zimske gume, svetujte mi?
Ustvaril
fant
, avg 26 2006 23:01
Odgovorov v temi: 40
Objavljeno 04 oktober 2006 - 10:32
Ja, to je res, če je vozišče zasneženo. Vendar zimska guma se uporablja tudi za hladen -mrzel asfalt. Saj zaradi svoje sestave (gume) se izjemno hitro segreje na idealno temperaturo in ima na cesti boljši oprijem na asfaltu. Zato je ti vprašanje, a ni boljše širša guma.
Če vzamemo primer avtoceste, ali lokalne glavne ceste, naj bi bile splužene, vendar asfalt je leden.In tu ima velik pomen sestava zimske gume in pa tudi širina, ker, če je guma širša je večja podlaga na asfalt in boljši oprijem vozila.
Objavljeno 04 oktober 2006 - 10:51
Gume za sneg/zimske kupis zato, da bos vozil tudi po snegu. V tvojem primeru kupi celoletno pnevmatiko, ki je nekaksen kompromis, ter seveda verige za hude case.
Se strinjam.Treba se prilagoditi kraju,kjer se živi in pa izkušenjam glede zasneženosti cestišča.Nekjer kjer ne plužijo redno je bolje imeti tanjše gume. Zimske gume in verige, obvezno pozimi. :ok:
Objavljeno 04 oktober 2006 - 10:52
Raje imam zimske malce ožje, pozimi se vseeno pogosto podam na kako smučarijo, kjer ni nijno vedno vse spluženo. Ja, do večjih mest, večkrat se vseeno zgodi, da se med sneženjem odpravimo, tako pa raje vidim, da je guma primerna za sneg bolj kot suho podlago..
P.S.: Najlepše mi je če se zbudim v sneženje, pa nafehtam šefkota, da mi da frej dan in letim na smučarijo..
P.S.: Najlepše mi je če se zbudim v sneženje, pa nafehtam šefkota, da mi da frej dan in letim na smučarijo..
Objavljeno 04 oktober 2006 - 10:59
Pri nas je sneg redkost, je pa izjemno mrzel asfalt v zgodnjih jutranjih urah, še posebej, ko piha burja. Zato se ne odločam za tanjše zimske gume. Če pa skočim gor v LJ, ali pa kam drugam uporabljam avtocesto. S sabo pa imam vedno verige. V mojem primeru ne pride v poštev tanjša guma.
Objavljeno 31 oktober 2006 - 22:57
Dobra zimska pneumatika mora imeti oznako M+S, kar pomeni, da izpodriva sneg in brozgo. Na RTV SLO si lahko ogledate video prispevek. Govori o pneumatikah in pripravi vozila na zimo.
http://www.rtvslo.si...a...ad&c_menu=3
http://www.rtvslo.si...a...ad&c_menu=3
Objavljeno 03 november 2006 - 16:07
Prve snežinke so že tu in upam, da so avtomobili pripravljeni na zimo.
Eskimo S3 so se pri meni odlično izkazale po snegu. Seveda lansko zimo. Spominjam se, ko je sneg dobesedno prekril avtocesto, pa še leda ni manjkalo. Avto pa je z rahlim gasom vozil brez težav. Dejansko bile so nemogoče razmere, kajti snežilo je kot noro. Vidljivost je bila kak meter od avta. Za svoj denar so res dobre gume.
Eskimo S3 so se pri meni odlično izkazale po snegu. Seveda lansko zimo. Spominjam se, ko je sneg dobesedno prekril avtocesto, pa še leda ni manjkalo. Avto pa je z rahlim gasom vozil brez težav. Dejansko bile so nemogoče razmere, kajti snežilo je kot noro. Vidljivost je bila kak meter od avta. Za svoj denar so res dobre gume.
Dodaj odgovor
0 član(ov) bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov