FIA Formula 1
Ustvaril
Borac Žan
, nov 30 2006 23:02
Odgovorov v temi: 2416
Objavljeno 17 junij 2007 - 21:20
Sem gledal za spremembo danes F1 na HRT, res užitek gledat k ne kriči, ko je team radio utihne, pove veliko več, kakor Alešič....
So pa za težave Ferrarija baje krive sama zasnova dirkalnika, ki ne omogoča "prehitevanja", namreč dirkalnik je hiter in se lahko z njim približaš nasprotniku, ne omogoča pa tistega "zagona" za prehitevanje, baje da imajo pri vožnji za dirkalnikom pred sabo, velike težave tudi s hlajenjem.... To se je tudi danes lepo videlo, ko se je npr. Kimi lepo približal Massi, potem pa ga nikakor ni mogel prehiteti, podobno je blo Kimi-Kovalainen...
:smoke:
So pa za težave Ferrarija baje krive sama zasnova dirkalnika, ki ne omogoča "prehitevanja", namreč dirkalnik je hiter in se lahko z njim približaš nasprotniku, ne omogoča pa tistega "zagona" za prehitevanje, baje da imajo pri vožnji za dirkalnikom pred sabo, velike težave tudi s hlajenjem.... To se je tudi danes lepo videlo, ko se je npr. Kimi lepo približal Massi, potem pa ga nikakor ni mogel prehiteti, podobno je blo Kimi-Kovalainen...
:smoke:
Objavljeno 17 junij 2007 - 21:23
thaking, to sem tudi jaz opazoval. No, te dirke sicer nisem gledal, gledal sem prejšnje dirke, kjer Ferrari ni mogel prehiteti občutno počasnejših ekip, medtem ko McLaren s tem ni imel nikakršnih težav. Očitno je tudi to en od razlogov za ne preveč dobre rezultate...
Objavljeno 19 junij 2007 - 08:26
Ena redkih izjav Alain-a Prost-a, da se strinjam z njo
"Dirkalniki so podobno močni, ker obstaja toliko omejitev in ker so tako napredni, da je prehitevanje skorajda nemogoče. Dirke se odločajo v boksih. Strategije so v formuli ena prav tako zelo pomembne in odločilne. Edini dejavnik, ki ga moštva nimajo v svojih rokah, je vozniška napaka"
"Dirkalniki so podobno močni, ker obstaja toliko omejitev in ker so tako napredni, da je prehitevanje skorajda nemogoče. Dirke se odločajo v boksih. Strategije so v formuli ena prav tako zelo pomembne in odločilne. Edini dejavnik, ki ga moštva nimajo v svojih rokah, je vozniška napaka"
Objavljeno 19 junij 2007 - 20:06
McLaren ima težavo, vendar ne s konkurenco, ampak znotraj ekipe. Samo čakamo lahko, da bo zavrelo.
http://www.f1-magazi...asp?rb=3&id=401
http://www.f1-magazi...asp?rb=3&id=401
Dodaj odgovor
1 član(ov) bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov