Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Zadnje dni sem si ogledal naslednje filme - 2. del

Odgovorov v temi: 382

#241 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 26 februar 2009 - 18:32

007 - Goldeneye (7,5/10)
Rocknrolla (9/10)
Snach (8/10)
Pride and Glory (8,5/10)
Body of lies (8,5/10)
Wall-e (?/10)

#242 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav
  • Spol:Ženska

Objavljeno 26 februar 2009 - 21:25

Pravkar pogledani
The Curious Case of Benjamin Button (1o/10), čeprav je res film zelo dolg, je sestavljen iz zelo zanimive zgodbe, ki te tako pritegne, da pač najdeš udoben položaj in gledaš, gledaš,....

#243 Borkoad

Borkoad

nOObie

• Members
  • 5 objav

Objavljeno 27 februar 2009 - 20:31

Twilight(somrak)

Režiserka Catherine Hardwicke je s Somrakom na veliko platno prenesla svetovni literarni fenomen: zgodbo o strastni ljubezni med najstnico in skrivnostnim vampirjem, ki se mu ni mogoče upreti. Kristen Stewart (V divjini) in Robert Pattinson (Harry Potter in Feniksov red) sta postmoderna Romeo in Julija v napeti pustolovščini z nadnaravnim ugrizom.

Somrak, ki temelji na knjižni uspešnici Stephenie Meyer, se osredotoča na mlada ljubimca, ki ju premetava usoda. Bella in Edward uničita občutljivo ravnotežje med lovcem in plenom, kar ima nevarne posledice. Igrajo tudi Taylor Lautner (TV nadaljevanka My Own Worst Enemy), Billy Burke (TV nadaljevanka 24), Peter Facinelli (TV nadaljevanka Damages, Kralj škorpijonov), Elizabeth Reaser (TV nadaljevanka The Ex List), Nikki Reed (Trinajstletnici), Ashley Green (TV nadaljevanka Desire), Jackson Rathbone (TV nadaljevanka Beautiful People), Kellan Lutz (Maturantski ples), Cam Gigandet (Never Back Down), Edi Gathegi (Zbogom, punčka) in Rachelle Lefevre (TV nadaljevanka Swingtown).

Somrak je režirala Catherine Hardwicke (Trinajstletnici, Gospodarji Dogtowna) po scenariju Melisse Rosenberg (Odpleši svoje sanje, TV nadaljevanka Dexter). Film so producirali Wyck Godfrey (Jaz, robot, Zgodba o Kristusovem rojstvu), Greg Mooradian (Bobni zmage, The Stepfather) in Mark Morgan (Agent Cody Banks, Načrtovalka porok). Karen Rosenfelt (Hudičevka v Pradi, Alvin in veverički) pa je izvršna producentka.

Direktor fotografije je Elliot Davis (Trinajstletnici, Gospodarji Dogtowna, Daleč od oči), montažerka Nancy Richardson (Odpleši svoje sanje, Trinajstletnici, Gospodarji Dogtowna), kostumografginja pa Wendy Chuck (Stranpota). Glasbo je napisal Carter Burwell (Preberi in zažgi, Ni prostora za starce). Summit Entertainment predstavlja produkcijio Temple Hill v sodelovanju z Maverick Films/Imprint Entertainment. Snemali so na lokaciji v Oregonu.

Štiri knjige Stephenie Meyer, kulturni fenomen s predano globalno bazo oboževalcev, ki je nestrpno pričakovala njihovo prvo filmsko adaptacijo, so bile skupaj kar 91 tednov na prvem mestu New York Timesove lestvice najbolje prodajanih knjig. Prodali so jih že več kot 17 millijonov, prevedene so v 37 jezikov, na spletu pa obstaja več kot 350 oboževalskih strani. Somrak je priporočen kot izbira urednika New York Timesa in knjiga leta po izboru združenja Publishers Weekly. Amazon jo je razglasil za “najboljšo knjigo desetletja … doslej”, je na seznamu Teen People’s Hot List Pick, seznamu desetih najboljših knjig za mlade in desetih najboljših za tiste, ki ne berejo radi Ameriškega knjižničarskega združenja.

Ko začne mama Belle Swan (Kristen Stewart) potovati s svojim novim možem, 17-letnica zapusti svoj dom v Phoenixu in se vrne živet k očetu v mestece Forks v Washingtonu. Po neskončnem soncu Arizone je megličasto sivo podnebje Forksa za Bello kar eksotično – tako kot njeni novi sošolci, družina Cullen. Nemogoče lepi in skrajno skrivnostni niso podobni nikomur izmed ljudi, ki jih je spoznala pred tem – na več načinov, kot se zaveda.

Cullensovi so družina nesmrtnih pivcev krvi. Že desetletja – nekateri izmed njih celo stoletja – se disciplinirajo k uživanju izključno živalske krvi in tako živijo vampirsko verzijo 'vegetarijanskega' življenjskega sloga. Skrivajo se pod oblačnim nebom države Washington, živijo karseda normalno življenje in se držijo zase, da bi ohranili svojo skrivnost.

Bella se posebej ogreje za Edwarda Cullena (Robert Pattinson), toda novi sošolec je sprva ne spusti preblizu. V resnici ga Bella neustavljivo privlači, zato se boji, da mu bo njegova vampirska narava ušla izpod nadzora. Bella je njegova duša dvojčica, ki jo išče že devetdeset let, vendar njen vonj grozi, da ga bo pognal v neobvladljivo norost pitja krvi.

Ko se Belli ne more več upirati, ji Edward razkrije svojo skrivnost v upanju, da jo bo to odbilo, ampak najstnica le še bolj zgubi glavo. Par je kmalu nerazdružljiv, Edwardov notranji boj pa se še zaostri, ko Bello začne obsedati želja, da bi postala ena izmed njih.

Ko Bella bolje spozna Edwardov svet, se na vrat na nos požene v razburljivo in strašljivo ljubezensko razmerje, s tem pa pritegne pozornost skupine nomadskih vampirjev, ki nimajo zadržkov glede človeške krvi kot Cullenovi in si jo izberejo za svojo naslednjo žrtev.

Ocena: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

#244 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav
  • Kraj:Inn i evighetens morke
  • Interesi:Brezveze

Objavljeno 27 februar 2009 - 22:59

ROGUE (Čeljusti)
Film o krokodilu v reki.
Naj vas posnetki na Koloseju ne zavedejo. Na začetku je film sicer zanimiv, ker pričakuješ akcijo, a je v celoti DOLGOČASEN IN NE DODALAN. Eden najslabših filmov, kar sem jih gledal. :joj:
Slabi efekti, dolgočasen in pričakovan konec, vmes nekaj trenutkov napet.

Moja ocena: 3/10

VACANCY (Proste sobe)
Grozljivka o skrivnostnem motelu, kjer par na VHS kasetah vidi kruta posilstva in umora, še bolj grozljivo pa postane, ko se zavedata, da je bil prizor posnet prav v sobi, kjer sta nameravala prenočiti. Takrat si znata pojasniti trkanje na vratih.
- Napet film
- Drugačen od klasičnih grozljivk. Čeprav bi konec lahko bil boljši, je film zanimiv, na momente napet in grozen

Moja ocana: 8/10

VACANCY 2 (Proste sobe 2)
Slab poiskus nadaljevanja grozljivke Proste sobe.
Totalno razočaranje, totalno dolgočasen, nezanimiv.

#245 Free ipod

Free ipod

Govorec

• Members
  • 2.481 objav
  • Kraj:Cerkno

Objavljeno 07 marec 2009 - 00:04

Serija Skins 3. sezona
Ocena: 10/10

Serija je preprosto najboljša kar sem jih kdaj gledal. Sedaj sem si pogledal 7. del in imam prav solzico v očeh, pa to se mi je zadnjič zgodilu pri filmu Hotel Rwanda kake pol leta nazaj, prej pa ob Titanicu ko sem bil še majhen. In ja, solzica sreče ob le enem delu. Prav tako prejšen je bil tudi odličen. In vsi, resnično dobro. Je možnost da je bolj moje vrste stvar, ampak bi pomojem morala biti vsakomur všeč. Če le ni mlajši od 10 in starejši od,... recimo 25. Je le mladinska stvar. Ampak prerfektna.

Sicer sta bili prvi dve tudi zelo dobri ampak nista stopali iz mojega povprečja (gledam Lost, Prison Break, Heroes, Housviwes, Housa, Simpson in Skins), ta pa je po mojem mnenju ravno dvakrat boljša od ostalih.

Ogled: Obvezno (starost: 10-25)

#246 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav

Objavljeno 07 marec 2009 - 16:46

Deček v črtasti pižami (8/10)

ROUGE (5/10)

#247 beškovnik

beškovnik

Igračar

• Members
  • 130 objav

Objavljeno 09 marec 2009 - 17:10

http://sl.netlog.com...gid=265647#blog :) :ok:

#248 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 15 marec 2009 - 17:16

THE DARK KNIGHT
Nov del moža v črnih tangicah. Srednja žalost. Za moj okus premalo akcije in niti trenutek ni napet.

Moja ocena: 4/10

SAW 5
Sicer je to edina žaga, ki sem jo gledal, ampak je pravtako srednja žalost. En del zanimiva, drug del dolgočasna. Sicer je v njej nekaj zanimivih prizorov in scen, ampak bi lahko bila boljša.

Moja ocena: 5/10

THE HILLS HAVE EYES 2
Drugi del grozljivke Hills have eyes. Pričakoval sem veliko več, dobil pa dolgočasno uspavanko za dojenčke. Enka je bila boljša. Nenapet, nezanimiv, slabo izdelan, "cheap" izdelek. Ne priporočam

Moja ocena: 0/10

#249 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav

Objavljeno 15 marec 2009 - 18:37

Valkyrie (9/10)-Tom Criuse se je izredno dobro vživel v svojo vlogo

City of Ember (8/10)

#250 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 15 marec 2009 - 20:54

James Bond - Quantum of Solance (8/10)
Twilight (1/10) - zelo zanič film
Dracula 2000 (5/10) - ni ravno nevemkaj

#251 AntiTrax

AntiTrax

Gospod s kravato

• Members
  • 1.202 objav

Objavljeno 15 marec 2009 - 22:05

City of Ember - 8/10
Yes Man - 8/10
Body of Lies - 6/10
My Best Friend Girlfriend - 5/10
The Hills Have Eyes 2 - 2/10
The good, The Bad, The Weird - 9/10

#252 777trobentica

777trobentica

Poročevalec

• Members
  • 660 objav

Objavljeno 17 marec 2009 - 20:43

Twilight (6/10)-pa ni prav čisto zanič film, je še kar dogajanje, kar lahko pričakuješ če gre za "vampirje". Je pa zelo seksipilen igralec, ki te s svojim pogledom, dobesedno....

Slumdog Millionaire (9/10)-lepa ljubezenska zgodba, prepletena s stanjem bogastva in revščine. Vreden ogleda.

#253 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav

Objavljeno 17 marec 2009 - 22:51

Quantum of solace - 8/10
Ocean's Eleven - 10/10
Ocean's Twelve - 8/10
Taken - 7/10

#254 cannibal

cannibal

RN forum freak

• Members
  • 9.840 objav

Objavljeno 18 marec 2009 - 00:11

GHOST RIDER
Glede na to, da v njem igra Nicolas Cage, ki sicer igra največkrat v samih dobrih filmih, je film prej dolgočasen kot dober. Čeprav je zgodba kot zgodba zanimiva, kot tudi vsi shinny efekti pa to, film nima nič zanimivega za prikazat. Prerazvlečen konec, dolgočasna sredina, dolgočasen začetek. Eden slabših filmov, kjer Cage igra. Škoda, glede na zgodbo, bi bil lahko dober. Samo s snemanjem so presnetali...

SILENT HILL
Film posnet po računalniški igri, ki spominja na resident evil. Zanimivo je, da so zajeten del filma snemali v tretje osebni kameri in imaš občutek, kot da te nekdo opazuje. Čeprav sem špil (trojko) preigral, sem se igre bolj bal kot samega filma. Na momente je zanimiv in malce napet, ravno toliko, da ne moreš drug program naštimat, to pa je vse.

#255 Medicius

Medicius

Velemojster

• Members
  • 7.162 objav
  • Kraj:Murska Sobota
  • Interesi:Računalništvo in tek na pretek. :)

Objavljeno 22 marec 2009 - 08:56

Slumdog Millionaire 8/10
Valkyrie 7/10
The Curious Case of Benjamin Button 10/10
Transporter 3 2/10
Milk 7/10
Seven Pounds 10/10
The Boy in the Striped Pyjamas 10/10
Role Models 6/10

#256 shaanxi

shaanxi

Sufler

• Members
  • 171 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 00:29

Twilight 8/10
Jackass The Movie 9/10
The Big Lebowski 8/10
Sleepover 0/10 (raje ne gledat)

#257 gggggg123

gggggg123

Pomagač

• Members
  • 442 objav
  • Interesi:PC in vse kar je povezano z njim

Objavljeno 23 marec 2009 - 04:36

Deadwater 6-7/10
Jeepers Creepers 2 5/10 (pošast ki papa ljudeke in je ni mogoče ubiti - zanimivo)

Exit Speed 5/10
Motoristi na poti napadejo avtobus za zabavo hočejo pobit vse kar je živo na njem.
Ker so totalno nesposobni jim uidejo in se zabarakadirajo na odpadu, kmalu postanejo pravi komandosi(potniki iz avtobusa) in pobijejo uboge motoriste. Neumnost pač.

Twilight 6/10

#258 Hydr@

Hydr@

Spammer

• Members
  • 3.112 objav
  • Kraj:Kras

Objavljeno 23 marec 2009 - 11:19

FarCry (1/10)

Gospod Uwe Boll je spet zrežiral eno polomijo. Film naj bi bil zasnovan po igri, a edini element iz igre je par likov, mutanti in dogajanje na otoku (pa še to je zelo slabo- nastopajo novi liki ki jih v igri sploh ni bilo, nekaj likov iz igre manjka, mutanti niso mutanti, so samo ojačani ljudje ki so močnejši in uzdržljivejši, otok pa je v bistvu nekje sredi aljaske (borovi gozdovi). Neumni dialogi in akcija dodajo svoje. Ogleda ne priporočam, ker vas bo samo v obup spravljal. In konec je eden najneumnejših, ever!

#259 feedback03

feedback03

Geek über alles

• Members
  • 1.159 objav

Objavljeno 23 marec 2009 - 20:44

Twilight (6/10)-pa ni prav čisto zanič film, je še kar dogajanje, kar lahko pričakuješ če gre za "vampirje". Je pa zelo seksipilen igralec, ki te s svojim pogledom, dobesedno....

ki te s svojim pogledom, dobesedno... sili na bruhanje :ok:

Dead Mary (1/10) - Nevem če se temu lahko pravi grozljivka... Nič strašnega... Pa v tistem prizoru ko naj bi Baker Dashu odtrgal lice se vidi da ima Dash na licu samo rdečo barvo...

#260 maxthegamer

maxthegamer

Vajenec

• Members
  • 331 objav
  • Kraj:pred računalnikom
  • Interesi:računalništvo

Objavljeno 26 marec 2009 - 19:07

Sin City 10/10, zelo napet in nekako unikaten film, saj gre za zanimivo uprizoritev in sicer črno belo, ampak v modernem načinu.
Eagle Eye 9/10, zanimiv, napet, na koncu pa še posebej.

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov