rabljeni-stari avtomobili
fant
18 nov 2005
Sicer pa anketa nakazuje,da so japonski avtomobili izjemno priljubljeni predvsem med novo generacijo voznikov.Bomo videli kako se bo avtomobilizem razvijal,kake bodo cene in s tem dostop do določenih znamk.In pa vzdrževanje japonca.Lahko pa,da bo japonec nekako priljubljen v množici,ljudje pa se bodo odločili za kaj drugega,kot je navedel GOLDI.Sicer pa v evropi japoncem vseeno ne bo lahko.No bomo videli ;-) Evropa je evropa.EU bo že zaščitila svoj trg,svoje interese.No bomo videli.Sicer pa evropska konkurenca je za enkrat pre močna glede japoncev.
Ali se bo kaka japonska firma združila z kako evropsko ,bomo videli.
Honda je izdelovala motorje za rover,vendar angleži niso bili najbolj zadovoljni,tako,da so prekinili pogodbo in šli pod bmw.
Ali se bo kaka japonska firma združila z kako evropsko ,bomo videli.
Honda je izdelovala motorje za rover,vendar angleži niso bili najbolj zadovoljni,tako,da so prekinili pogodbo in šli pod bmw.
Dvorjan
18 nov 2005
Mah, 12 let stare Honde se je za ognit, ce ne poznas lastnika. Njihova usoda je v najboljsem primeru taka, da je avtomobil 5 (ali 7, 8, 10) let dobro sluzil prvemu lastniku, ki ga je nato prodal in kupil novega. Taksne avtomobile so potem z veseljem razgrabili mladci s tezko nogo in prazno glavo, kar na avtomobilih ni pustilo prijetnih posledic...
Sicer pa se v razmislek - resnicna zgodba iz mojega zivljenja:
kraj: ljubljanski BTC
dan: torek, 15.11.2005
ura: kaksna minuta cez 16h
V LJ ravno zacne padati dez, ki pada dobri dve tri minute, ravno toliko, da smo vsi iskali streho in tudi sam sem z nakupovalnimi vreckami v roki sibal proti parkiriscu, kjer sem imel parkiran avtomobil. Za seboj zaslisim vuuum-vuuum, pa se enkrat vuuum-vuum nakar mimo mene pripelje crn Civic VTI (letnik okoli 1996). Hitrost sploh ni bila kdovekako visoka, saj je bila takrat v BTC-ju nepopisna gneca, frajercek za volanom pa je bolj turiral v prvi in drugi, da bi ga ljudje opazili. No, model (voznik) je naredil se kakih 20 metrov do kroznega krizisca, v katerem ga je ravno malo zaneslo, a ker je bil ocitno presenecen nad tem je popolnoma napacno odreagiral in pritisnil zavoro ter z velikim treskom parkiral svojo crno "zverino" s kockasto poslikavo vrat v robnik. Po 15 sekundah ko je dojel, kaj se mu je zgodilo, je prizgal vse 4 smernike in sele po dobri minuti ves osramocen izstopil iz avtomobila in se lotil ogledovat skodo.
Tam je bilo hitro dovolj firbcev, zato sem se sam raje odpeljal v drugo smer kot sledil tej burleski...
Take in podobnih zgodb je se vec, neredko pa so v njih nadebudni mladci v kaksnih Civicih, Suzuki Swiftih GTI, Fiat Tipotih in kar je se ostalih "pocket rocket" variant...
Sicer pa se v razmislek - resnicna zgodba iz mojega zivljenja:
kraj: ljubljanski BTC
dan: torek, 15.11.2005
ura: kaksna minuta cez 16h
V LJ ravno zacne padati dez, ki pada dobri dve tri minute, ravno toliko, da smo vsi iskali streho in tudi sam sem z nakupovalnimi vreckami v roki sibal proti parkiriscu, kjer sem imel parkiran avtomobil. Za seboj zaslisim vuuum-vuuum, pa se enkrat vuuum-vuum nakar mimo mene pripelje crn Civic VTI (letnik okoli 1996). Hitrost sploh ni bila kdovekako visoka, saj je bila takrat v BTC-ju nepopisna gneca, frajercek za volanom pa je bolj turiral v prvi in drugi, da bi ga ljudje opazili. No, model (voznik) je naredil se kakih 20 metrov do kroznega krizisca, v katerem ga je ravno malo zaneslo, a ker je bil ocitno presenecen nad tem je popolnoma napacno odreagiral in pritisnil zavoro ter z velikim treskom parkiral svojo crno "zverino" s kockasto poslikavo vrat v robnik. Po 15 sekundah ko je dojel, kaj se mu je zgodilo, je prizgal vse 4 smernike in sele po dobri minuti ves osramocen izstopil iz avtomobila in se lotil ogledovat skodo.
Tam je bilo hitro dovolj firbcev, zato sem se sam raje odpeljal v drugo smer kot sledil tej burleski...
Take in podobnih zgodb je se vec, neredko pa so v njih nadebudni mladci v kaksnih Civicih, Suzuki Swiftih GTI, Fiat Tipotih in kar je se ostalih "pocket rocket" variant...
fant
18 nov 2005
Dvorjan lepo si opisal dogodek pred BTC-jem.
Glede mladih se strinjam prazna glava,teška noga,in posledice.
Sicer pa kaj me čudi v anketi,to,da BMW ni dobil dovolj glasov. Če primerjam hondo ,BMW in mlade,KI SO GLASOVALI .Tudi Calibra,sicer kot športen ,vendar nekvaliteten avto ni noben jo izbral.Lahko bi vseeno kdo kliknil kalibro,vendar jo ni nihče.Kar dokazuje,da so anketirani kar seznanjeni o avtomobilih iz začetka 90 let,ali pa calibro malo kdo pozna ali pa nezaupanje celotnemu oplu
,kar se tiče rabljenih vozil(pač opel narejen za določeno število let,nato pa najbolje,da se ga znebiš!).
BMW z dvemi proti desetimi hondinimi glasovi je totalno poražen.
A lahko da kdo tale komentar ;-) BMW vs HONDA
Glede mladih se strinjam prazna glava,teška noga,in posledice.
Sicer pa kaj me čudi v anketi,to,da BMW ni dobil dovolj glasov. Če primerjam hondo ,BMW in mlade,KI SO GLASOVALI .Tudi Calibra,sicer kot športen ,vendar nekvaliteten avto ni noben jo izbral.Lahko bi vseeno kdo kliknil kalibro,vendar jo ni nihče.Kar dokazuje,da so anketirani kar seznanjeni o avtomobilih iz začetka 90 let,ali pa calibro malo kdo pozna ali pa nezaupanje celotnemu oplu
BMW z dvemi proti desetimi hondinimi glasovi je totalno poražen.
A lahko da kdo tale komentar ;-) BMW vs HONDA
Dvorjan
19 nov 2005
Za bimerje velja enako kot za Honde... Sicer pa ce gledas iste letnike je BMW vseeno boljsi avtomobil od japonckov. Le na drazje servise se pripravi - to je tudi glavna hiba. Razen ce poznas kakega BMW mehanika, ki ti bo avto rihtal popoldan po sihtu. V tem primeru "go for it".
GOBE team
19 nov 2005
Jaz poznam, kar nekaj ljudi, ki imajo stare Honde in kaj to ljudje z njimi počnejo, a avto še kar dela in dela in dela...(Ne delajo servisov, tiščijo mrlo mašino...)
Pri starih BMW-jih mi oblika ni všeč...pride pa prau za kak dolg, pregleden ovinek.
Jaz bi se odločil za R19. :ok:
Pri starih BMW-jih mi oblika ni všeč...pride pa prau za kak dolg, pregleden ovinek.
