta atribut se uporablja kot nekakšna bližnjica do gumba...
http://www.w3schools...dattributes.asp
http://www.w3schools...dattributes.asp
Objavljeno 20 november 2006 - 20:16
Ojla!
Rad bi imel zraven uploadane slike še opis slike če je to seveda mozno.
in sicer...
Za uploadat imam tole skripto:
in
rad pa bi zraven dodal se možnost opisa slike, ter potem prikaz na eni podstrani npr. files.php
rad pa bi imel nekaj v tem stilu kot sem narisal

Če mi lahko kdo pomaga bi bil zelo veseu!
Lp,
cweto
Rad bi imel zraven uploadane slike še opis slike če je to seveda mozno.
in sicer...
Za uploadat imam tole skripto:
<form action="code.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="99999999" /> <input name="userfile" type="file" class="zamik_30left_sivi_okver" /> <input name="submit" type="submit" class="okvir_sivi_1px_gumb_nalozi_slike" value="Naloži sliko" /> </form>
in
<?php
if(!(copy($_FILES['userfile']['tmp_name'], "galerija/" . $_FILES['userfile']['name']))) die("NE MOREM NALOŽITI SLIKE");
header("Location: ../?stran=dodaj_sliko_uspesno");
print "<meta http-equiv="refresh" content="1; ../?stran=admin_login">";
?>rad pa bi zraven dodal se možnost opisa slike, ter potem prikaz na eni podstrani npr. files.php
rad pa bi imel nekaj v tem stilu kot sem narisal

Če mi lahko kdo pomaga bi bil zelo veseu!
Lp,
cweto
Objavljeno 20 november 2006 - 23:28
publikum, formo sem popravil...
samo v code.php nevem kako izpisati text pri sliki?
sama slika se mi naloži v mapo galerija/ samo kako bi pa dodal opis slike zraven to pa mi še ni ratalo pogruntati... :joj:
<form action="code.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="99999999" /> <br> <input type="text" name="textfield"> <br> <textarea name="textarea" rows="5"></textarea> <br> <input name="userfile" type="file"/> <br> <input name="submit" type="submit" value="Nalozi sliko" /> </form>
samo v code.php nevem kako izpisati text pri sliki?
<?php
if(!(copy($_FILES['userfile']['tmp_name'], "galerija/" . $_FILES['userfile']['name']))) die("NE MOREM NALOŽITI SLIKE");
print ($_POST['text']['textarea']);
?>sama slika se mi naloži v mapo galerija/ samo kako bi pa dodal opis slike zraven to pa mi še ni ratalo pogruntati... :joj:
Objavljeno 21 november 2006 - 14:59
publikum, hmnja... tole z bazo mi nič ne diši, ker mi je baza čisto "tuja"
Drugače pa ali ni nobene možnosti, da bi neko besedilo + sliko zapisal v .html dokument oz. php dokument, ker sem našel eno skripto za dodajanje komentarjev in se shranjuje v .html dokument.
Probal sem jo predelati pa mi žal ni uspelo... :roll:
Drugače pa ali ni nobene možnosti, da bi neko besedilo + sliko zapisal v .html dokument oz. php dokument, ker sem našel eno skripto za dodajanje komentarjev in se shranjuje v .html dokument.
Probal sem jo predelati pa mi žal ni uspelo... :roll:
Objavljeno 21 november 2006 - 18:13
Zdravo,
Napisal sem lastno "php" knjigo gostov...vse ok. Lepo dela čeprav sem mel malček problemov kako vsebino brati odzadaj proti naprej...se pravi, da se zaden vnos pokaže prvi...
Zdej me pa zanima kako bi prebrano vsebino iz txt datoteke omejil na recimo 10 vnosov na eni strani spodaj pa bil recimo "gumb" naslednja stran ?
Gre se za vpis: Ime, Sporočilo in današnji datum...to sem razbil z explode() ter dobil ven tri polja kater vstavim v tabelo. Vsak nov vpis se pokaže v novi tabeli nad prejšno. Upam, da se razumemo
PS: Kot na tem forumu ko je število postov omejeno na eno stran....
Lep pozdrav.
Napisal sem lastno "php" knjigo gostov...vse ok. Lepo dela čeprav sem mel malček problemov kako vsebino brati odzadaj proti naprej...se pravi, da se zaden vnos pokaže prvi...
Zdej me pa zanima kako bi prebrano vsebino iz txt datoteke omejil na recimo 10 vnosov na eni strani spodaj pa bil recimo "gumb" naslednja stran ?
Gre se za vpis: Ime, Sporočilo in današnji datum...to sem razbil z explode() ter dobil ven tri polja kater vstavim v tabelo. Vsak nov vpis se pokaže v novi tabeli nad prejšno. Upam, da se razumemo
PS: Kot na tem forumu ko je število postov omejeno na eno stran....
Lep pozdrav.
Objavljeno 23 november 2006 - 17:16
Tako,
koda ki izpiše uptime:$data = shell_exec('uptime'); $uptime = explode(' up ', $data); $uptime = explode(',', $uptime[1]); $uptime = $uptime[0].', '.$uptime[1];
format: 44 days, 6:13
jaz pa morem dat potem datum v takem formatu:count('2', "Januar 1, 2006 00:00:00", 2, 'H');
Januar 1, 2006 00:00:00
Ve kdo rešitev ? :please: Če je problem v formatu Uptima je lahko druga skripta, samo da bi dobil datum pa uro, kdaj je sistem startal, do minute natančno (pac sec. gor, dol ...). :please: :please:
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov