Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

FIA Formula 1

Odgovorov v temi: 2416

#801 dogbone_7

dogbone_7

Gospod s kravato

• Members
  • 1.255 objav
  • Spol:Moški

Objavljeno 19 marec 2007 - 16:02

Ferrari izdelal 6-kolesnik! Ne vidim nobene pametne razlage oz. logicenga razloga za kaj takega... ampak se dogaja!

#802 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 19 marec 2007 - 16:51

dogbone_7, kruto vse skupaj. Me zanima kdaj bodo naredili formulo brez koles. :)
Večje bedarije od tega pa si skorajda ne predstavljam... Kje pobirajo ideje :x

#803 primi_xxl

primi_xxl

Poročevalec

• Members
  • 633 objav

Objavljeno 19 marec 2007 - 16:57

Ta ideja o šestih kolesih je zelo stara.Tak dirkalnik je dejansko (Mislim,da je bil Tyller-Forda al neki tazga) dirkal na parh dirkah,a so potem določili,da mora dirkalnik imeti 4 kolesa.
To sem gledal že dolgo nazaj na Discoveryu.

#804 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 19 marec 2007 - 16:59

primi_xxl, kakšne čase oz uspehe pa je dosegel ta šestkolesnik? Je bil hitrejši ali počasnejši pa kakšne so njegove prednosti oz slabosti v primerjavi s štirikolesniki?

#805 roky12345

roky12345

Sufler

• Members
  • 232 objav
  • Interesi:računalništvo,modelarstvo,elektrotehnika, slaščičarstvo (LOL) :D

Objavljeno 19 marec 2007 - 17:14

Boljše se drži ceste to ziher ..Drugače pa teža,zračni upor,... :roll:

#806 crazy_0

crazy_0

Raziskovalec

• Members
  • 81 objav
  • Kraj:Dolenja vas
  • Interesi:Računalništvo,Avtomobilizem,Šport....

Objavljeno 19 marec 2007 - 17:28

Zdaj ste kar naenkrat vsi privrženci Kimija...
Najbol mi gre pri njemu na živce,ko je zmeraj po dirki tako hudičevo pameten kakor recimo to dirko ko je kao neki zaspau ko mu je blo dolgčas...
Jaz še zmeraj ostajam pri Alonsu,in upam da naslednjo dirko zmaga-ali Hamilton ali Alonso... :ok:

#807 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 19 marec 2007 - 17:44

crazy_0, zakaj pa mu ne bi moglo biti dolgčas? Ker je bila konkurenca zanič oz. prepočasna (najhitrejši Alonsov krog je sekundo počasnejši kot Kimijev, kar potrdi moje besede). Če imaš takšno prednost ti tudi koncentracija pade. Saj je sam povedal, da se je igral z volanom oz si ga podrobneje ogledoval.

Naslednjo dirko bo zmagal nekdo od dvojca Kimi - Massa, razen če se McLaren ali druga ekipa ne bo izjemno popravila, ali pa če ne bodo pristoni kakšni posebni dejavniki kot je npr. dež, odstop obeh ipd.

#808 D.J.ANDY

D.J.ANDY

Govorec

• Members
  • 2.955 objav
  • Kraj:TREBNJE - (dream town)
  • Interesi:glej poklic

Objavljeno 19 marec 2007 - 18:53

Borac Žan, pa daj no mir - ogledoval si je volan . . .
Naslednjič bo pa letel iz proge, pa bo rekel, da je pogledal, če ima kromirano stopalko za plin . . . pa kaj še . . .

#809 4nDr3y

4nDr3y

Mojster

• Members
  • 1.907 objav
  • Kraj:Ptuj
  • Interesi:Fotografija, izdelava spletnih strani,

Objavljeno 19 marec 2007 - 19:16

D.J.ANDY, pozabljaš, da morajo dirkači večkrat med dirko popravljati nastavitve motorja in komunicirati z moštvom, to gotovo ni zabavno pri 250km/h ;-)

#810 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 19 marec 2007 - 19:29

4nDr3y, komunikacijo z moštvem je imel zelo oteženo, saj mu je nagajala radijska linija, tako da ni mogel ravno veliko komunicirati...

Zakaj si ga pa ni mogel ogledovati? Kot da je imel kaj boljšega za početi...
Kljub temu pa je suvereno zmagal. Ubistvu bi lahko ustavil in še hitro skočil na sok in bi še vedno bil v vodstvu.

#811 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• Organizatorji tekmovanj
  • 5.065 objav
  • Kraj:اشعر بالسعادة لانني كنت هناك...

Objavljeno 19 marec 2007 - 19:53

Borac Žan, zdej pa res malo pretiravaš z ogledovanjem volana in skoka na sok...Pri takih hitrostih je dovolj en stotinka nepazljivost, pa si v zaščitnih gumah v najboljšem primeru. Mislim, da je imel za ogled volana mesece časa?! Kimi je profesionalni voznik in nima časa za "preseravanje" na delu, ki ga opravlja!

#812 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 19 marec 2007 - 19:58

matick2, seveda sem pretiraval s tem da bi šel na sok. Kar se pa tiče volana, je pa lahko tudi opazoval opozorilne lučke, ki jih ima gor. Kaj veš... Če je tako rekel, potem bo že tako. Ne verjamem, da bi kar tako zapeljal s proge. Nekaj je moglo definitivno zmotiti njegovo pozornost, pa naj si bo to volan, lepa navijačica, dolgčas ipd.

#813 plaz

plaz

Chire Senbonzakura

• Members
  • 5.735 objav
  • Kraj:Soul Society
  • Interesi:Zbiranje DVDjev, računalništvo, prevajanje podnapisov...

Objavljeno 19 marec 2007 - 20:05

Borac Žan, normalno vdihni in izdihni, ker že nekaj strani samo nakladaš...
Malce zresni in oddahni od te teme, ker očitno ti razen F1 trenutno nič drugega ne hodi po glavi...

#814 D.J.ANDY

D.J.ANDY

Govorec

• Members
  • 2.955 objav

Objavljeno 19 marec 2007 - 20:12

4nDr3y, vem, poznam bistvene stvari v formuli 1, vključno s tem, pa vendar se mi je to zdelo banalno, saj to počnejo vsi dirkači in mu je verjetno to že rutina.

Borac Žan, opozorilne lučke?? Pa saj ni otrok, da bi se zamotil z njimi.
Ti očitno navijaš za Kimija, dobro, jaz tudi. Pa vendar, kaj če bi zletel s ceste Alonso in bi rekel, da je gledal volan - a bi se ti še vedno to zdelo tako čudovito? Pa da bo pri hitrostih nad 200 km/h gledal navijačice - pa tudi ne verjamem.

Daj, tako kot ti je že smrkec18 rekel, oddahni si od te teme, pusti še drugim, da kaj napišej(m)o, napišejo kaj pametnega, ne pa da boš kar sam popisal celo temo. Medtem pa lahko kako punco povabiš na sok, da ti ne bo dolgčas med vikendi! :ok: Pa s tem ne nikakor ne mislim nič slabega.

#815 omahens

omahens

Mojster

• Members
  • 1.572 objav
  • Kraj:Senovo

Objavljeno 19 marec 2007 - 22:34

Ferrari izdelal 6-kolesnik! Ne vidim nobene pametne razlage oz. logicenga razloga za kaj takega... ampak se dogaja!

Surova moč, ki jo proizvede motor se na cestišče prenaša preko koles in ničesar drugega. Če imaš večja oziroma širša kolesa potem imaš večjo površino preko katere prenašaš moč na cestišče in jo s tem preneseš več hkrati.

Prosim za odgovor na tole vprašanje. Zakaj bom moral sedaj čakati tri tedne, da bo zopet dirka?!? Od Avstralije do Malezije ni tako daleč, časa za testiranje so imeli vso zimo in sedaj nas bodo mučili s tritedenskim premorom. Vem da bosta na ameriški turneji dirki le teden dni narazen vendar da moram po večmesečnem čakanju zopet za tri tedne v čakalnico se mi pa ne zdi sprejemljivo.

Vzrok je, da so imeli pripravljen termin za Imolo, ki pa jo letos nažalost ni na koledarju. Imajo pa sedaj testiranja kar na daljnem vshodu kar naj bi malo pocenilo zadeve in potem še kar dirka tam, nato pa povratek v Evropo. Naslednjo leto ne bo tega več!

4nDr3y, vem, poznam bistvene stvari v formuli 1, vključno s tem, pa vendar se mi je to zdelo banalno, saj to počnejo vsi dirkači in mu je verjetno to že rutina.

Borac Žan, opozorilne lučke?? Pa saj ni otrok, da bi se zamotil z njimi.
Ti očitno navijaš za Kimija, dobro, jaz tudi. Pa vendar, kaj če bi zletel s ceste Alonso in bi rekel, da je gledal volan - a bi se ti še vedno to zdelo tako čudovito? Pa da bo pri hitrostih nad 200 km/h gledal navijačice - pa tudi ne verjamem.

Daj, tako kot ti je že smrkec18 rekel, oddahni si od te teme, pusti še drugim, da kaj napišej(m)o, napišejo kaj pametnega, ne pa da boš kar sam popisal celo temo. Medtem pa lahko kako punco povabiš na sok, da ti ne bo dolgčas med vikendi! :ok: Pa s tem ne nikakor ne mislim nič slabega.

Kimi je malo čudn kar se tiče tega, med dirko bi moral biti 100% zbran in ne da gleda lučke :) Drugače pa pustite človeka, če ljubi formulo ena, vsaj nisem sam!

#816 D.J.ANDY

D.J.ANDY

Govorec

• Members
  • 2.955 objav

Objavljeno 20 marec 2007 - 14:39

omahens, saj tudi jaz rad gledam formulo 1, vendar v normalnih količinah. Jaz pač včasih pogledam trening, v nedeljo pa dirko, ki traja tiste slabe dve ure. In to je to. Ne pa, da se mi zaradi formule cel vikend spremeni, pa da jo čakam cele tedne.
Saj nekateri ima celo življenje in kolege, ki so mi bolj pomembni, pa grem rajši z njimi ven, kot da bi cel vikend zabil za buljenje v TV. No offense . . .

#817 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 20 marec 2007 - 15:07

D.J.ANDY, to imaš prav, vendar formula je ponavadi tak čas, da ne ovira tvojega socialnega življenja. Š e posebej kadar je ob 14 popoldne. Takrat skoraj gotovo ne greš ven, temveč greš zvečer. Pa tudi do 5ih zjutraj si ponavadi že nazaj tako da... :)

#818 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 20 marec 2007 - 16:07

D.J.ANDY, poglej; nama več pomeni, če greva na Š ofersko na pir! Borac Žan-u pa gledanje F1! :ok: Vsi happy! :bravo:

P.S. Pa vsi smo že offtopic - zato nazaj k temi! :smoke:

#819 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 20 marec 2007 - 17:25

Logično da mi F1 pomeni več kot pir s teboj, saj te niti ne poznam... Mi pa definitivno pomeni manj kot pa pijača s prijatelji, predvsem prijateljicami ter kakšna žurka ipd. Tega ne bi izpustil, pa če bi bila ne vem kakšna dirka.
Rad gledam formulo, vendar ne do te mere, da bi bil zasvojen z njo ali pa da bi moje življenje, predvsem socialno vplivalo name.

No sedaj, pa se lahko res vrnemo na temo.
Moje vprašanje: A bo McLaren uspel nadoknaditi zaostanek za Ferrarijem? In če se bo lahko katera ekipa pridružila tema dvema ekipama...

#820 abruzii™

abruzii™

RN - ata Štrumf

• 5.065 objav

Objavljeno 20 marec 2007 - 17:39

Ocenjevati ali bo McLaren uspel uloviti Ferrari v točkah po eni dirki, je nesmiselno! :smoke:

Dodaj odgovor

0 član(ov) bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov