FIA Formula 1
Objavljeno 04 marec 2007 - 21:11
Aha razumem zdaj =)
Kaj pa menite o "hansu" ali kako se že imenuje tisto kar imajo okoli vratu.
Btw: Simon za koga boš navijal letos?
Jaz sm tifoso, tako da vedno za Ferrari, pred, med in po Schumiju vedno za Ferrari.
HANS je kratica in se piše vse z veliko, menim pa, da je ta sistem veliko pipomogel pri varnosti dirkačev, saj zelo oblaži sile pri trkih. Že marsikdaj bi kdo pirstal v bolnici ali pa celo umru, pa ga je rešil HANS. To je nekaj najboljšega za dirkačevo varnost!
Objavljeno 04 marec 2007 - 21:45
Ja logično da boš navijal za Ferrari drugega tudi nisem pričakoval, samo Massa ali Kimi?
Aha torej HANS je tudi po mojem mnenju dober, saj drži glavo dirkačev ob zadnji strani dirkalnika, da jih ne premetava.
Glavo vseeno premetava, no mogoče ne toliko, samo ko se zaletiš kali pa kar naenkrat ustaviš (v trenutku), takrat ti je ne vrže v volan po domače povedan, ampak jo HANS zadrži. Mimogrede ali ste vedeli, da so skoraj identični sistem razvijali tudi v Sloveniji, samo da niso vedeli za tega od fie?
Za Ferrari bom navijal, formula ena je serija kjer med sabo tekmujejo moštva in šele nato dirkači, bistvo so moštva in jaz sem za Ferrari. Če pa bi morač izbirati med Fincem in še nekom bi izbral tistega drugega
Objavljeno 04 marec 2007 - 21:48
HANS: http://www.f1nutter....hans_device.php
Objavljeno 04 marec 2007 - 22:06
Če smo glih pri varnosti... se čelade v F1 zelo razlikujejo od navadnih? In kdaj so uvedli pravilo da so obvezne čelade z vizirjem?
Čelade se kar dosti razlikujejo, no predusem po videzu - sponzorji, gleda pa se tudi da je čim bolj aerodinamična in lahka. Heinz-Harald Frentzen, Michael Schumacher in Ralf Schumacher pa imajo čelade iz takšnega materiala kot Nemška vojska in so neprebojne proti nabojem (ostali nimajo takšnega materiala).
Čelade so pa začeli uporabljati v šesdesetih, pred tem pa so imeli usnjene kape, brez reklamnih napisov
Objavljeno 05 marec 2007 - 16:55
Frentzen je imel smolo... Največjo s tem, da je povečini sedel v nekonkurenčnih dirkalnikih. Zanima me, zakaj se zanj niso zanimali pri kakšnih boljših moštvih oz. če so se, zakaj ni šel k njim.
4nDr3y, za moje pojme je bil kar delaven, talent je imel, sreče pa ni in ni bilo...
PS....kaj menite o pravilu, da bodo v formuli ena uvedli zavorne luči, če bo seveda sprejeto?
Objavljeno 05 marec 2007 - 17:55
Borac Žan, zakaj se nihce ni zanimal za HHF pa ne vem tocno, ker takrat se nisem tako aktivno spremljal F1! Kar se pa zavornih luci tice, pa ne vem, nisem najbolj preprican v njihovo "bistveno povecanje" varnosti med samo dirko... saj ce bo res hud naliv, dvomim da jih bo sploh kdo videl kaj prej, kot zdaj...
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov