Slike
Objavljeno 02 junij 2007 - 23:07
Bistvo sodobne DIGITALNE fotografije je v obdelavi, ...žal...
Meni tudi ni bilo zanimivo, ko nisem znal...zdaj je pa super... :listen:
da o strukturi stavkov ne govorim
Ja, samo to je zgubilo pomen fotografije in vrednost ujetega trenutka.
Če je fotografija ČB, potem naj bo že posneta v ČB formatu, s filtri, ali opcijo na foto aparatu, ne pa lišpanje v fotošopu, če se že gremo umetnost fotografiranja.[/b]
Objavljeno 03 junij 2007 - 08:57
Objavljeno 03 junij 2007 - 11:20
ma de bot tih no:) ko da sm se js to zmislu:)
Ti bi se pa lahko naučil pisati.
Drugače pa nisem težil izključno tebi, debatiral sem pač o smislu take fotografije na sploh, samo očitno tega ti nisi sposoben dojeti.
Če bi samo s filtri spremenil v črnobelo nebi bila dobra fotografija. Nekje bi bila pretemna drugje presvetla. V PS pa lahko lepo izenačiš tako da pride lepa fotografija. Če imaš na fotoaparatu to funkcijo je lažje ker lahko gledaš slike kakšne so. Jaz te funkcije nimam zato uporablam PS.
Ne obstaja samo en filter, da nebi mogel doseči željenega. Različni filtri, za različne želje in potrebe, predvsem pa za različne pogoje. Tu je potem umetnost, izbrati pravi filter in nastaviti prave nastavitve kamere, za doseganje željenih dosežkov, če že nimaš opcije na kameri, uporabe ČB, kar je spet samo en filter. To je potem umetnost fotografiranja, izbira pravih prednastavitev, ne pa samo "škljoc" in programsko urejenje vsakega dela posebej.
Objavljeno 19 junij 2007 - 18:45
O kreativnem razmišljanju, daj no, ne išči vroče vode tudi ti.
O besedi "nadarjenost" ne bom niti komentiral, povedal bom samo, da nihče ni nadarjen, samo nekateri več delajo od drugih.
Drugače tudi ti ne razumeš, kaj hočem povedati. Ne o bistvu digitalne fotografije, ne o bistvu analogne fotografije, temveč o bistvu fotografije nasploh in o umetnosti fotografije. To ni Playboy, da mora biti vse gladko, to naj bi bila umetnost v fotografiji, umetnost v prednastavitvah, uporabi določenih natavitev, ... Drugače pa me ne zanima več, kaj si mislite o tem.
Pa tudi, kar se tiče obdelav fotografij, sem tudi bral, da so nekaterim fotografom odvzeli neke nagrade njihovih fotografij, zato, ker so ugotovili da imajo malenkostne popravke fotografij (barv, kontrasta, ...), da niso več pristne.
P.S. In lahko nekateri nehate biti pametni in moderno inteligentni, ter nadaljujte s slikami.
Objavljeno 19 junij 2007 - 19:44
Lep pozdrav.
p.s. So začetnice in ločila ter slovica pravilni?
Objavljeno 19 junij 2007 - 21:23
Tole pišem, ker imam rad ustvarjanje (med drugim fotografijo) in ker verjamem, da vsak rabi vzpobudo (tud kritično) - ja, vem, osebne frustracije, je$iga! A mislita, da bi se lahko tud kej naučila en od drugega?
No tole sem hotel povedat predno povem svoje mnenje o "umetnosti fotografije"...
Mislim, da pri umetnosti fotografiranja ne gre tolk za vprašanje o tehnologiji (analogni - digitalni), ampak predvsem za sposobnost videti prave stvari v pravem času (pa mal sreče tud ne škodi
Dodaj odgovor
2 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov
-
Bing (1)