Zadnje dni sem si ogledal naslednje filme - 2. del
Objavljeno 01 februar 2010 - 08:00
10/10
IMDB 7.0/10
Na vesoljski ladji se iz hibernacije zbudita dva člana posadke. Praktično nobena oprema ne deluje in kar je še huje, oba trpita za delno amnezijo. Ne spomnita se njune naloge, ne vesta koliko časa sta ‘prespala’ in niti kje sta in kdo sta. Ko sestavljata skupaj koščke uganke, odkrijeta, da na ladji nista sama. Na plovilu so tudi ljudje na plemenski stopnji s primitivnimi orožji, ki pa zato niso nič manj smrtonosni. Med razkrivanjem skrivnosti bosta naša vesoljska popotnika ugotovila, da preživetje človeštva sloni na njunih odločitvah. Ponovno morata prevzeti kontrolo nad ladjo, preden zavlada Pandorum.
The International 2009 Akcija/Kriminalka
8/10
IMDB 6.6/10
Agent Interpola poskuša izpostaviti odmevno finančno institucijo IBBC, ki se ukvarjaj z orožjem.
Objavljeno 18 februar 2010 - 22:22
Dober, odbit film do konca. Po dolgem času huda komedija. Samo konec je malenkost zgrešen, sicer je film v splošnem hud. Komedij sicer ne gledam dosti, ker mi ameriški humor nekako ne potegne, ampak tale je totalno odbit in sem se na momente dober narežu
Moja ocena: 7/10
BORAT (2006)
Totalno debilno. Dolgočasen, nezanimiv, preveč umeten. Film, kjer so verjetno hoteli pokazat "glej tega debila, kak je neumen", ampak totalno amatersko, preveč izrabljene fore, nezanimiv. Po eni uri ugasnil, še prej pa prevrtel na konec.
Moja ocena: 0/10
THE STRANGERS (2008)
Huda grozljivka, ena redkih, ki je napeta in se na momente ustrašiš. Dober začetek, napeta sredina, povprečen konec. Film je sicer kvazi posnet po resničnih dogodkih, vendar ni res.
Moja ocena: 8/10
Objavljeno 18 februar 2010 - 22:58
BRUNO (2009)
Dober, odbit film do konca. Po dolgem času huda komedija. Samo konec je malenkost zgrešen, sicer je film v splošnem hud. Komedij sicer ne gledam dosti, ker mi ameriški humor nekako ne potegne, ampak tale je totalno odbit in sem se na momente dober narežu
Moja ocena: 7/10
BORAT (2006)
Totalno debilno. Dolgočasen, nezanimiv, preveč umeten. Film, kjer so verjetno hoteli pokazat "glej tega debila, kak je neumen", ampak totalno amatersko, preveč izrabljene fore, nezanimiv. Po eni uri ugasnil, še prej pa prevrtel na konec.
THE STRANGERS (2008)
Huda grozljivka, ena redkih, ki je napeta in se na momente ustrašiš. Dober začetek, napeta sredina, povprečen konec. Film je sicer kvazi posnet po resničnih dogodkih, vendar ni res.
Moja ocena: 8/10
Se strinjam s tabo. Borat je res neverjetno zgresen film, po 20 minutah sem od dolgočasja zaspal :S
The strangers me je pa razočaral z zgodbo. Fora je, da si sam od tistih butanj malcek na trnih, drgac pa nic presenetljivega...
Objavljeno 28 februar 2010 - 21:10
Prvi je risani film, drugi pa akcijski. Tako eden kot drugi vredna ogleda. Čeprav sem od Armored pričakoval malce več, ampak sem zdržal in pogledal film do konca. Planet 51 pa nimam izgubljat besed. Ga pogledam še enkrat v bližnji prihodnosti.
Objavljeno 28 februar 2010 - 22:37
a) Strelec /The shooter (2007)
Moja ocena: 10/10
IBDm ocena: 7.2/10
Zgodba:
Nekdanji ostrostrelec Bob, ki mu med misijo ubijejo prijatelja, se odpravi živet na samoto. A najde ga polkovnik, in mu razloži, da nekdo načrtuje atentat na predcednika. Bob se odloči pomagati, vendar se atentat res zgodi, in okrivijo njega. Pobegne pred policijo in se skrije k vdovi pokojnega prijatelja (tistega ki je izgubil v misiji). Kljub temu da je najbol iskana oseba v državi, se odloči in se maščuje...
b) Prerokba /Knowing (2009)
Moja ocena: 9/10
IBDm ocena: 6.5/10
Zgodba:
V osnovni šoli se odločijo, da osnovnošolci narišejo kako si predstavljajo prihodnost. Nato pa bodo te slike zaprli v t.i. časovno kapsulo in jih ven vzeli šele čez 50 let. Seveda vsi narišejo rakete,.... le ena deklica napiše samo številke čez cel list, za katere trdi, da so jih prišepetovali. Ne uspe pa jih dokončati.
Čez 50 let, ko jemljejo kapsulo ven, pride ta list učencu, katerega oče je profesor astrofizike. Ta razkrije, da številke pomenijo točen datum, koliko je mrtvih in kordinate katastrofe. Oblasti ga seveda ne poslušajo....
Slabšo oceno dobi, ker na
Komedija:
a)Policaj iz trgovskega centra /Paul Blart: Mall Cop (2009)
Moja ocena: 9/10
IBDm ocena: 5.3/10
Zgodba:
Paul Blart vedno sanja da bi bil policaj, vendar mu ne uspe narediti izpitov. Zato je zaposlen kot varnostnik pri trgovskem centru. vedno je lačen....
A vse se mu postavi na glavo, ko hočejo oropati trgovski center.Zavzamejo talce, a neizkušen in neoborožen Paul reši vse.
b) Primite ga /Catch that kid (2004)
Moja ocena: 10/10
IBDm ocena:4.7/10
Zgodba:
Mislim da si komedija ne zasluži tako male ocene. Zamo je čista 10-ka.
Res odlična komedija, pri kateri ne veš, kaj se bo zgosilo čez 5 minut.
V filmu nastopajo trije glavni junaki. deček, ki je računalnški genij, deček, ki je strokovnjak za hitrost, ter dekle, ki odlično pleza. Veliko se družijo skupaj. In ko nekega dne oče tega dekleta (ki ima mimogrede v lasti gokart stezo, in ga imajo vsi radi) ohromi. Za operacijo potrebujejo 250.000$, ki pa jih ne morejo dobiti. Mama pa dela pri banki. Zasnovala je varnostne naprave. Ker dekle ne more gledati očeta, ki ne more hoditi, se skupaj z dečki odlopči da oropa banko. To jim uspe, sami pa poglejte na kakšen način. Skratka, film, katerega priporočam ogled.
Tako, najbolčjši filmi, ki sem jih gledal do sedaj.
Objavljeno 17 marec 2010 - 19:22
Gledal po priporočilu kolega. Dolgočasen film, ki sploh ni napet (zaradi slabih igralcev in scen), podpovprečna kvaliteta posebnih učinkov (prašni delci, dim in gravitacija so glavni problem pri vseh takih filmih) ki zgolj izsujejo celoten imidž in napetost filma, dolgočasen začetek, dolgočasen konec, povprečna sredina. Preveč holivud-style film, seveda civilizacija preživi in seveda preživi glavna družina v filmu, čeprav letalo pilotira amater. Zgrešen realizem z nategovanjem, nobene fizike, amatersko izdelan, škoda denarja. Ni logike, da avijon brez moči niti ne vzleti, pade dol, potem pa skoraj vertikalno gor, povsem gladko, brez česarkoli. Dve uri in pol vrgel stran za totalen holivudski bulšit, ki nima ne nobene pametne zgodbe za sabo, nobenih pametnih posebnih učinkov, ničesar. Brezveze od brezvezja :/
Objavljeno 21 julij 2010 - 07:54
0/10
IMDB 7.1/10
Poleg filma The Gamer si na moji lestvici najslabših filmov deli prvo mesto še film Predators.
Predatorji iz planeta zemlje naključno izberejo par "vrhunskih bojevnikov" (vojaki, plačanci, mafijci, itd...), seveda jih tudi ustrezno oborožijo in jih pošljejo na svoj planet, da bi se z njimi igrali mačke in miši. V glavnem zgodbe ni, in tudi klanje bolj revno, kar se samega predatorskega planeta tiče, se pravi izgled in živalsko področje je "copy-pase" iz avatarja, vendar zelo ceneno narejeno.
Tisti, ki še ni gledal filmov Alien, Predator in Alien vs Predator, mu bo ta film Predatorji, verjetno všeč. Tisti, ki ste pa gledali predhodne filme, vam pa odsvetujem ogled. Škoda časa in denarja.
Objavljeno 21 julij 2010 - 09:58
Še moja opisa:
The A-Team 2010
Filemska adaptacija po zelo dobri TV seriji iz 80. let. Novi igralci zelo dobro spominjajo na staro zasedbo, ravno tako pa tudi njihovi karakterji. Še vedno je prisotno tudi veliko streljanja, kjer pa ni nihče poškodovan. Zgodba je znana: skupino vojakov po krivem obtožijo za krajo in umor. Ti pobegnejo in skušajo si oprati ime z izsledenjem pravih krivcev. V original seriji so ti vojaki pomagali "civilom", tukaj pa rešujejo sami sebe. Seveda je vse skupi napihnjeno z Holiwud akcijo.
Glede končne ocene: Preveč neumne akcije (napad na konvoj, C-130...) zbije oceno, toda duh serije je bil dobro ujet. Dajem 8/10
The Karate Kid 2010
Novi film v franšizi. Mama se z sinkotom preseli iz USA na Kitajsko, kjer se mali zagleda v deklico z lokalne šole. To ni všeč bandi mulcev na šoli, zato pretepejo američana (znajo Kung-fu). Ta se obrne za pomoč na hišnika iz svojega bloka in ta ga začne učiti (jakna gor, jakna dol koncept). Sledi turnir, kjer zmaga in si prisluži spoštovanje bande kung-fu mulcev. Isti koncept kot prejšni filmi, ocena 8/10
Objavljeno 22 julij 2010 - 08:45
The Notebook (romantična komedija) (9/10)
Piše se leto 1940, ko se v Seabrooku v Severni Karolini mlada debitantka Allie Hamilton (Rachel McAdams) in domačin Noah Calhoun (Ryan Gosling) globoko zaljubita in preživita skupaj strastno poletje brez vsakršnih skrbi. Toda, ko se poletje izteče, mladi par ločijo vojna in pomembne obveznosti. Leta potem spoznamo priletnega moža (James Garner), ki redno hodi v dom za ostarele na obisk h gospe (Gena Rowlands), ki izgublja spomin, in ji bere iz svoje beležnice. Ob njegovem pripovedovanju o dveh mladih zaljubljencih, ki sta pred seboj imela vse življenje, njegova ljuba Allie podoživi davno ljubezen, ki pravzaprav nikoli ni ugasnila, vez med dvema navadnima človekoma, ki je ni mogoče pretrgati in ki jo moč in plemenitost resnične ljubezni spremenita v nekaj čudovitega.
Vredno ogleda....za vse tiste, ki imajo radi takšne "nežne" filme
Objavljeno 24 oktober 2010 - 00:25
Tale film se mi vala v omari že kakšno leto, vendar se ga nisem mogel spravit gledat, ker je trailer nezanimiv. Nazadnje gledal en del na akanalu in se spomnil, da bi bilo fajn film v celoti, brez trapastih reklam, pogledat v miru, na dvdju in surround tehniki.
Sem precej presenečen, v pozitivno. Trailer ni neki, ampak film te kar drži na stolu. Malenkost me moti samo cgi, ki ga je v filmu sicer malo, toda tisti efekti na ta žleht mašini so mal preveč socialni, mogoče kar nepotrebni. Sicer te film prilima na stol, mene osebno predvsem zaradi zanimivega znanstvenega larifarija in drugačnosti. Res, da je filmov o zombijih absolutno preveč in bolj ali manj so vsi totalno neumni, za tem pa da rečem, stoji nekakšna zanimiva zgodba in nekako ti zbudi možgane, da med filmom začneš razmišljat, kaj bi bilo, če bi bilo in kako bi bilo, če bi bilo in ali je mogoče na tem tudi kaj v resnici. Film sicer ni neka grozljivka, na momente te zmrazi in se ustrašiš in všeč mi je, da ni "pikabu" scen vsakih pet minut, ampak stopnjujejo in stopnjujejo. Bolj kot da bi se bal in cvikal, zbuja domišljijo in vprašanja. Je vsekakor za pogledat, dober!
Moja ocena: 7,5/10
Na imdbu se mi zdi, da je malo underrated (5,9)
Objavljeno 31 december 2010 - 02:15
Objavljeno 10 februar 2011 - 07:19
Pandorum 2009 Sci-fi/Grozljivka
10/10
IMDB 7.0/10
Na vesoljski ladji se iz hibernacije zbudita dva člana posadke. Praktično nobena oprema ne deluje in kar je še huje, oba trpita za delno amnezijo. Ne spomnita se njune naloge, ne vesta koliko časa sta ‘prespala’ in niti kje sta in kdo sta. Ko sestavljata skupaj koščke uganke, odkrijeta, da na ladji nista sama. Na plovilu so tudi ljudje na plemenski stopnji s primitivnimi orožji, ki pa zato niso nič manj smrtonosni. Med razkrivanjem skrivnosti bosta naša vesoljska popotnika ugotovila, da preživetje človeštva sloni na njunih odločitvah. Ponovno morata prevzeti kontrolo nad ladjo, preden zavlada Pandorum.
The International 2009 Akcija/Kriminalka
8/10
IMDB 6.6/10
Agent Interpola poskuša izpostaviti odmevno finančno institucijo IBBC, ki se ukvarjaj z orožjem.
Objavljeno 09 julij 2012 - 09:32
Težko je povedat, če je dober ali ne. Če imaš rad ZF ti bo za pogledat. Ne pričakovat kaj preveč od filma. Naredil ga je Luc Besson - Taxi 1,2,3,4, Taken, The fift element... in pol naredi nekaj takšnega. Na začetku so naredili nekaj zelo slabih posnetkov animacije ampak po 1/4 filma, so se poboljšali. Vožnja z motorjem je kr slaba. TO boš tudi sam ugotovil, če boš gledal. V glavnem, če imaš rad ZF si ga poglej, ker ti ne bo spet tako slab
Imdb - 6.1
Moja ocena - 6/10 (taxi 1,2,3,4 bi dal oceno 8, Taken ocena 9, The fift element 9
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov