Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

Slike

Odgovorov v temi: 1087

#361 Ali x

Ali x

Pomagač

• Members
  • 478 objav

Objavljeno 15 maj 2007 - 23:03

@n4go10,hvala.Je kar težko posnet kvalitetno sliko z mojim Epsonom,ker ima premalo ročnih nastavitev in slab autofokus.

#362 mprox

mprox

Gospod s kravato

• Members
  • 1.067 objav

Objavljeno 18 maj 2007 - 17:38

Objavljena slika
danes pred hišo :hmm:

#363 JakacBatko

JakacBatko

Mojster

• Members
  • 1.726 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Kostanjevica na Krki

Objavljeno 21 maj 2007 - 08:19

Že dolgo nisem nič dal gor.
Evo par bližnjih portretov:
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

#364 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav
  • Kraj:BreZinA CITY
  • Interesi:Fotografija, Šport...

Objavljeno 21 maj 2007 - 12:54

ni ti glih čb vrlina a?:wall:

#365 JakacBatko

JakacBatko

Mojster

• Members
  • 1.726 objav

Objavljeno 21 maj 2007 - 17:21

Naaa :wall:

#366 JakacBatko

JakacBatko

Mojster

• Members
  • 1.726 objav

Objavljeno 01 junij 2007 - 16:24

Objavljena slika
Objavljena slika
Š e dve slikce.

#367 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav

Objavljeno 02 junij 2007 - 14:05

nism že dolgo nič objavil:
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

pa lep dan še naprej:)

#368 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 02 junij 2007 - 15:04

Kot opažam, to vi ne slikate v ČB, ampak obdelujete v programih, kje je bistvo tega.

#369 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav

Objavljeno 02 junij 2007 - 15:32

Bistvo sodobne DIGITALNE fotografije je v obdelavi...žal...
men tud ni blo zanimivo ko nism znal...zdej je pa supr... :listen:

#370 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 02 junij 2007 - 23:07

Bistvo sodobne DIGITALNE fotografije je v obdelavi, ...žal...
Meni tudi ni bilo zanimivo, ko nisem znal...zdaj je pa super... :listen:

da o strukturi stavkov ne govorim

Ja, samo to je zgubilo pomen fotografije in vrednost ujetega trenutka.

Če je fotografija ČB, potem naj bo že posneta v ČB formatu, s filtri, ali opcijo na foto aparatu, ne pa lišpanje v fotošopu, če se že gremo umetnost fotografiranja.[/b]

#371 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav

Objavljeno 03 junij 2007 - 02:20

ma de bot tih no:) ko da sm se js to zmislu:)

#372 JakacBatko

JakacBatko

Mojster

• Members
  • 1.726 objav

Objavljeno 03 junij 2007 - 08:57

Če bi samo s filtri spremenil v črnobelo nebi bila dobra fotografija. Nekje bi bila pretemna drugje presvetla. V PS pa lahko lepo izenačiš tako da pride lepa fotografija. Če imaš na fotoaparatu to funkcijo je lažje ker lahko gledaš slike kakšne so. Jaz te funkcije nimam zato uporablam PS.

#373 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 03 junij 2007 - 11:20

ma de bot tih no:) ko da sm se js to zmislu:)

Ti bi se pa lahko naučil pisati.

Drugače pa nisem težil izključno tebi, debatiral sem pač o smislu take fotografije na sploh, samo očitno tega ti nisi sposoben dojeti.

Če bi samo s filtri spremenil v črnobelo nebi bila dobra fotografija. Nekje bi bila pretemna drugje presvetla. V PS pa lahko lepo izenačiš tako da pride lepa fotografija. Če imaš na fotoaparatu to funkcijo je lažje ker lahko gledaš slike kakšne so. Jaz te funkcije nimam zato uporablam PS.

Ne obstaja samo en filter, da nebi mogel doseči željenega. Različni filtri, za različne želje in potrebe, predvsem pa za različne pogoje. Tu je potem umetnost, izbrati pravi filter in nastaviti prave nastavitve kamere, za doseganje željenih dosežkov, če že nimaš opcije na kameri, uporabe ČB, kar je spet samo en filter. To je potem umetnost fotografiranja, izbira pravih prednastavitev, ne pa samo "škljoc" in programsko urejenje vsakega dela posebej.

#374 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav

Objavljeno 05 junij 2007 - 20:54

zakaj bi kompliciral če lahko to vse narediš v psju:)

lp

#375 pikoli

pikoli

Poročevalec

• Members
  • 508 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 18:03

Objavljena slika

#376 NeoN

NeoN

Poročevalec

• Members
  • 708 objav
  • Kraj:Ljubljana

Objavljeno 19 junij 2007 - 17:14

Bistvo sodobne DIGITALNE fotografije je v obdelavi...žal...

točno.

ytse, tebi pa očitno manjka kreativnega razmišljanja. pač, nisi nadarjen, mogoče se boš našel kje drugje.

pikoli, lepa slikca

#377 W.I.P.

W.I.P.

Gospod s kravato

• Members
  • 1.335 objav

Objavljeno 19 junij 2007 - 18:45

[N]eoN, kaj če bi uporabil tudi velike začetnice.

O kreativnem razmišljanju, daj no, ne išči vroče vode tudi ti.
O besedi "nadarjenost" ne bom niti komentiral, povedal bom samo, da nihče ni nadarjen, samo nekateri več delajo od drugih.

Drugače tudi ti ne razumeš, kaj hočem povedati. Ne o bistvu digitalne fotografije, ne o bistvu analogne fotografije, temveč o bistvu fotografije nasploh in o umetnosti fotografije. To ni Playboy, da mora biti vse gladko, to naj bi bila umetnost v fotografiji, umetnost v prednastavitvah, uporabi določenih natavitev, ... Drugače pa me ne zanima več, kaj si mislite o tem.
Pa tudi, kar se tiče obdelav fotografij, sem tudi bral, da so nekaterim fotografom odvzeli neke nagrade njihovih fotografij, zato, ker so ugotovili da imajo malenkostne popravke fotografij (barv, kontrasta, ...), da niso več pristne.

P.S. In lahko nekateri nehate biti pametni in moderno inteligentni, ter nadaljujte s slikami.

#378 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav

Objavljeno 19 junij 2007 - 19:44

ytse, ti bi lahko poček tudi kaj drugega kot fotografiral, vidim da si zelo zelo pametna oseba. Drugače pa obstajajo nadarjene osebe npr. moj prijatelj Lenart ki iz vsake slike naredi umetnino, temu jaz pravim nadarjenost kaj je pa za tebe nadarjenost pa ne vem.
Lep pozdrav.

p.s. So začetnice in ločila ter slovica pravilni?

#379 damndyd666

damndyd666

Vajenec

• Members
  • 311 objav
  • Kraj:LJ

Objavljeno 19 junij 2007 - 21:23

ytse in BLOOD|dh, nekaj časa že sledim vajinemu ping-pongu in moram rečt, da mi gre že mal na živce. Dokler argumentirata vsak svoje stališče - super - se tud jest kej naučim iz tega. Razne drkarije v p.s.-ih pa se mi zdijo čist odveč. Š e več! Zdi se mi, da zatirajo kreativnost in preusmerjajo bistvo v neke nekonstruktivne mlakuže (ne vode, le-te so jasne, čiste in iskrene). Mal sta mi že smešna :joj:
Tole pišem, ker imam rad ustvarjanje (med drugim fotografijo) in ker verjamem, da vsak rabi vzpobudo (tud kritično) - ja, vem, osebne frustracije, je$iga! A mislita, da bi se lahko tud kej naučila en od drugega?

No tole sem hotel povedat predno povem svoje mnenje o "umetnosti fotografije"...

Mislim, da pri umetnosti fotografiranja ne gre tolk za vprašanje o tehnologiji (analogni - digitalni), ampak predvsem za sposobnost videti prave stvari v pravem času (pa mal sreče tud ne škodi :)). Nekaj znanja je seveda potrebnega, da nastaviš fotoaparat in vse rekvizite (če jih imaš), da dobiš željen rezultat. Prav tako je potrebno znanje za obdelavo fotografij (Photoshop, itd.). Stari mojstri so moral pred vsako fotografijo preklet dobro preštudirat situacijo, danes si lahko še mal pomagajo z računalnikom. Če je fotka na koncu dobra, se ji vrednost za moje pojme ne zniža prav nič. V vsakem primeru je bilo vanjo vloženo nekaj truda, znanja in srca. Ja, predvsem srce je tisto, ki meni daje vrednost fotografiji. Mogoče bi bilo dobro, da bi pri fotkah, ki jih objavljamo vsak mal napisal o ozadju. Kje, zakaj, kako, kaj občuti pri fotki, ima kako sporočilo,.. Npr. ytsejeva fotka s tistim otrokom v stajci je tehnično polna napak in mi ni všeč, ampak, če bi vedel, da je mala v tistem trenutku rekla "Ata povozila te bom :twisted: ", bi se nasmehnil, zdela bi se mi simpatična. In to je to, kar iščem v fotografiji. Čustva :mad: :mrgreen: :x :jezik: Ajde!

#380 BLOODdh

BLOODdh

Poročevalec

• Members
  • 520 objav

Objavljeno 19 junij 2007 - 21:45

Jaz sem njemu dal komentar (dobro namenski) on pa je začel s tole igro.

lp

offtopic drugače tukaj spadajo fotografije.

Dodaj odgovor

2 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov

Bing (1)