Jaz bi se odločil za R19. :ok:
ishtar007
19 nov 2005
Težko bi se določil med temi starimi avtomobili. Rajši bi si kupil ene 2-3 leta starega puntota ali kaj podobnega... No to je pač moje mnenje. :zvizg:
nebivedu
19 nov 2005
dajte vi mal nehat da so stare honde drage za vzdrževat, da so deli dragi... :roll: drgač sm pa za hondo, oz kšnga druzga vzhodnjaka
Pimqek
19 nov 2005
nebivedu, odvisno od kje jo dobiš...
Nova originalna luč te pride 30k, pa še en mesec moraš čakati.
Nova originalna luč te pride 30k, pa še en mesec moraš čakati.
Luzdi
19 nov 2005
Toyota ali pa Honda, definitivno nebi bil razočaran.
Aja sem pa v podobni situaciji ko razmišljam o kakšnem takem nakupu pa sem dobil kar dobro idejo.
Kolega je kupil Mazdo Xedos če se ne motim - avto ni napačen. Ima 2.0 motor, 143 konj, šibedah, celotni električni paket (centralno, šipe na štorm - tudi zadnje, električna ogledala), klimo, gretje sedežov, usnje, air bag..... aja letnik 94, 190k km - cena 300k sit :shock:
in kolikor mi je govoril so avtomobili izredno vzdržljivi tako kot pa skorajda vsak japonc in tudi ni nek jaik za avtomobile glede na to da se z njimi ukvarja za preživetje.
No samo idejo, jest prej za ta avto niti slišal nisem, ko sem ga slučajno videl mi je pa postal blazno všeč.
Aja sem pa v podobni situaciji ko razmišljam o kakšnem takem nakupu pa sem dobil kar dobro idejo.
Kolega je kupil Mazdo Xedos če se ne motim - avto ni napačen. Ima 2.0 motor, 143 konj, šibedah, celotni električni paket (centralno, šipe na štorm - tudi zadnje, električna ogledala), klimo, gretje sedežov, usnje, air bag..... aja letnik 94, 190k km - cena 300k sit :shock:
in kolikor mi je govoril so avtomobili izredno vzdržljivi tako kot pa skorajda vsak japonc in tudi ni nek jaik za avtomobile glede na to da se z njimi ukvarja za preživetje.
No samo idejo, jest prej za ta avto niti slišal nisem, ko sem ga slučajno videl mi je pa postal blazno všeč.
fant
19 nov 2005
Glede vzdrževanja japonca lahko iz zgodbe kolegice povem,da je izredno komplicirano in drago.
Š e posebej,če se določen model ne izdeluje več.
Za sprednjo luč je čakala več kot mesec,kar pomeni,da mesec ni smela na cesto. Luč pa je bila zelo draga.
Vse skupaj pa se je končalo tako,da je avto prodala nekemu nizko letalcu,nato pa kupila golfa. Š e danes je zadovoljna z GOLFOM in vzdrževanjem.
Japonec je enostaven za vzdrževanje dokler se model izdeluje,nato še tri leta za tem,kasneje pa vedno težje.Po 10.letih ne duha ne sluha o določenem kosu,za model kateri je že zdavnaj pozabljen med japonci,kot lanski sneg.
Evropski proizvajalci imajo pogodbo in dolžnost ,da še dvajset let po prenehanju izdelovanja določega modela garantirajo originalne kose za celotno vozilo.
Š e posebej,če se določen model ne izdeluje več.
Za sprednjo luč je čakala več kot mesec,kar pomeni,da mesec ni smela na cesto. Luč pa je bila zelo draga.
Vse skupaj pa se je končalo tako,da je avto prodala nekemu nizko letalcu,nato pa kupila golfa. Š e danes je zadovoljna z GOLFOM in vzdrževanjem.
Japonec je enostaven za vzdrževanje dokler se model izdeluje,nato še tri leta za tem,kasneje pa vedno težje.Po 10.letih ne duha ne sluha o določenem kosu,za model kateri je že zdavnaj pozabljen med japonci,kot lanski sneg.
Evropski proizvajalci imajo pogodbo in dolžnost ,da še dvajset let po prenehanju izdelovanja določega modela garantirajo originalne kose za celotno vozilo.
fant
19 nov 2005
Saj honda se ne kvari,problem je pa karambol pri stari hondi.Žal se vse skupaj konča tako da se kak kos sploh ne dobi,ko se ga dobi,če se ga, :joj: pa se ga preplača. Takrat radi tudi na avtoodpadih malo udarijo stranko po denarnici,ali pa dobro služijo kaki ki se bavijo z kosi na črnem trgu,preko raznih oglasnikov.
Ali pa kaj odpove na mašini,kosa se ne dobi,ali pa je popravilo dejansko pre drago.avto stoji pred hišo,nato pa gre direk na odpad
.Ali pa se ga proda naprej za rezervne kose
Ali pa kaj odpove na mašini,kosa se ne dobi,ali pa je popravilo dejansko pre drago.avto stoji pred hišo,nato pa gre direk na odpad
nebivedu
19 nov 2005
eh če se zbije se ne gleda samo na enmu mest :zvizg: za mojga rižota sm dobu varovalko (utor) za ventilacijo v 14 dneh pa to zlo poredko crkne. Jah tistmu ko je pač ušeč kmečka nostalgija naj ma pač golfa, samo dons se vse dobi za zmerno ceno samo treba bit mal iznajdliv
fant
19 nov 2005
Varovalka je dejansko mala stvar v primerjavi kakih bolj konkretnih kosov.Sicer pa 14 DNI ČAKATI ZA NEKO VAROVALKO JE TUDI DOLGA.Če bi odpovedalo kaj bolj konkretnega in bi 14 dni in bi bil odvisen od njega bi bilo malo drugače ;-)
Sicer kljub iznajdljivosti si čakal 14 dni,in če se nebi znašel pa bi še več. ;-)
Za golfa se kosi dobijo na vsakem vogalu. Če slučajno nimajo na zalogi pokličejo skladišče in naslednji dan dobiš.Sploh pa kar se tiče varovalk ni noben problem,celo na benzinski jih imajo :ok:
Sicer kljub iznajdljivosti si čakal 14 dni,in če se nebi znašel pa bi še več. ;-)
Za golfa se kosi dobijo na vsakem vogalu. Če slučajno nimajo na zalogi pokličejo skladišče in naslednji dan dobiš.Sploh pa kar se tiče varovalk ni noben problem,celo na benzinski jih imajo :ok:
nebivedu
19 nov 2005
vozu sm se še zmer lohka :zvizg: pa še napačnga sm tapru dobu :grin:
brez veze, samo pravm da ni vse tko kot pravjo :zvizg:
brez veze, samo pravm da ni vse tko kot pravjo :zvizg:
Dvorjan
19 nov 2005
@nebivedu:
Ce je zate cakanje na varovalko 14 dni ok, potem imas "prevec" rezerve. Pomisli, da zdaj pozimi kam odletis - koliko let bos cakal samo na kose, da ti avto nazaj sestavijo?!
Ce je zate cakanje na varovalko 14 dni ok, potem imas "prevec" rezerve. Pomisli, da zdaj pozimi kam odletis - koliko let bos cakal samo na kose, da ti avto nazaj sestavijo?!
scarab79
20 nov 2005
nebivedu, kaksno varovalko pa si cakal?
Varovalka je ponavadi zicka, ki pri dolocenem toku pregori! Ce si res iznajdljiv, bi kaj takega naredil sam! :zvizg:
Varovalka je ponavadi zicka, ki pri dolocenem toku pregori! Ce si res iznajdljiv, bi kaj takega naredil sam! :zvizg: