Skoči na vsebino

Forum ne deluje več - obiščite nas na racunalniske-novice.com

Slika

FIA Formula 1

Odgovorov v temi: 2416

#1421 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav
  • Kraj:Rdeči revir

Objavljeno 11 junij 2007 - 21:02

bambus, no lepo, da si priznal, da je bil Schumacher najboljši. :ok:
Vsekakor bi raje videl, da bi Luis prišel k Ferrariju, vendar mislim, da ima pri McLarnu trenutno veliko boljše pogoje za dobre rezultate, kot pa bi jih imel pri Ferrariju, tako da naj kar ostane pri McLarnu, dokler je McLaren hitrejši. Vsekakor je to bolje zanj in tudi za njegove uspehe, ki bodo zagotovo sledili.

Moram pa reči, da sem od kar spremljam formulo 1(spremljati sem jo začel malo pred Schumacherjevo nesrečo v Silverstonu 1999), našel dirkača McLarna, ki mi je simpatičen (ne mislim zunanjosti:mrgreen: ) in mu privoščim zmage in lepe rezultate.

#1422 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Spol:Moški
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 11 junij 2007 - 21:08

No takole bom rekel. Hamilton trenutno obvladuje pisto. Ni kaj zanikat. Pravi šampijon, pa se pobere tudi iz krize, ki pa slej ko prej pride. Torej Mclaren vemo kako je sestavljal bolide doslej (Hakkinenove sezone), kot tudi vemo, da ne zdrži prav dolgo na vrhu.. Enako je šlo z Ferrarijem. Torej nekaj dobrih sezon, ter nekaj mlačnih. Letos so zaenkrat v mlačni.

Da nadaljujem Hamiltona. Ko bodo pri Mclarnu spet zaspali in se bo prebudil kakšen BMW ali pa Renault ali Ferrari, se bo šele videlo iz kakšnega testa je. Nekateri odidejo, spet druge odslovijo, kot razne Montoye, Villeneueva ipd.. Torej zaenkrat malemu kapo dol. Je pa prekmalu govoriti o velikem asu. Mclaren je letos pač razred zase..

#1423 Tennessee Titan

Tennessee Titan

Spammer

• Members
  • 3.222 objav
  • Kraj:Ajdovščina

Objavljeno 11 junij 2007 - 21:23

Selines, se strinjam, Lewis je najboljši zaenkrat.
Borac Žan, vedno si bil ozko samo za Ferrari in nič drugega, še o Senni nisi hotel slišati, sedaj pa se serija neuspehov nadaljuje že 3. sezono pa je potrebno malo zamenjati, prej h Alonsu nisi mogel ker je bumbar, obnašanje ipd., Hamilton pa je trenutno najboljši in je primeren trenutek da se priključiš morebitnemu uspehu glede na dosežke Ferrarija.

#1424 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 21:35

latilen, to pa ni res. :ok: Kar se pa Senne tiče, imam pa stališče, da je to eden od najboljših dirkačev, vendar je Schumacher za moje pojme boljši, ker Senne nisem nikoli spremljal, saj sem bil takrat še premlad, oziroma bolje rečeno me formula ni zanimala. Š e huje - bila mi je zelo dolgočasna, ker se mi je zdelo skrajno neumno, da se vozijo v krogou, dogaja se pa bolj malo (verjetno sem kdaj gledal kakšno dolgočasno dirko).

Schumacher je tudi veliko bolj trofejni, saj je osvojil veliko več od Senne.
Kar se pa tiče neuspehov zadnje 3 sezone. Kolikor je meni znano, je bil Ferrari s Schumacherjem na čelu natanko pred tremi sezonami prvak. Pred dvemi sezonami je bila res katastrofa od katastrofe, ko je bila edina zmaga na VN Amerike, pa še ta ko so dirkale samo 3 ekipe. Prejšnjo sezono pa ne moremo reči, da je Ferrari doživljal neuspehe, saj je bil do predzadnje dirke v borbi za naslov. Schumacherja pa je izdala tehnika. Pa roko na srce je v lanskem zadnjem in srednjem delu sezone Schumacher vozil tako kot se spodobi. Uprizarjal je lepe predstave, polne prehitevanj ipd. Kar spomni se zadnje dirke, ko je dirkal kot da bi se moral dokazovati, pa čeprav ta dirka s stališča točk, ni pomenila prav nič.

Tako, da ne moreš reči, da so za Ferrarijem 3 neuspešne sezone. Mogoče le ena, pa začetek te. Pa kljub vsemu je še vedno boljša ta sezona, kot pa pred dvemi leti.

Poglej si McLaren, ki je bil zadnjič konstruktorski prvak leta 1998 (to zate šteje največ). Koliko let je to? Tako da je Ferrari še kar v redu. Upam pa, da se kmalu pobere iz krize in tudi poskrbi za pestrost tega prvenstva.

Pa meni ni treba ničesar zamenjati. Sem pristaš Ferrarija, oz bolj natančno Michaela Schumacherja, ki pa je še vedno sinonim za Ferrari. Če pa samo omenim, da mi je Luis simpatičen, in da mu privoščim dobro in uspešno kariero polno zmag, pa še ne pomeni da sem se kam obrnil. Tako, da bom letos navijal za Hamiltona, če seveda Ferrariju ne bo šlo. Zanj bom pa navijal samo v odnosu do Alofonza, ker ta človek mi je pa res antipatičen. Kako je poniževal in zaničeval Luisa. Kar naj mu da vetra. Vsekakor raje vidim, da je prvak Luis kot pa Alofonzo.

#1425 Tennessee Titan

Tennessee Titan

Spammer

• Members
  • 3.222 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 21:42

Borac Žan, kako je lahko MS boljši ker Senne pač nisi spremljal? MS je rabil 7 let da je osvojil vse Sennove rekorde ki jih je on v pol manj časa, le sreča ni bila na njegovi strani. Če se Senni ne bi pripetila nesreča, bi imel MS 3 naslove manj ki bi jih osvojil Senna. Pa si zamenjal stran s tem ko si rekel da si fan Lewisa, ker s tem ne podpiraš dirkačev v Ferrariju in s tem ne celotne ekipe. Če je bil Mclaren zadnjič konstruktorski prvak leta 1280 me ne zanima ker zaradi tega ne bom kot nekateri ki se selijo iz Ferrarija zamenjal strani.

#1426 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 21:52

Borac Žan, kako je lahko MS boljši ker Senne pač nisi spremljal? MS je rabil 7 let da je osvojil vse Sennove rekorde ki jih je on v pol manj časa, le sreča ni bila na njegovi strani. Če se Senni ne bi pripetila nesreča, bi imel MS 3 naslove manj ki bi jih osvojil Senna. Pa si zamenjal stran s tem ko si rekel da si fan Lewisa, ker s tem ne podpiraš dirkačev v Ferrariju in s tem ne celotne ekipe. Če je bil Mclaren zadnjič konstruktorski prvak leta 1280 me ne zanima ker zaradi tega ne bom kot nekateri ki se selijo iz Ferrarija zamenjal strani.

Jaz nisem menjal strani. :joj: Kaj ti ni jasno.
To je itq subjektivno mnenje glede MS vs Senna. Ker sem rekel, da sem fan Luisa, to ne pomeni, da s tem ne navijam za Ferrarijeva dirkača. :ok: Fan Luisa sem v tej meri, ker mi je simpatičen, odločen in se trudi za ekipo. To je pa edina stvar. Š e enkrat ponavljam, da zanj navijam samo v duelu proti Alonsu, pa če zraven ni katerega Ferrarijevca. Kar se pa tiče voznikov Ferrarija, pa priznam, da moje podpore definitivno nima Kimi, ki s svojim odnosom ne bo prišel nikamor.

#1427 Selines

Selines

RN Legenda

• Members
  • 14.527 objav
  • Kraj:L J U B L J A N A

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:06

Če se Senni ne bi pripetila nesreča, bi imel MS 3 naslove manj ki bi jih osvojil Senna.

To pa je pa zelo težko trdit. Oziroma sploh govorit o tem. MS je že takrat kot "mladič" dihal za ovratnik največjim. Vprašanje kaj bi bilo če bi bilo in kako bi bilo..

#1428 thaking

thaking

Iznajdljivec

• Members
  • 818 objav
  • Kraj:Internet
  • Interesi:Ni da ni :)

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:08

Če, če pa ni. Če bi jaz imel veliko denarja bi danes dirkla v F1 ;)

#1429 Tennessee Titan

Tennessee Titan

Spammer

• Members
  • 3.222 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:09

Selines, res je, vendar če pogledaš kaj je Senna iztisnilin nekonkurenčnega dirkalnika in zmagoval, z njegovo smrtjo so se začeli uspehi MS-ja, zadnjo sezono je vodil v skupnem seštevku in bil na stezi hitrejši. Saj MS ni postal boljši dirkač ko je osvajal naslove, le v boljšem bolidu je sedel kot drugi.

#1430 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:10

Pa MS vprašanje če bi dirkal do leta 2000, ko je MS dobil svoje tretji naslov. Zelo močno dvomim v to. Pa če bi Senna ostal, bi MS mogoče 1996 prestopil kam drugam kot pa k počasnem Ferrariju. In bi lahko med leti 1996-2000 dodal še kak naslov. Tako da moram reči, da je teh čejev preveliko, da bi se lahko to trdilo.

#1431 zuos

zuos

Igračar

• Members
  • 141 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:10

Sedaj sem malo gledal posnetke.
A kdo ve, kdaj je bilo tole?
Vem da gre za VN Belgije, samo me zanima letnica.
http://www.webtv.si/video/index/id/397

To je bilo leta 1998. Tukaj imaš malo daljši posnetek nesreče. Je pa kar fejst zagrmelo, pa se še bl fejst izšlo.

#1432 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:24

zuos, hvala ti. To sem iskal. Ta dirka je res :bravo:
Š e posebej, ko MS leti k DCju. ;)

#1433 zuos

zuos

Igračar

• Members
  • 141 objav

Objavljeno 11 junij 2007 - 22:41

Samo je takrat MS malo v meglo brcnil. Se ve kdo je kriv, če nekoga poljubiš na rit ;) .

#1434 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 12 junij 2007 - 05:31

zuos, Imaš prav, da je za tole nesrečo v največji meri kriv prav Michael Schumacher. Verjetno je Coulthard pred njim rahlo zavrl, zaradi česar je trčil vanj. Če bi bil pozoren, se mu to pravgotovo ne bi zgodilo. Če se prav spomnim, se mi zdi da sem tole dirko celo gledal. Torej gledam formulo že od 1998. A mogoče veš kakšno je bilo takrat točkovno stanje in kakšno je blo ob koncu sezone, ko je Hakkinen postal svetovni prvak?

#1435 hamurabi

hamurabi

Mojster

• Members
  • 1.526 objav
  • Kraj:Celje

Objavljeno 12 junij 2007 - 06:42

Bom še nekaj dodal na račun Senne in na šumijeve rezultate. Miha je prav gotovo dosegel izjemno veliko z osvojitvijo toliko naslovov. Ampak če pogledamo na kakšen način. Moštvo se je v celoti podredilo njemu in osvajanju naslovov, drugi voznik je dejansko bil drugi voznik in ni imel nobenih možnosti za zmago v kolikor je bil Miha na progi. Spomnite pa se dvobojev Senne in Prosta, ko sta bila v istem moštvu in kakšne borbe sta uprizarjala. Tudi drug drugega sta spravila s proge, samo da ne bi konkurent zmagal. Ne rečem, da je bilo to najbolj pametno, je pa bilo užitek gledati.

#1436 Tennessee Titan

Tennessee Titan

Spammer

• Members
  • 3.222 objav

Objavljeno 12 junij 2007 - 14:10

hamurabi, to je tudi prednost Mclarna v tej sezoni, izkušnje z dvema odličnima dirkačema v ekipi, ko pa je Ferrari vedno enega podredil in si ne morem predstavljati kaj bi se naredilo z ekipo če bi se KR in FM sprla..

#1437 thaking

thaking

Iznajdljivec

• Members
  • 818 objav
  • Kraj:Internet
  • Interesi:Ni da ni :)

Objavljeno 12 junij 2007 - 14:45

Sej sem vedel, da je na tekmi eden umrl ;)
nesrečni svizec
Objavljena slika

"Smrtna žrtev v Montrealu
Kubica jo je na srečo odnesel brez hujših poškodb, skupil pa jo je eden od svizcev.
Besedilo: Boštjan Kralj

Otok Notre Dame je namreč tudi domovanje rjavih kosmatincev, ki so med dirko formule ena precej zmedene živali. Že na prostem treningu so švigali po stezi, Ralf Schumacher je za las zgrešil enega (z gotovostjo lahko trdimo, da še nobeno živo bitje ni občutilo 300 km/h drvečega dirkalnika formule ena tako od blizu), nedeljska dirka pa je bila usodna za kosmatinca, ki ga je povozil dirkač Super Agurija Anthony Davidson. Ta je vozil na tretjem mestu in obetala se je prava senzacija, pot pa mu je prekrižal svizec, na katerem je Britanec polomil prednje krilce, zato je moral opraviti nenačrtovan postanek. Svizec nesreče seveda ni preživel: »Zares škoda. Pri veliki hitrosti ga sploh nisem videl in najprej mi ni bilo jasno, zakaj so mi naenkrat blokirala kolesa,« je po dirki dejal Davidson. Več sreče je imel njegov moštveni kolega Takuma Sato, ki je osvojil šesto mesto."

vir: http://www.f1magazin.com

#1438 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 12 junij 2007 - 15:16

thaking, ko sem prebral naslov na F1 magazinu, sem bil prepričan, da je umrl kakšen navijač ali pa varnostnik. Potem pa vidim, da je umrl svizec. ;) latilen, jaz si pa lahko predstavljam kaj bi se zgodilo. Po koncu sezone, ali pa še prej, bi nekdo pokal. V tem primeru verjetno Kimi. Ker Todt ne bi gledal 2, ki se ne razumeta, in bi med seboj bolj tekmovala, kot pa s preostalimi ekipami. Najprej pogovor, nato pa če ne bi bil uspešen, bi mogle nekdo zapustit ekipo.

Edit:
Alonso se je že začel pritoževati nad delom v McLarnu in podpori. V tem mu celo verjamem, vendar moral se bo privaditi, da ne bo vedno postlano samo njemu.
http://24ur.com/nasl...612_3099783.php

#1439 zuos

zuos

Igračar

• Members
  • 141 objav

Objavljeno 12 junij 2007 - 22:03

A mogoče veš kakšno je bilo takrat točkovno stanje in kakšno je blo ob koncu sezone, ko je Hakkinen postal svetovni prvak?

V.R....Voznik...........................Država.....Ekipa.......................
...Konec sezone...Pred Spa....Po Spa.

1.......Mika Hakkinen.................Finnish.....McLaren-Mercedes..........100.................77..........77
2.......Michael Schumacher.......German....Ferrari................................86............
......70..........70
3.......David Coulthard.............British.......McLaren-Mercedes..............56................48..........48
4.......Eddie Irvine....................British.......Ferrari...............................47
................32..........32
5.......Jacques Villeneuve........Canadian...Williams-Mecachrome.........21.................20..........20
6.......Damon Hill......................British.......Jordan-Mugen-Honda........20...................6..........16
7.......Heinz-Harald Frentzen.....German....Williams-Mecachrome........17...................10..........13
8.......Alexander Wurz..............Austrian....Benetton-Playlife..............17....................17..........17
9.......Giancarlo Fisichella..........Italian......Benetton-Playlife..............16....................15..........15
10......Ralf Schumacher............German....Jordan-Mugen-Honda........14.....................4..........10
11......Jean Alesi......................French......Sauber-Petronas................9.....................3...........7
12......Rubens Barrichello..........Brazilian...Stewart-Ford.....................4.......................4..........4
13......Mika Salo.......................Finnish......Arrows...............................3..
...................3...........3
14......Pedro Diniz.....................Brazilian...Arrows...............................3....
.................1...........3
15......Johnny Herbert................British......Sauber-Petronas...............1.......................1...........1
16......Jarno Trulli......................Italian......Prost-Peugeot....................1......................0...........1
17......Jan Magnussen................Danish......Stewart-Ford....................1......................1...........1

Shinji Nakano, Estaban Tuero, Ricardo Roset, Toranosuke Takagi, Olivier Panis in Jos Verstappen, so bili ob koncu sezone brez točk.

1...McLaren-Mercedes...156

2...Ferrari...133

3...Williams-Mecachrome...38

4...Jordan-Mugen-Honda...34

5...Benetton-Playlife...33

6...Sauber-Petronas...10

7...Arrows...6

8...Stewart-Ford...5

9...Prost-Peugeot...1

10...Minardi-Ford...0

11...Tyrrell-Ford...0

#1440 Borac Žan

Borac Žan

Velemojster

• Members
  • 5.741 objav

Objavljeno 12 junij 2007 - 22:07

zuos, s tistimi 10imi točkami bi MS bil izredno blizu naslova. :ok:
Sem bil skoraj prepričan, da je bila razlika večja. No, očitno sem se motil.
Hvala ti za trud, da si našel tole in napisal. :ok:

Dodaj odgovor

1 član(ov) bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov