Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

FIA Formula 1

Odgovorov v temi: 2416

#621 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 07 marec 2007 - 17:40

Borac Žan, zanimive posnetke si nasel... upam samo da jih bo tudi letosnji sezoni vsaj toliko, ali pa se vec! :mrgreen:

#622 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 07 marec 2007 - 17:45

dogbone_7, v letošnji sezoni pa bo zelo zelo težko oz skrajno nemogoče najti, toliko dobrih in zanimivih prehitevanj, glede na to, da so ta izbrana iz vse zgodovine formule 1. Sicer so marsikatera prehitevanja prezrta, vendar vseeno. Če bomo videli deset odstotkov teh prehitevanj bomo lahko več kot zadovoljni. Kot vemo je trend v formuli 1 zadnje čase, da se zmagovalec povečini odloči v boskih. To bi mogla biti prva naloga FIE, da bi zreducirala oz poskušala zmanjšati vpliv boksov (nemogoče ga je povsem izničiti), lahko pa bi povečali možnost prehitevanj kar bi formulo zelo popestrilo.

#623 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 07 marec 2007 - 18:37

dogbone_7, amm jaz se spomnim, da je Miki v zadnjem krogu motor razneslo... :roll:

#624 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 18:44

4nDr3y, tudi to je bilo. Pa sedajle sem se tudi spomnil veliko dirk Hockhenheima, ko so McLarna parkirali ravno pred Mercedesovo častno tribuno. Možno, da je bil med njimi tudi Hakkinen. Tako, da bi lahko rekli, da so McLarni že kar 10 let nevzdržljivi, še posebej motorji. Ali pa so finski vozniki pretrdi in bo to vse skupaj omehčal Š panec. :mrgreen:

#625 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 18:47

Borac Žan, točno, motorji so najšibkejši del mclarna, oz. vsaj ta čas ko uporabljajo Mercedesov motor.

#626 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 18:54

Bomo videli naslednji vikend, če so kaj naredili na tem. Mislim, da bi bilo že kar malo groteskno, če bi jih zopet dogajanje popestril bel dim... :mrgreen:

Š e enkrat več upajmo na zanimivo in napeto dirko polno preobratov in drznih prehitevanj. Kaj več si pa ne moremo želeti.. No se ši lahko. To bi bila zmaga Ferrarija, vendar tu se pa ne bi vsi strinjali, bi se pa večina.

#627 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 19:06

Kdaj pa so v F1 uvedli menjalnik na volanu, vem da na začetku 90ih so še vozili z eno roko med prestavljanjem.

#628 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 19:18

4nDr3y, na to vprašanje ti bo verjetno odgovoril omahens, jaz pa vam postavljam vprašanje, če bi dirkalnik formule 1 lahko vozil po stropu. Jaz menim, da bi lahko, sicer res, da s hitrostjo višjo nad 160 km/h, to pa zaradi tega, ker pri 160 km/h dirkalniki proizvajajo aerodinamični podtlak, ki je enak teži dirkalnika.

#629 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 07 marec 2007 - 19:41

O menjalnikih je bilo pred nekaj leti tudi še nekaj govora. Torej, da bi se šlo nazaj na stare menjalnike. V indyju so še nedavno vozili tako, ne vem pa če še..

#630 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 19:47

Selines, to bi kar popestrilo dirko, saj bi bilo več možnosti, da bi se kdo "zašoltal" in s tem bi se zopet povečale možnosti prehitevanja kar bi povečalo pestrost in vse kar pride zraven. Mislim, da bi morali iz formule odstraniti vso elektroniko, razen tiste, ki omogoča varnost in tisto, ki je nujno potrebna da se formula sploh premika. Več dela kot bi imeli dirkači, bolj zanimiva bi bila formula.

#631 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 20:36

hm.. da se malo vrnem malo na prejsnjo temo oz. prehitevanja... Alonso v 1. krogu in se nekaj malo pozneje na Veliki nagradi Madžarske leta 2006! kar zanimivi posnetek... :mrgreen:

#632 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 21:13

Ta VN Madžarske mi je bila daleč najboljša. Sicer sem že pozabil kdo je zmagal, vendar mi je bilo to všeč, da je bilo veliko prehitevanj, najboljša sta startala iz ozadja in se hitro prebijala naprej. To je bila ena iz med boljših lanskih dirk... Saj zame.

#633 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 07 marec 2007 - 21:24

Ena z norim komentatorjem.

http://www.youtube.com/watch?v=lZhedpMOZd4
Pa ja ne, da se da več ljudi na isti trik prehitet? 

Trije mojstri, tri ekipe, old school formule..

http://www.youtube.c...A...ted&search=

Ter »podoben« voznik, s podobnimi potezami. Eden mojih ljubših filmčkov..
http://www.youtube.c...w...ted&search=

#634 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 07 marec 2007 - 21:35

Selines, potem smo se pa smejali Ališiču. :mrgreen:
Tale komentator se je pa res kar vživel v Schumacherjevo prehitevanje. Sedaj sem še enkrat pogledal velemojstrsko dirko Schumacherja, ki je pokazala zakaj ima takšno ime kot ga ima...

#635 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 08 marec 2007 - 15:36

Ob kolkih se prične prva dirka? ;-)

#636 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav
  • Kraj:Senovo

Objavljeno 08 marec 2007 - 15:46

Ob kolkih se prične prva dirka? ;-)

Zgodaj zjutraj, ko boš ti še spal :oops:

Prosti treningi, kvalifikacije in dirka, če boš od 1.00 pokonci boš videl vse tako kot jaz :mrgreen:

#637 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 08 marec 2007 - 15:48

Ja nekje ob 3 v nedeljo pridem komaj domov, tako da NE bom prespal dirke =) Vrjetno jo bom samo zamudil če pravš da je ob 1:00

omahens, Kdaj so uvedli menjalnik na volanu?

#638 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 08 marec 2007 - 15:51

omahens, kdaj se torej točno začne dirka? Da vidim, do kolkih bom lahko spal. Prve dirke pa že dolgo nisem zamudil in upam, da je tudi sedaj ne bom.

#639 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav
  • Kraj:Senovo

Objavljeno 08 marec 2007 - 15:57

Ja nekje ob 3 v nedeljo pridem komaj domov, tako da NE bom prespal dirke =) Vrjetno jo bom samo zamudil če pravš da je ob 1:00

omahens, Kdaj so uvedli menjalnik na volanu?

Menjalnik na volanu mislim, da tam okoli 93 leta. Dirka pa mislim, da se prične ob 4.00.

#640 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav

Objavljeno 08 marec 2007 - 16:05

Borac Žan, dirka se pricne ob 04:00 po nasem casu! he he.. jaz sem pa se v dilemi ali nej grem spat ali sploh ne!

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov