Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

FIA Formula 1

Odgovorov v temi: 2416

#581 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 04 marec 2007 - 20:44

4nDr3y, ne boljši dirkač v slabšem bolidu. :ok:
Drugače je pa vseeno boljše pravilo, ki je bilo še lansko sezono...
Menim, da preveliko menjanje pravil ne koristi formuli 1...

#582 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 04 marec 2007 - 20:49

Aha razumem zdaj =)
Kaj pa menite o "hansu" ali kako se že imenuje tisto kar imajo okoli vratu.

Btw: Simon za koga boš navijal letos?

#583 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav
  • Kraj:Senovo

Objavljeno 04 marec 2007 - 21:11

Aha razumem zdaj =)
Kaj pa menite o "hansu" ali kako se že imenuje tisto kar imajo okoli vratu.

Btw: Simon za koga boš navijal letos?

Jaz sm tifoso, tako da vedno za Ferrari, pred, med in po Schumiju vedno za Ferrari.

HANS je kratica in se piše vse z veliko, menim pa, da je ta sistem veliko pipomogel pri varnosti dirkačev, saj zelo oblaži sile pri trkih. Že marsikdaj bi kdo pirstal v bolnici ali pa celo umru, pa ga je rešil HANS. To je nekaj najboljšega za dirkačevo varnost!

#584 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 21:39

Ja logično da boš navijal za Ferrari drugega tudi nisem pričakoval, samo Massa ali Kimi?

Aha torej HANS je tudi po mojem mnenju dober, saj drži glavo dirkačev ob zadnji strani dirkalnika, da jih ne premetava.

#585 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 21:45

Ja logično da boš navijal za Ferrari drugega tudi nisem pričakoval, samo Massa ali Kimi?

Aha torej HANS je tudi po mojem mnenju dober, saj drži glavo dirkačev ob zadnji strani dirkalnika, da jih ne premetava.

Glavo vseeno premetava, no mogoče ne toliko, samo ko se zaletiš kali pa kar naenkrat ustaviš (v trenutku), takrat ti je ne vrže v volan po domače povedan, ampak jo HANS zadrži. Mimogrede ali ste vedeli, da so skoraj identični sistem razvijali tudi v Sloveniji, samo da niso vedeli za tega od fie? :mrgreen: zanimivo.

Za Ferrari bom navijal, formula ena je serija kjer med sabo tekmujejo moštva in šele nato dirkači, bistvo so moštva in jaz sem za Ferrari. Če pa bi morač izbirati med Fincem in še nekom bi izbral tistega drugega :D Sem za Masso.

#586 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 21:48

Če smo glih pri varnosti... se čelade v F1 zelo razlikujejo od navadnih? In kdaj so uvedli pravilo da so obvezne čelade z vizirjem?

HANS: http://www.f1nutter....hans_device.php

#587 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 22:06

Če smo glih pri varnosti... se čelade v F1 zelo razlikujejo od navadnih? In kdaj so uvedli pravilo da so obvezne čelade z vizirjem?

Čelade se kar dosti razlikujejo, no predusem po videzu - sponzorji, gleda pa se tudi da je čim bolj aerodinamična in lahka. Heinz-Harald Frentzen, Michael Schumacher in Ralf Schumacher pa imajo čelade iz takšnega materiala kot Nemška vojska in so neprebojne proti nabojem (ostali nimajo takšnega materiala).

Čelade so pa začeli uporabljati v šesdesetih, pred tem pa so imeli usnjene kape, brez reklamnih napisov :mrgreen:

#588 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 22:09

Najprej so uporabljali kape, potem pa tiste čelade brez vizirja, in nato še podobne kot danes.
Frentzen več ne dirka kajne? Ali to pomeni, da tudi kakšen delček tiste kar je kolo gor priterjeno ne more predret?

#589 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav

Objavljeno 04 marec 2007 - 22:55

Frentzen več ne dirka kajne? Ali to pomeni, da tudi kakšen delček tiste kar je kolo gor priterjeno ne more predret?

Ne ne dirka več. Kaj pa naslednji stavek pomeni? Kakšen delček? Drugače pa predreti je ne more skoraj nič, tudi ročna bomba ne.

#590 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 15:04

Ko smo ravno pri Frenztnu se pa vidi koliko je v formuli pomembna sreča... Bil je velik talent, od njega pa ni bilo praktično skoraj nič. Bil je tudi nekakšen Schumacherjev naslednik, pa je vseeno klavrno končal.

#591 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 15:11

omahens, obesa ali kako se imenuje, tiste palice.
Borac Žan, Ni samo talent, važen je pristop in delavnost pa tudi sreča.

#592 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 16:24

Borac Žan, Frentzen ni bil Schumijev naslednik... On in Schumi sta prisla v F1 nekako socasno in sta veljala za velikiva talenta, z to razliko, da je Schumiju uspelo, Frentznu pa ne!

#593 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 16:55

dogbone_7, imaš prav. Malo sem narobe povedal. :ok:
Frentzen je imel smolo... Največjo s tem, da je povečini sedel v nekonkurenčnih dirkalnikih. Zanima me, zakaj se zanj niso zanimali pri kakšnih boljših moštvih oz. če so se, zakaj ni šel k njim.

4nDr3y, za moje pojme je bil kar delaven, talent je imel, sreče pa ni in ni bilo...

PS....kaj menite o pravilu, da bodo v formuli ena uvedli zavorne luči, če bo seveda sprejeto?

#594 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 05 marec 2007 - 17:05

Borac Žan, največji smisel naj bi imele v nalivu, ampak če bo naliv tako ali tako močan, kot pred leti, ko se je Schumi zabil v Coultharda, potem dvomim, da bo to sploh kaj pomagalo.

#595 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 17:10

smrkec18, mogoče bo pa povečevala možnost prehitevanja, saj bo oznanila kdaj je kdo zavrl prehitro ali pa prepozno. To se bo prej videlo in mogoče bo tu dodatna priložnost za prehitevanja. Mogoče...

#596 bimbam

bimbam

Gospod s kravato

• Members
  • 1.266 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 17:29

4nDr3y, Michael Schumacher je kolikor jaz vem Heinzu-Haraldu Frentzenu speljal tudi žensko in se z njo potem tudi poročil.

#597 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 17:55

bimbam, saj res.... to sem pa cist pozabil! :mrgreen:

Borac Žan, zakaj se nihce ni zanimal za HHF pa ne vem tocno, ker takrat se nisem tako aktivno spremljal F1! Kar se pa zavornih luci tice, pa ne vem, nisem najbolj preprican v njihovo "bistveno povecanje" varnosti med samo dirko... saj ce bo res hud naliv, dvomim da jih bo sploh kdo videl kaj prej, kot zdaj...

#598 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 18:31

4nDr3y, Michael Schumacher je kolikor jaz vem Heinzu-Haraldu Frentzenu speljal tudi žensko in se z njo potem tudi poročil.

Uuu kruta! :twisted:
Mislim, da je šumi zasenčil Frentzna, predvsem zaradi hitre osvojitve naslova prvaka in prestopa k Ferrariju.

#599 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 05 marec 2007 - 19:00

Frentzen nikoli ni bil vrhunski tip voznika. Tudi ko je bil pri Williamsu ni bil nevem kaj. Je bil le bleda senca Villeneuva. Niti vrhunski bolid mu ni pomagal.

#600 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 05 marec 2007 - 19:18

bimbam, ta je pa kruta... Tega nisem vedel. Š e eno področje na katerem je bil Schumacher uspešnejši. Kako je pa kaj z njunim osebnim odnosom (Schumacher - Frentzen) glede na to, da mu je speljal dekle...

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov